05 / 05 / 2024

dijital ekonomi haberleri

dijital ekonomi haberleri

Rekabet Kurulu dijital ekonomide ortaya çıkacak rekabet ihlallerinin yakından takibini yapmak, uluslararası kuruluş ve diğer rekabet otoriteleriyle tecrübe paylaşımında bulunmak için yeni görev tanımları belirledi.

Gelir İdaresi açıkladı! Kira tespiti için Dijital Vergi Dairesi'nden form doldurmak yeterli olacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı kayıt dışı ekonomi ile mücadele ile ilgili olarak resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracıların Dijital Vergi Dairesi üzerinden Kira Bildirim Formu'nu doldurması için çağrı yaptı. İşte o paylaşım...

Merkez Bankası Açık Bankacılık sistemini kullanıma açtı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, liralaşma stratejisinin dijital ekonomi yol haritasının önemli bir bileşeni olan ödemeler alanı Açık Bankacılık sistemini kullanıma açtı. İşte Merkez Bankası Açık Bankacılık sistemi ile ilgili merak edilen detaylar...

5 bin lira ek gelir kazandıracak iş fırsatları

Dijital ekonomi yeni mezunlardan üniversite öğrencilerine, ev hanımlarından emeklilere kadar binlerce kişiye ayda 5 bin TL’leri aşan gelir elde imkanı veren iş fırsatları sunuyor

Çin'in dijital ekonomideki büyümesi devasa oldu

Çin'de dijital ekonomi 10 yılda yaklaşık 1 trilyon dolar büyüdü. Yeni nesil bilgi ve iletişim teknolojilerinin yarattığı ekonomi, 2012'de 11 trilyon yuan (yaklaşık 1,65 trilyon dolar) iken, 2021 sonunda 45 trilyon yuan (yaklaşık 2,65 trilyon dolar) büyüklüğe ulaştı.

Euro çok kararlı zirveye çıkacak! Euro/TL son dakika 31 Mayıs 2022

Döviz kurları bugün ekonomi haberleri içerisinden en çok takip edilenler arasında. Yatırımcılar veya elinde bir eurosu bile olan vatandaşlar euro kaç lira? Euro bugün ne kadar oldu? sorularının cevaplarını merak ediyor. İşte son dakika euro kuru...

Türkiye'nin dijital parası yıl sonuna kadar hazır olacak!

Ekonomi Reform Paketi'ne ilişkin takvim kapsamında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), dijital paranın ekonomik, teknolojik ve hukuki altyapısını yıl sonuna kadar hayata geçirecek.

38. Amerikan-Türk Konferansı'nda inşaat ve altyapı sektörleri ele alındı!

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl ilk kez sanal ortamda gerçekleştirilen 38'inci Amerikan-Türk Konferansı kapsamında, "Dijital Ekonomi" ile "İnşaat ve Altyapı" panelleri de gerçekleştirildi.

Vergi Denetim Kurulu sektörel incelemelere hız verdi!

Akaryakıt, demir-çelik, madencilik, ilaç-sağlık, turizm, telekomünikasyon, bankacılık, sigortacılık ve dijital ekonomi gibi sektörler nezdinde başlatılan vergi incelemeleri diğer alanları da kapsayacak şekilde genişletilecek.

İnşaata dayanan bir ekonomi politikasından vazgeçilmeli!

2017’nin ortalarına gelindiği halde hala ekonominin bir kıskaçta olduğunu kaydeden MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, sıcak paraya, varlık satışına ve inşaata dayanan bir ekonomi politikasından vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Yatırımlarda gaza basılacak, ekonomi şahlanacak!

16 Nisan referandumu sonrasında "Evet" çıkmasıyla birlikte TL’nin değerleneceği, borsanın uçacağı, yatırımların gaza basacağı bir döneme girdik. Ekonomi adeta şaha kalkacak, ülke kazanacak, vatandaşın cebi rahatlayacak. .

Köprülere entegre 14 yeni dijital OSB kuruluyor!

Endüstriyel dönüşüm hamlesinin ayrıntıları netleşti. Osmangazi ve Çanakkale 1915 köprüleriyle entegre olacak 14 yeni dijital OSB kurulacak. Yeni OSB'lerde 10 bin KOBİ yer alacak.

Mehmet Ergün Turan Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katıldı!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Bursa'da düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katıldı.

Megaron Çatı Teknolojileri, Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katıldı!

Megaron Çatı Teknolojileri, Türkiye’nin en büyük şirketlerinin CEO ve yöneticileri ile ekonomi dünyasının önemli isimlerinin katıldığı Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yer aldı.

dijital ekonomi haberleri Haberi

dijital ekonomi haberleri

Rekabet Kurulu, bu yılın başında dijital ekonomi sektöründe gelecek dönem uygulayacağı politikaları belirlemek üzere, "Dijitalleşme ve Rekabet Politikası Raporu" hazırlık çalışmalarını başlatmıştı. Söz konusu sürecin güçlendirilmesi adına Kurul, dijital ekonomi konularına ilişkin de yeni görev tanımları oluşturdu.

Son yıllarda dijital ekonomi alanında küresel ve yerel düzeyde giderek artış gösteren gelişmelere paralel olarak, rekabet otoritelerinin, çok taraflı platformlar ile algoritma kullanımlarının piyasalar ve tüketiciler üzerindeki etkilerini yakından takip etmeleri zarureti ortaya çıktı. Bu da söz konusu alandaki çalışmaların hızlanmasını beraberinde getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; büyük veri ve algoritma tabanlı rekabet ihlallerinin etki alanı ve tespitinin güçlüğü göz önünde bulundurulduğunda, alışılmış uygulamaların bu alanlardaki sorunlarla başa çıkmada yetersiz kalacağı değerlendirildi.

Dijital ekonomiye yönelik yeni görevler

Bu kapsamda, Rekabet Kurulu, platformların ortaya çıkarabileceği...