19 / 05 / 2024

Didim turistik yerleri

Didim turistik yerleri

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Aydın'ın Didim ilçesi sahip olduğu tarihi, doğal güzellikleri daha iyi değerlendirerek ve hayata geçirilecek yeni yatırımlarla turizmdeki iddiasını artırmayı hedefliyor.

Didim’de 35 arazi ÖİB tarafından satışa çıkarıldı!

Aydın’ın turistik ilçesi Didim’de toplam geçici teminat bedeli 1 milyon 510 bin TL olduğu belirtilen 35 taşınmaz için özelleştirme kararı alındı... 

Samsun Ayvacık'a arap yatırımcı ilgisi!

Samsun'un Ayvacık ilçesine gelerek tarihi ve turistik yerleri gezen Suudi Arabistanlı iş adamı Halit Alhivis'in yetkililerden bilgi aldığı bildirildi.

Didim'de çatılar artık çelik ya da ahşaptan olacak!

Aydın'ın Didim İlçesi'nde, belediye meclisinde alınan karar doğrultusunda yeni yapılacak binalarda betonarme çatı olmayacak. Turistik ilçede çatılar artık çelik ya da ahşaptan yapılacak.

Didim UNESCO listesine girmek istiyor!

Ege'nin tarihi ve turistik merkezlerinden Didim, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişim başlattı.

Didim, EMİTT Fuarı'nda tanıtılacak!

Aydın'ın turistik ilçesi Didim, Dünya'nın 5'inci büyük turizm fuarı konumuna sahip olan EMİTT Fuarı'nda 63 metrekarelik alanda tanıtılacak. 22-25 Ocak tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Adıyaman'da muhtarlar turistik yerleri gezdi!

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun 15. İstişare ve Yönetim Kurulu toplantısına katılmak üzere Adıyaman’ a gelen muhtarlar Adıyaman’ın tarihi ve turistik yerlerini de gezmeyi ihmal etmediler...

İzmir, İngiltere Turizm Fuarı'nda tanıtıldı!

Londra'da dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan World Travel Market (WTM) Londra Turizm Fuarı'na İzmir tanıtıldı. Turizm sektörü temsilcilerine şehrin tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi verildi.

Didim'de turizm sezonu sona erdi!

Aydın'ın turistik ilçesi Didim'de turizm seonu, ilçede bulunan son turist kafilesinin, ülkelerine dönmesiyle tamamlandı.Didim'de mayıs ayında başlayan turizm sezonu, kasım ayı itibarıyla son buldu.

Didim yatırım sayesinde daha fazla turist çekecek

Aydın'ın turistik ilçesi Didim'de turizm sezonu, ilçede bulunan son turist kafilesinin, ülkelerine dönmesiyle tamamlandı. Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner, Didim'e ilginin bu yıl arttığını söyledi...

İzmir, İngiltere turizm fuarında tanıtıldı!

İzmir Valisi Mustafa Toprak başkanlığındaki turizm sektörü temsilcilerinden oluşan heyet, fuarda, Türkiye standının yanında oluşturulan İzmir standında ziyaretçilere şehrin tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi verildi.

Türk Hava Yolları Samsun tanıtım turu düzenledi!

Türk Hava Yolları (THY) tarafından düzenlenen 4 günlük tanıtım turuna katılarak Cidde, Riyad, Dubai, Abu Dhabi, Doha, Umman, Kuveyt ve Bayreyn'den Samsun'a gelen heyet, tarihi ve turistik yerleri gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Samsun, körfez ülkelerinden gelen turizmcileri ağırladı!

Türk Hava Yolları (THY) tarafından düzenlenen 4 günlük tanıtım turuna katılarak Cidde, Riyad, Dubai, Abu Dhabi, Doha, Umman, Kuveyt ve Bayreyn'den Samsun'a gelen heyet, tarihi ve turistik yerleri gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Özlem Çerçioğlu: Aydın ve Didim'de hızlı yapılaşma sorunu var!

Aydın'ın gözde turistik merkezleri olan Kuşadası ve Didim'de yaşanan alt yapı sorunlarına değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hızlı yapılaşma sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Didim turistik yerleri Haberi

Didim turistik yerleri

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, yaptığı açıklamada, Didim'e 2015 yılında yeni yatırımların geleceğini belirterek, bunların tamamlanmasıyla ilçenin turizmde yeni hedeflere doğru yol alacağını ifade etti. Yatırımların, Didim'in tam anlamıyla bir "turizm kenti" olabilmesi açısından büyük önem taşıdığını dile getiren Atabay, şunları söyledi: "Bu yıl 10 bin yeni nitelikli yatak kapasitesine ulaşacağız. Didim'in "turizm kenti " olabilmesi için yatak sayısının artırılması, mevcut tesislerin iyileştirilmesi ve çağa uygun hale getirilmesi gerekiyor. Konaklama tesisleriyle yeme-içme ve eğlence sektörünün çok iyi bir şekilde dengelenmesi lazım çünkü hem eğlence sektöründeki isletmelerde hem de konaklama tesislerinde talepten fazla arzın olmaması lazım." 


ATLI GEZİNTİ İMKANI LAZIM 

Atabay, Didim'de turizmi, kaliteli tesislerle su sporları, doğa sporları, yürüyüşler, çevre turları, atla gezinti faaliyetlerle çeşitlendirmek ve tesisleri kıs da çalışır kılmak...