07 / 05 / 2024

Ürdün'deki 75 silodan oluşan dev yapı patlatıldı!

Ürdün'deki 75 silodan oluşan dev yapı patlatıldı!

Dev binaların yıkımı patlatma yönetimiyle yapan Mehmet Güler, Ürdün'deki 9 metre çapında ve 45 metre yüksekliğindeki 75 siloluk yapının yerle bir edilmesini başardı.



Türkiye'de, çok sayıda projede yaptığı patlatmalarla adından söz ettiren Mehmet Güler, Ürdün'ün Akabe kentindeki 9 metre çapında ve 45 metre yüksekliğindeki 75 silodan oluşan dev yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, işlevi tamamlanan dev binaların yıkımı hızlı bir şekilde gerçekleşti. Altyapı projelerinde temel açmak ve maden ocakları için dinamit kullanarak patlatma yapan Mehmet Güler, dünya genelinde ilgi gören dev yapı yıkım işlerine bir yenisini daha ekledi.

Ürdün deki 75 silodan oluşan dev yapı patlatıldı!

Güler ve ekibi Irak'ın Süleymaniye bölgesinde 2015 yılında 40 metre yüksekliğindeki 64 silo ve 55 metre yüksekliğindeki un fabrikasından oluşan dev yapıyı patlatarak uluslararası belgesellere konu oldu. Güler, Ürdün'ün Akabe kentinde de 9 metre çapında ve 45 metre yüksekliğindeki 75 siloyu patlatma işini üstlendi.

Dev yapıyı patlatmak için Ürdün'deki işverenin temin ettiği 1 ton patlayıcıyı kullanan Güler, ilk denemeyi 9 Ocak'ta yaptı.

Patlayıcı maddelerin gücünün yeterli basıncı sağlamaması için Ürdün ordusundan temin edilen 260 kilogram patlayıcıyla 14 Ocak'ta ikinci denemeyi yapan Güler, binayı yerle bir etti.

Ürdün deki 75 silodan oluşan dev yapı patlatıldı!

Güler, yaptığı açıklamada dev siloları iki seferde patlatmanın da büyük bir başarı olduğunu söyledi.  

Güler, "Yaptığımız işin riskinin ve büyüklüğünün farkındaydık. Böyle büyük bir patlatmayı başarıyla tamamladığımız için çok mutluyuz. Bu patlatma bizim gelecekte yapacağımız işlere de referans olacaktır." diye konuştu.

Ürdün deki 75 silodan oluşan dev yapı patlatıldı!


Geri Dön