10 / 05 / 2024

DHMİ havalimanları ile ilgili plan hazırladı

DHMİ havalimanları ile ilgili plan hazırladı

DHMİ, havalimanlarıyla ilgili 4 yıllık stratejik plan hazırladı. Planda elektrik maliyetini bitirmek için havalimanlarına güneş ve rüzgar santrali kurulması projesi de var. Plana göre her yıl 2 havalimanında dönüşüm sağlanacak.

Havalimanlarında otopark ücretlerine zam geldi...

Yakın zamanda uçuşu olanlara kötü haber geldi. Havalimanlarında otopark ücretlerine yeni yıl zammı geldiği duyuruldu. Buna göre, il il güncellenen park fiyatları ile beraber, taşıtlar sokaklara park edilecek gibi gözüküyor. İşte otopark fiyatları ve haberin detayları...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 

İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? Bakan Uraloğlu tek tek açıkladı: Tahliye planı yapıldı

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul depremi ile ilgili yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmaları tek tek açıkladı. Peki İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? İşte ayrıntılar...

İstanbul havalimanlarından rekor! Böyle rakam görülmedi! Yolcu sayısı 9 ayda 27,5 milyon arttı

Bu senenin ocak-eylül zaman diliminde İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından toplam olarak 70 milyon 124 bin 741 yolcu seyahat etti. İstanbul'dan yapılmış olan geliş-gidiş seferleri ile birlikte dokuz ayda uçan yolcu sayısı yüzde 65, icra edilen uçuşlar da yüzde 37 arttı. İşte detaylar…

DHMİ tarafından işletilen havalimanlarından kira alınmayacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, DHMİ tarafından işletilen havalimanlarından 2020 yılı için kira alınmayacağını dile getirdi. 

TAV Havalimanları, kira ödemelerini 2024 yılına erteledi!

TAV Havalimanları, DHMİ tarafından Antalya, Ankara, Gazipaşa, İzmir ve Bodrum havalimanlarının işletme hakkı sürelerinin ikişer yıl uzatıldığını ve kira ödemelerinin 2024 yılına ertelendiğini açıkladı.

'Hızray' ile 114 dakikalık mesafe 55 dakikaya düşecek!  

İstanbul’da 12 ilçeyi geçerek havalimanlarını birbirine bağlayacak, Halkalı ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasını 114 dakikadan 55 dakikaya düşürecek hızlı metro geliyor. ‘Hızray’ saatte 160 kilometreye kadar sürat yapabilecek.

Cavit Uğur: Havalimanlarında kiralar durdurulmalı!

Hava kargo acentelerinin düşen iş hacimleri sebebiyle finansal zorluklar ile karşı karşıya olduğunu belirten UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur, havalimanlarında kiraların durdurulması gerektiğini söyledi.

TAV Havalimanları'nın Kazakistan Almatı Havalimanı görüşmeleri devam ediyor! 

TAV Havalimanları Holding, TAV'ın ve VPE Capital'in oluşturduğu konsorsiyumun, Kazakistan Almatı Uluslararası Havalimanı'nın sahibi ile potansiyel satın alma görüşmelerine devam edildiğini açıkladı...

Atatürk Havalimanı'nda bakım ve onarım çalışmaları başladı!

Ticari uçuşlara kapanan Atatürk Havalimanında TAV Havalimanları ile DHMİ Genel Müdürlüğü arasındaki devir teslim işlemleri bitti. DHMİ'ye teslim edilen mevcut terminal binasında bakım onarım çalışmaları başladı.

2017 yeni havalimanlarının yılı olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ulaşım yatırımları ve projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Arslan, dört şehri daha havalandırarak, 2017'yi havalimanları yılı yapacaklarını vurguladı.

Havaalanları raylı sistemle şehir merkezlerine bağlanıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ulaştırma türlerinin birbiriyle entegrasyonunun önemli olduğunu ifade etti. Arslan, "Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ile İstanbul Yeni Havalimanı'nın şehir merkezlerine bağlanması için çalışmalar başlatıldı'' dedi.

Atatürk Havalimanı genişletme çalışmalarının ilk etabı tamamlandı!

TAV Havalimanları, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü ile imzaladığı sözleşme kapsamında Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalini genişletmek için projenin ilk etabı tamamlandı.

DHMİ havalimanları ile ilgili plan hazırladı Haberi

DHMİ havalimanları ile ilgili plan hazırladı

Ulaştırma Bakanlığı havalimanlarındaki elektrik maliyetini bitirmek için güneş ve rüzgar santrali kuracak. Bakanlık bünyesindeki Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) havalimanları ile ilgili 2015-2019 stratejik planını hazırladı.


Plana göre elektrik ve çevre kirliliğini azaltmak için her yıl 2 havalimanına güneş ve rüzgar santrali kurulacak.  Geçtiğimiz aylarda dünyanın en büyük havalimanları arasında gösterilen Hindistan’da bulunan Cochin Havalimanı tüm elektrik enerjisini yeni kurduğu güneş santrallerinden karşılamaya başlamıştı. Böylece havalimanının harcadığı elektrik maliyeti olmazken üstelik yıllık 300 bin ton karbon salınımının ortaya çıkmasını engelliyor. DHMİ ilk etapta yılın 365 günü güneş gören bölgelerdeki havalimanlarına kurmayı...