29 / 04 / 2024

devremülkten vazgeçmek

devremülkten vazgeçmek

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu "Devremülke parasını ödediğim kadar hizmet alabilir miyim?" sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Ev sahibi olmak isteyenlerin en asgari sahip olması gereken gelir hesaplandı

Ev sahibi olma hayali kuranlar artan konut fiyatları nedeniyle her geçen gün hayallerinden vazgeçmek zorunda kalıyor. Öte yandan ev sahibi olmak isteyenler de aylık gelirlerinde ayırmaları gereken miktarı araştırıyor. İşte merak edilen miktar...

Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?

Gayrimenkul kira sözleşmesi imzalayan kimseler kısa sürede eve henüz taşınmadan fikrini değiştirebiliyor. Peki, siz de "Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

Devremülk mağdurları yeniden dolandırıldı!

Türkiye'de çok sayıda mağduriyete sebep olan devremülk vurgununda yeni gelişmeler yaşandı. Mağdurlar anlaşma yaptıkları avukatların devremülkten tahsilat yaptıklarını ancak kendilerine eksik ödeme yaptıklarını dile getirdi. 

Koronavirüsle prefabrik evlere talep arttı!

Koronavirüs salgınıyla izole olmak, izole olurken de sosyal alanlardan vazgeçmek istemeyen vatandaşların konut tercihleri prefabrik evlerden yana oldu. Bir arazisi olanlar depreme dayanıklı prefabrik yapıları tercih etmeye başladı...

7 maddede şufa hakkı!

Şufa hakkı nasıl kullanılır? Görevli ve yetkili mahkeme neresidir? Şufa davasında hak düşürücü süre nedir? Sözleşmeden doğan şufa hakkı nedir? Şufa hakkından feragat etmek veya vazgeçmek mümkün mü? Şufa hakkı nedir? Şufa hakkını kullanma şartları nelerdir?

Gayrimenkul profesyonellerinin başarı sırları!

"Vazgeçmeyi" başarısızlık olarak değerlendirmeyen iş dünyasının liderlerinin vazgeçmek için bekledikleri süre ortalama 2 ay civarında..

AVM kiralarının TL ile ödenmesi talebi yeniden gündemde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TL kullanılması yönündeki çağrısı, AVM kiralarında dövizden TL'ye geçilmesi talebini tekrar gündeme getirdi. Kapalıçarşı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fırat, "Dolardan vazgeçmek zorundalar" dedi.

Kadıköy'deki binaların yüzde 45'i acil yıkılmalı!

İstanbul'da gayrimenkul sahibi olmak dünyanın en büyük metropollerinden birinde emlak yatırımı yapmak ile eşdeğer. Kadıköy'de "Cadde" ve yakın çevresi için "kentsel" değil "parsel" dönüşümün bedeli neredeyse kentten vazgeçmek anlamına geliyor.

Kiracının kira kontratı cayma hakkı var mı?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira kontratından bazı sebeplerden dolayı taraflardan biri vazgeçmek isteyebiliyor. Peki, kiracının kira kontratı cayma hakkı var mı? Yok mu?

Akasya Vadisi Erzurum'da 9 bin TL'ye devremülk!

Bin yatak kapasiteli ve 5 bin 500 devremülkten oluşan Akasya Vadisi Erzurum'da satışlar devam ediyor. Erzurum Akasya Vadisi'nde devremülk fiyatları 9 bin TL'den başlıyor.

Murat Akça: Çankaya sıkışıklıktan kurtarılmalı!

Başkent Ankara’nın kalbi Çankaya’daki yoğun yapılaşma bölgeden vazgeçmek istemeyenlerin bile canını sıkarken, gayrimenkul uzmanları ilçeden uzaklaşmadan daha ferah nefes alınabilecek yeni bölgeleri işaret ediyor.

Maketten konut satışı sözleşmesinden vazgeçmek mümkün mü?

Bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin ödendiği; taşınmazın tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlenilen sözleşme ise maketten konut satış sözleşmesi oluyor. Peki, maketten konut satışı sözleşmesinden vazgeçmek mümkün mü?

Ege Vitrifiye Diamas serisi ile ışık şöleni!

Ege Vitrifiye Diamas Serisi İle Işık Şölenine Davet Ediyor. Banyomda şıklığı ve gösterişi seviyorum diyorsanız Diamas serisi tam size göre.Ege Vitrifiye, banyolarında gösterişten vazgeçmek istemeyenler için Diamas serisini üretti.

devremülkten vazgeçmek Haberi

devremülkten vazgeçmek

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu "Devremülkte parasını ödediğim kadar hizmet alabilir miyim?" sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...


1997 yılında bir devremüike üye oldum. Eşim hamile kalınca işten ayrıldı taksitlerini ödeyemez oldum. Bakiye borç için icra takibi yapacaklarını söylediler ben de tüm haklarımdan vazgeçtiğime dair bir yazı gönderdim. Bu süre içinde de ödediğim kadar hizmet almadım. Gönderdiğim yazıda pul, mühür, noter yazısı yok.Ben ödediğim kadar hizmet alabilirmiyim? 


Okuyucum tam 19 seneden bahsediyor. 19 sene önce acaba ne sözleşmesi imzaladı? Şayet bahsettiği gibi bir devremülk idi ise devremülklerde tapu alınması gerekir. Yani 20 sene önce bu yerin tapusunun alınması gerekirdi. Yaptığı sözleşme de bir devremülk sözleşmesi değil bir gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi olabilirdi. Zira devremülk denildiği zaman...