03 / 05 / 2024

didim turizm projeleri

didim turizm projeleri

Didim Turizm Dernek Başkanı Alkaner: "Bu sene Almanlar ve Hollandalılar yoğun olarak ilçemize geldi. Bunun yanında Polonya, Slovakya ve Çekoslovakya gibi Doğu Avrupa ülkelerinden turistler, tatilleri için ilçemizi tercih etti."

Kutsal Yol yeniden düzenlenerek turizme kazandırıldı!

Didim'de bulunan ve 2 bin 200 yıllık bir tarihi geçmişi olan ‘Kutsal Yol’ yeniden düzenlenerek turizme kazandırılıyor. Yürüyüş yolu olarak kullanılacak olan 17 kilometrelik yol, doğa ve tarihle iç içe spor ve turizme hizmet edecek.

Barut Hotels, 140 milyon euroluk yatırımla Didim’e otel kuruyor

Akdeniz’in turizm markalarından biri olan Barut Hotels, deneyimini Ege bölgesine taşıyor. Şirket, Didim’de 547 ve 14 villalık Anda Barut Collection & BAYOU Villas adlı tesisleri kuracak.

İsra Holding'in AVM ve turizm projeleri bakanlara tanıtıldı!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği üyesi olan İsra Holding’in alışveriş merkezi ve turizm projelerini tanıttı.

Özak GYO'nun Didim arsasına 82.1 milyon TL'lik otel yapılacak!

Özak GYO'nun Aydın İli Didim İlçesi Altınkum Mahallesi'nde yer alan turizm tahsisli gayrimenkulüne ilişkin olarak gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı.

Özak GYO Didim gayrimenkulünün üst hakkı süresi tapuya tescillendi!

Özak GYO'nun Aydın İli Didim İlçesi  Altınkum Mahallesi'nde yer alan turizm tahsisli gayrimenkulüne ilişkin olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından irtifak hakkı tesis işlemleri tamamlandı, 49 yıllık üst hakkı Özak GYO adına tapu siciline şerh edildi.

Didim'deki Rum Ortodoks Kilisesi restore edilecek!

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Umut Tuncer yaptığı açıklamada, Didim ilçesindeki Rum Ortodoks Kilisesi'nin restorasyonun yapılarak turizme kazandırmayı planladıklarını belirtti.

Türk Turizminin Mega Projeleri Turizm Yatırımcıları Forumu 2020’de buluşuyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği 28-29 Ocak 2020'de hayata geçireceği Turizm Yatırımcıları Forumu-TIF 2020, ülke turizmine yön verecek olan mega projeleri bir araya topluyor...

Didim'de Antik Kral Yolu’na OSB kurulacak!

İYİ Parti Aydın Milletvekili Adnan Sezgin yaptığı açıklamada Didim’de antik Kral Yolu üzerinde ve turizm bölgesinde Didim Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulacağını söyledi.

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda öncelik ulaşım projelerinde!

Başkan Erdoğan tarafından ilan edilen ikinci 100 günlük icraat programında İstanbul’daki ulaşım, çevre şehircilik ve turizm projeleri ön planda tutuldu. Gebze-Halkalı banliyö hattı açılacak. AKM inşaatına başlanacak. Kanal İstanbul ve Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli projeleri ihaleye çıkarılacak.

Didim'de turizm alanındaki 36 kaçak yapı yıkıldı!

Aydın’ın Didim ilçesinde, turizm koruma ve gelişim bölgesi içerisinde yapılan kaçak yapılar Milli Emlak Müdürlüğü kararı ile Didim Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. 

Şile devlet hastanesi ve liman yenileme projeleri ile değişecek!

İstanbul'un yaz döneminde en çok tercih edilen turizm merkezlerinden biri olan Şile'de, Yeni Devlet Hastanesi ve Liman Yenileme ve Rekreasyon projeleri hayata geçiyor.

Üsküdar'da markalı konut projeleri tam gaz!

Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi dev ulaşım yatırımları sayesinde Avrupa yakasındaki tarihi yarımadaya yakınlaşan Üsküdar, yatırımcıların yeni gözdesi oldu. Üsküdar’da markalı konut projeleri, sağlık ve turizm yatırımları tam gaz sürüyor. Belediye ise, tarihe ve doğaya saygılı bir dönüşüm planlıyor.

Özak GYO Didim ve Demre'de otel inşa edecek!

Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, "Turizm sektöründe ise önümüzdeki yıllarda Didim ve Demre'de yer atan arsalanmızda Ela Resort'un ismini ve uluslararası standartlardaki kalitesini taşıyan yeni otel projeleri gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" diye konuşuyor.

Aydın’a turizm projeleri geliyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esra Boğazlıyan bugünkü yazısında Aydın Belediye Başkanı Özlem Çercioğlu ile röportaj gerçekleştirdi. Çercioğlu, bölgedeki projeleri anlattı.

didim turizm projeleri Haberi

didim turizm projeleri

Aydın'ın turistik ilçesi Didim'de turizm sezonu, ilçede bulunan son turist kafilesinin, ülkelerine dönmesiyle tamamlandı.


Didim'de mayıs ayında başlayan turizm sezonu, kasım ayı itibarıyla son buldu. İlçedeki otellerde konaklayan turistler, konakladıkları otellerden ayrılarak ülkelerine döndü. İlçedeki konaklama işletmeleri de faaliyetlerini durdurarak, glecek sezona yönelik hazırlıklarına başladı.


Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner, gazetecilere yaptığı açıklamada, Didim'e ilginin bu yıl arttığını söyledi.


İlçedeki nitelikli turizm işletmelerinin doluluk oranlarına bakıldığında önceki yıla göre yüzde 5 artış yaşandığını belirten Alkaner, Didim'in 2014 turizm sezonunu yoğun geçirdiğini ifade etti.


İlçede bu yıl 2 yeni otelin açıldığını ve bunların bölgeye olan ilgiyi arttırdığını kaydeden Alkaner, "Artık bölgemize kaliteye göre çeşitli müşteriler de gelmeye başladı. Bu sene Almanlar ve Hollandalılar yoğun olarak ilçemize geldi. Bunun yanında Polonya, Slovakya ve Çekoslovakya...