02 / 05 / 2024

didim Apollon Tapınağı

didim Apollon Tapınağı

Didim Belediyesi tarafından 17-18 Eylül 2015 tarihlerinde başlayan "Apollon Tapınağı ve Çevresi Planlama Sorunları Çalıştayı" Didim Ticaret Odası Salonu'nda yapıldı.

Apollon Tapınağı, Kurban Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğradı!

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, bayram boyunca ören yerlerin çok sayıda turisti ağırladığını ifade ederek, Kuşadası'na kruvaziyer gemileriyle gelen turistlerin bir kısmının günü birlik gezi amaçlı Didim'i ziyaret ettiğini söyledi.

Apollon Tapınağı çevresinde kazı çalışmaları başladı!

Aydın'ın Didim ilçesindeki tarihi Apollon Tapınağı çevresi ve Kutsal Yol üzerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün onayı ile, geçen yıl ara verilen kazı çalışmaları yeniden başladı...

Özak GYO'nun Didim arsasına 82.1 milyon TL'lik otel yapılacak!

Özak GYO'nun Aydın İli Didim İlçesi Altınkum Mahallesi'nde yer alan turizm tahsisli gayrimenkulüne ilişkin olarak gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı.

Didim'deki Manastır Koyu'nun yapılaşmaya açılmasına tepki!

Didim'deki Manastır Koyu'nda yapılaşmanın önünün açılmasına Didim Sivil Gelişim Platformu üyesi dernekler dava açtı. Açılan davada ayrıcalıklı inşaat hakkı sunan imar değişikliğinin iptali talep edildi.

Özak GYO Didim gayrimenkulünün üst hakkı süresi tapuya tescillendi!

Özak GYO'nun Aydın İli Didim İlçesi  Altınkum Mahallesi'nde yer alan turizm tahsisli gayrimenkulüne ilişkin olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından irtifak hakkı tesis işlemleri tamamlandı, 49 yıllık üst hakkı Özak GYO adına tapu siciline şerh edildi.

Aydın'da başkasına ait evi satmaya çalışan 6 kişi yakalandı!

Aydın Didim'de sahte belgeler düzenleyerek başkasına ait evi satmaya çalışan 6 zanlı suçüstü yakalandı.

Hindistan’da tartışmalı tapınağın inşa çalışmaları başladı!

Hindistan’da tarihi Babri Camisinin (Babri Masjid) yerine yapılması planlanan tartışmalı Hindu tapınağının inşa faaliyetlerinin başladığı bildirildi.

Pakistan, Hindistan'da tarihi Babri Camisi'nin yerine Hindu tapınağı inşa edilmesini kınadı!

Pakistan, Hindistan'da 16. yüzyıldan kalma tarihi Babri Camisi'nin yıkıntıları üzerinde Hindu tapınağı yapılmasını kınadı.

Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek Hindu tapınağının temeli atılıyor!

Hindistan'daki tarihi Babri Camisi'nin yerine yapılması planlanan Hindu tapınağının temeli atılıyor...

Didim'de şaibeli yıkım!

'İcradan satılık belediye sarayı' haberleriyle uzun zamandır gündemde yer alan Didim Belediyesi'nde CHP'li Belediye Başkanı Deniz Atabay, belediyeyi icraya veren müteahhite karşılık verdi. CHP'li Atabay, işadamına ait arsada bulunan yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Apollon Smintheus Tapınağı'nın restorasyonu TBMM gündeminde!

Çanakkale ilinde bulunan Apollon Smintheus Tapınağının restorasyonu ve restorasyonun Helenistik özellikleri korunarak yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Babri Camisi yerine Hindu tapınağı inşa edilecek!

Hindistan Yüksek Mahkemesi, Müslümanlar ve Hindular arasında süren Babri Camisi arazisiyle ilgili davada Hindular lehine karar verdi.

Didim’de kamu arazilerinin imara açılmasına tepki!

Didim Sivil Gelişim Platformu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığının 1280 parsel kamu arazisini hukuka aykırı şekilde imara açmasına tepki göstererek, konuyu yargıya taşıdı.

Didim'de Antik Kral Yolu’na OSB kurulacak!

İYİ Parti Aydın Milletvekili Adnan Sezgin yaptığı açıklamada Didim’de antik Kral Yolu üzerinde ve turizm bölgesinde Didim Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulacağını söyledi.

Malezya'da Hindu tapınağının taşınması kararı protesto edildi!

Petaling Jaya kentinde, bir inşaat şirketine ait olan arazide kaçak olarak inşa edildiği belirtilen Hindu tapınağının yerinin değiştirilmesi kararı, binlerce Hindu tarafından protesto edildi

didim Apollon Tapınağı Haberi

didim Apollon Tapınağı

Bugün Didim Belediyesi tarafından 17-18 Eylül 2015 tarihlerinde başlayan "Apollon Tapınağı ve Çevresi Planlama Sorunları Çalıştayı" Didim Ticaret Odası Salonu'nda yapıldı. 

Didim Belediyesi tarafından 17-18 Eylül 2015 tarihlerinde başlayan "Apollon Tapınağı ve Çevresi Planlama Sorunları Çalıştayı" Didim Ticaret Odası Salonu'nda yapıldı. 

Çalıştay öncesi ilçe dışından gelen katılımcılar Apollon tapınağı ve çevresini gezdiler. 

Ortak görüş olarak buranın korunurken yaşamında sürmesi için bir şeyler yapılması idi. 

Daha sonra öğlenden sonraki çalıştayın başlangıcında Ticaret Odasında devam edildi. Burada konuşan Belediye Başkanı Deniz Atabay 1985 yılında başlanan ve çeşitli kereler duran ya da yürütülmesi konusunda çok istekli davranılmamış olduğunu ancak buranın öneminin yeni yönetimce kullanılırken korunması anlamında nelerin yapılabileceğinin tartışılması ve akademiköngörülerin alınması olduğunu söyledi. 

Katılımcılara teşekkür eden Atabay Demiz kum ve güneşin ülkemizin pek çok yerinde var...