11 / 05 / 2024

Dicle Üniversitesi restorasyon

Dicle Üniversitesi restorasyon

DÜ tarafından Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki tarihi eserlerin korunması ve bilimsel ilkelere göre restore edilmesine katkıda bulunmak amacıyla "Kültür Varlıklarını Koruma, Uygulama ve Araştırma Merkezi" kuruldu.

Prof. Dr. Bedirhanoğlu'nda yeni konutlar için uyarı! 2023'teyiz ama hala kolon miktarı az!

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde 300’den fazla ağır hasarlı yapıyı inceleyen Dicle Üniversitesi'nden Prof. Dr. İdris Bedirhanoğlu, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Prof. Dr. Kılıç afetlere karşı uyardı! Şehir planlamacılarının önerileri dinlenmeli, nehir yataklarına ev yapılmamalı!

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, afetlere karşı şehir plmacılarının önerilerinin dinlenmesi gerektiğini belirterek aksi takdirde çok fazla can ve mal kaybının olacağını açıkladı.

Dicle Üniversitesi lise mezunu personel alımı yapıyor! İşte aranan şartlar ve kontenjanlar!

Dicle Üniversitesi personel alımı yapacağını duyurdu. İşte merak edilen şartlar ve kontenjanlar!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Sözleşmeli Personel alım ilanını yayımladı!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi çok sayıda Sözleşmeli Personel alacağını duyurdu. İşte detaylar…

Dicle Üniversitesi sözleşmeli personel alım ilanını yayınladı! Tam 194 kişilik alım için kadro detayları!

Dicle Üniversitesi, 194 sözleşmeli personel alımı yapacak. Son başvuru tarihi 7 Nisan 2023 olarak belirlendi.

KPSS 60 puan ile memur alımı yapılacak! Başvuru şartları neler?

Dicle Üniversitesi, KPSS 60 puan ile sözleşmeli personel alımı ilanı yayımladı. Peki başvuru şartları neler? Başvurular ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

Elazığ Uluova'da binalar gevşek zemin üzerinde!

Elazığ'da dün yaşanan 5.3 büyüklüğündeki depreme ilişkin konuşan Dicle Üniversitesi Doğal Afetler Araştırma Merkezi Müdürü ve Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Şefik İmamoğlu, Elazığ depremine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türk Kızılay'ın Diyarbakır'daki gayrimenkulü aşevine dönüştürülecek!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Diyarbakır ili, Sur ilçesi, Dicle Üniversitesi Kampüsü içerisinde bulunan gayrimenkulü kan merkezine dönüştürecek.

İstanbul Üniversitesi Vefa binasının yıkım raporu gizleniyor!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde devam eden restorasyon çalışmaları nedeniyle Vefa ek binasına taşınan öğrenciler verilen yıkım raporunun yayımlanmadığını iddia etti.

Galatasaray Üniversitesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Galatasaray Üniversitesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı. Duyuru Galatasaray Üniversitesi tarafından sosyal medya üzerinden yapıldı.

Galatasaray Üniversitesi 5 yıldır restore ediliyor!

2013'te çıkan yangında büyük hasar gören Galatasaray Üniversitesi'nin 1992'den beri kullandığı İbrahim Tevfik Efendi Sahil Sarayı'nda restorasyon çalışması 5 yıldır devam ediyor...

Tarihi Silifke Kalesi restorasyon çalışmaları başladı!

Mersin'in Silifke ilçesindeki kalede, 2017 yılı kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.Çalışmalar Selçuk Üniversitesi (SÜ) Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Boran başkanlığında yürütülüyor..

İstanbul Üniversitesi'nin Rektörlük Binası müze olacak!

İstanbul Üniversitesi'nin Rektörlük Binası müze olarak düzenlenecek. Restorasyon işlemleri tamamlanan Rektörlük Binası'nın 8 Aralık 2018'e kadar tamamlanması planlanıyor.

Dicle Üniversitesi restorasyon Haberi

Dicle Üniversitesi restorasyon

Merkezde restorasyonlarda görev alan çeşitli meslek gruplarına eğitim verilerek kalifiye eleman yetiştirilmesi de hedefleniyor. DÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dalkılıç: "Kurulan merkezle restorasyonda kalitenin artırılması, her türlü analiz ile bilimsel raporun hazırlanması, uygulama yöntemlerinin geliştirilmesine destek sunacağız"


Dicle Üniversitesi'nce (DÜ) başta Diyarbakır olmak üzere, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki tarihi eserlerin korunması ve bilimsel ilkelere göre restore edilmesine katkıda bulunulması için "Kültür Varlıklarını Koruma, Uygulama ve Araştırma Merkezi" kuruldu. 


DÜ, UNESCO'ya aday tarihi surları, İslam Dünyası'nın 5. Harem-i Şerif'i Ulu Cami, Ongözlü köprü, Ziya Gökalp ve Cahit Sıtkı Tarancı'ya ait müze evleri ve daha pek çok kültür varlığını bünyesinde barındırmasıyla adeta açık hava müzesini andıran Diyarbakır'daki tarihi ve kültürel varlıkların korunması, aslına uygun restore edilerek gelecek kuşaklara aktarılması için harekete geçti.


Mimarlık fakültesi öncülüğünde...