25 / 07 / 2024

dinamitle patlatma

dinamitle patlatma

Gümüşhane'de konut inşaatı sırasında zemindeki kayaları kırmak için dinamitle yapılan patlatmada kopan kaya parçası, 100 metre uzaklıktaki 3 katlı binanın üzerine düştü. Olay ucuz atlatıldı!

Kanal İstanbul projesi patlatma ile mi kazılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul'un yakında ihale edileceğini açıkladı. Yerli ve küresel taleplerin arttığını projenin “mimari” boyutunun hazır olduğunu belirtti. Sürekli gündeme gelen çılgın proje bu kez, inşaat aşamasında yapılacak patlatma kazı ile gündemde.

Metro inşaatları ve Kanal İstanbul'da patlatmalı kazı kullanılıyor!

Patlayıcı Mühendisliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Kahriman, "Kanal İstanbul’da usulüne uygun yapılacak kontrollü patlatma faaliyetlerinin, su kaynakları başta olmak üzere çevredeki bina ve tesislere herhangi bir hasar verme riski bulunmamaktadır." dedi.

Ürdün'deki 75 silodan oluşan dev yapı patlatıldı!

Dev binaların yıkımı patlatma yönetimiyle yapan Mehmet Güler, Ürdün'deki 9 metre çapında ve 45 metre yüksekliğindeki 75 siloluk yapının yerle bir edilmesini başardı.

Reyhanlı Barajı'nın inşaatında kontrollü patlatma!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde inşaatı devam eden Reyhanlı Barajı'nda zemin düzeltmesi için 5 tonluk kontrollü patlatma yapıldı.

Bursa'daki 300 kilo dinamitle yıkılmayan bina çöktü!

Bursa'nın Panayır Mahallesi'nde yer alan, dün 300 kilo dinamitle patlatılmasına rağmen yıkılmayan 13 katlı bina bugün kendiliğinden çöktü.

Bursa'da dinamitle yıkımda erken patlama şoku!

Bursa Osmangazi'deki SGK'nın kullanılmayan binasının bugün yapılacak yıkımda fiyasko yaşandı. Bina teknik arıza nedeniyle dinamitlerin patlamasına rağmen yıkılmadı. 

Kocaeli Bilişim Vadisi'ndeki binalar yargı sürecindeyken mi yıkıldı?

3 milyon metrekareden fazla alana kurulması planlanan, 420 futbol sahası büyüklüğündeki Türkiye’nin ilk Bilişim Vadisi'ndeki üç binanın yargı aşaması sürerken bir gecede dinamitle yıkılması tepki çekti.

Gebze Bilişim Vadisi Projesi ikinci kez durduruldu!

Mimar Kentbilimci Prof Ahmet Vefik Alp’in ödüllü binalarını dinamitle patlatan Bakan Fikri Işık’ın Gebze Bilişim Vadisi Projesi İdare Mahkemesi tarafından iki kez durduruldu.

Ankara Keçiören Cumhuriyet Kulesi patlatma yöntemiyle yıkılacak!

Yapımı yılan hikâyesine dönen Keçiören'deki Cumhuriyet Kulesi ile ilgili beklenen rapor hazırlandı. Keçiören Belediye Başkanı Ak kulenin önümüzdeki aylarda patlatma yöntemi ile yıkılacağını söyledi.

Türkiye’nin teknoloji üssü yıkıldı yerine rezidanslar yapılıyor!

Turgut Özal’ın kurulmasını istediği, Süleyman Demirel’in ise temelini attığı Türkiye’nin MIT’i olacak ’Gebze İleri Teknoloji Enstitüsü’nün 5 binası buldozer ve dinamitle yıkıldı. İşte yaşanan gelişmeler...

Maltepe Demirli Sitesi yıkımı yarın yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamında Maltepe’de riskli bir binanın yıkımında patlatma yöntemini kullanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı’nın da katılacağı program yarın saat: 10.00’da düzenlenecek.

Adana Kalker Ocağı İşletmesi toplantısı 28 Ağustos'ta!

Adana'nın Karaisala İlçesinde bulunan Kalker Ocağı İşletmesinde Planlanan Patlatma Dizaynı Değişikliğine ilişkin ÇED toplantısı 28 Ağustos'ta yapılacaktır.

İnşaatta faciaya kılpayı! Kaya parçası evin üzerine düştü!

Gümüşhane'de konut inşaatı sırasında zemindeki kayaları kırmak için dinamitle yapılan patlatmada kopan kaya parçası, 100 metre uzaklıktaki 3 katlı binanın üzerine düştü. Olay ucuz atlatıldı!

dinamitle patlatma Haberi

dinamitle patlatma

Konut inşaatı zemininde kayaları kırmak için yapılan patlatma sonucu kopan kaya parçasının üzerine düştüğü evdeki bir kişi yaralandı.


Merkeze bağlı Oltanbey Mahallesi'ndeki bir konut inşaat alanında, kayalık olan zemini kırmak için dinamitle patlatma yapıldı. 


Patlamanın etkisiyle kopan kaya parçası yuvarlanarak yaklaşık 100 metre uzaklıktaki 5 ailenin yaşadığı 3 katlı binanın üzerine düştü.


Olay sırasında evde bulunan ve hafif yaralanan Erdinç Eryılmaz (56), Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.


Binada hasara neden olan olayla ilgili soruşturma...