29 / 04 / 2024

Didim 2016 imar bilgilendirmesi

Didim 2016 imar bilgilendirmesi

Didim Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Didim'de 3 mevkiindeki Koruma Amaçlı İmar Planları ve Çevre Düzenleme Projeleriyle ilgili halka açık bilgilendirme toplantıları düzenledi.

Didim'deki Manastır Koyu'nun yapılaşmaya açılmasına tepki!

Didim'deki Manastır Koyu'nda yapılaşmanın önünün açılmasına Didim Sivil Gelişim Platformu üyesi dernekler dava açtı. Açılan davada ayrıcalıklı inşaat hakkı sunan imar değişikliğinin iptali talep edildi.

Vakfa tahsis edilen arazide imar krizi!

Kadir Topbaş’ın yönetimindeki vakfa 2016’da eğitim amaçlı tahsis edilen İBB arazisinin iptal edilen imar planlarını yeni İBB yönetimi “hizmet, sağlık, kreş” olarak değiştirdi. AKP-MHP grubu ise “eğitim” şeklinde planladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vetosuna rağmen karar değişmedi.

Yatırımcı için 'imar planı' fırsatı!

İstanbul Arnavutköy, Esenyurt; İzmir Salhane; Ankara Gölbaşı ve Mamak; Aydın Didim; Muğla Bodrum Gökçebel ile Eskişehir Odunpazarı’nda mülkiyeti Hazine’ye ait arsalarda yapılan imar planı değişiklikleri onaylanarak yatırımcılar için cazip hale getirildi.

Bitez, Didim, Kemer'de imar değişikliğine onay!

Türkiye'nin bazı ilçelerinde imar planları değişti. Antalya'nın Kemer, Aydın'ın Didim, Eskişehir'in Tepebaşı ve Muğla'nın Bodrum ilçeleri o noktalar arasında bulunuyor. 

İsrail yönetimi Filistinlilerin imar izni başvurularını reddetti!

İsrail yönetimi işgal altındaki Batı Şeria'nın "C bölgesi"nde 2016-2018 yıllarında Filistinlilerin yaptığı imar izni başvurularının bir çoğu geri çevrildi...

Didim'de imar yönetmeliğindeki değişiklikler konuşuldu!

Didim Ticaret Odası, İmar yönetmeliğinin getirdiği yeni düzenlemelerle ilgili sektör temsilcilerini bilgilendirdi.

Didim Kültür Merkezi'nin imar planı mecliste görüşüldü!

Aydın Didim Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı ikinci oturumunda inşaatı devam eden kültür merkezinin imar planı görüşüldü.

Ordu Büyükşehir Meclisi 'nazım imar planı'nı iptal etti!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 20 Ekim 2016 tarihindeki meclis toplantısında kabul edilen 'nazım imar planı'nı oy birliği ile iptal etti.

Sinop'ta inşaat krizi! İmar planları iptal edildi!

Sinop Belediye Meclisi tarafından 2016 yılında onay verilen 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı, hukuka uygun olmadığı nedeniyle iptal edildi. Sinop'ta şimdi de devam eden inşaatlar hakkında suç duyurusu yapıldı.

Aydınlı imar planı mağdurlarına BŞB’den müjde!

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/25 binlik imar planı ile Didim'de bazı bölgelerin imarı iptal edilmesi nedeniyle başlayan olayda olumlu gelişmeler yaşandı. Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, bölgede yeri olanların haklarını alacaklarının sözünü verdi.

Didim’de imar talanına “hayır” dediler!

Didim’in Akbük Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda imar mücadelesi hakkında bilgiler verildi ve yöneticilerden destek istendi. Ortak bildiriyi imzalayan katılımcılar imar talanına karşı mücadele verdi.

Aydın Didim'de imar planı değişikliği onaylandı!

TTA Gayrimenkul A.Ş'ye ait Aydın İli, Didim İlçesi, Didim Mahallesi'ndeki parselin imar planı değişikiği onaylandı..

Arnavutköy Derbent imar planı itirazı askıya çıkarıldı!

Arnavutköy İlçesi, Derbent Mevkii 17.06.2016 onanlı planda 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı. 

Didim 2016 imar bilgilendirmesi Haberi

Didim 2016 imar bilgilendirmesi

Didim Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Didim'de 3 mevkiindeki Koruma Amaçlı İmar Planları ve Çevre Düzenleme Projeleriyle ilgili halka açık bilgilendirme toplantıları düzenledi. Kızılyer mevkisiyle ilgili Başkent sitesinde Fevzi paşa ve Gevrek mevkisi hakkında ise belediye meclis toplantı salonunda toplantı düzenlendi. Toplantıya Fen İşleri Müdürlüğünde görevli Meltem Öz, Didrnı Belediyesi Sanat Tarihçisi Başak Kamacı Budak bilgiler verirken, toplantıya Didim Derneği Başkanı Ali Budak ile DİÇEP üyeleri katıldı. Toplantıda bilgiler veren Didim Belediyesi Sanat Tarihçisi Başak Kamacı Budak Fevzi Paşa mahallesmdeki konuna amaçlı imar planının hazırlandığını ve 1. Derece arkeolojik sit alanlarını kapsadığmı belirterek planlarm onaylanmasının ardmdan sitten dolayı mağdur olan vatandaşların yararına olacağmı söyledi. 17 dönümlük bir alanın Fevzi Paşada sit alanı olarak kurul tarafından ilan edildiğini dile getiren...