27 / 11 / 2024

diploma olmadığı takdirde şantiye işçileri

diploma olmadığı takdirde şantiye işçileri

Çalışma hayatını ilgilendiren yeni tasarıya göre, işgüvenlik uzmanı ya da işyeri hekimi, işvereni uyardığı halde önlem almaması halinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvuracak.

Kısa süreli kira sözleşmelerinde kritik detay! Uzmanı açıkladı…  

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan kriz büyürken, çözüm yolu olarak kısa süreli oturma sözleşmeleri gündeme geldi. Av. Elvan Kakıcı Şimşek, mülk sahibinin haklı bir gerekçesi olmadığı takdirde bu tür sözleşmelerin geçerliliğinin bulunmadığını söyledi.

Konut fiyatları arz olmadığı için yükselmeye devam edecek!

​​​​​​​Konut fiyatlarıyla ilgili tartışmalar gündemden düşmezken ev almak isteyenler piyasayı yakından takip ediyor. Konut fiyatlarında birçok analistin söylediği düşüşün yaşanmadığına dikkat çeken stratejist Cafer İşbilen, arz olmadığı için konut fiyatlarındaki yükselişin devam edeceğini vurguladı.

Bina ve yerleşmelerin yeşil sertifikaları, sertifika puanını düşüren değişiklik olmadığı sürece geçerli olacak!

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu yönetmelikle bina ve yerleşmelerin yeşil sertifikaları, sertifika puanını düşüren değişiklik olmadığı sürece geçerli olacak.

Bir yerin rayicin altında olup olmadığını nasıl anlarız?

Bir gayrimenkulü ya da malı rayiç bedelinin altında almak yatırımcılar için karlı bir alışveriş olarak ifade ediliyor. Peki bir yerin rayicin altında olup olmadığını nasıl anlarız. Gayrimenkul yatırım uzmanı, ekonomist Tolga Aykut, rayiç bedeli hesaplarken nelere dikkat edilmesi gerekenleri aktardı.

Rezerv alan sorunu: Düzce'de, Van'da böyle olmadı, devlet  insanların parsellerini alıp kar etmeyi hiç düşünmemişti!

Hatay'da 'rezerv alan' sebebiyle direnişin devam ettiği Akevler Mahallesi'ndeki yurttaşlarının avukatı Ecevit Alkan, "Düzce'de, Van'da böyle olmadı, devlet  insanların parsellerini alıp kar etmeyi hiç düşünmemişti" dedi. İşte ayrıntılar ve son durum...

Dedemin üzerine kayıtlı taşınmaz olup olmadığını nasıl ve nereden öğrenebilirim? 

Pek çok kişi dedesinin üzerine kayıtlı taşınmaz olup olmadığını öğrenmenin yollarını araştırıyor. Peki dedenizin üzerine taşınmaz olup olmadığını nasıl öğrenebilirsiniz? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Kira krizine yüzde 25 zam sınırı da çare olmadı! Ev sahibi kiracı davaları patladı!

Fahiş kira artışını önlemek için getirilen yüzde 25’lik sınır, ev sahibi-kiracı kavgalarına da çare olmadı. Birçok ev sahibi yüzde 25’ten çok kira artışı yapıyor.

Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar?

Jeofizik mühendislerinden "binalarda risk tespiti" uyarısı geldi. Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar? İşte uzaman isimden dikkat çeken açıklama...

Binanın hasarlı olup olmadığını nasıl öğrenirim? Bina hasar tespit raporu nereden alınır?

Binanın hasarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? sorusu şu sıralarda sıkça sorulmaktadır. Oturduğunuz ev hakkında şüpheleriniz varsa, binanın hasarlı olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. İşte detaylar!

Eviniz depreme dayanıklı mı? İşte bir evin depreme dayanıklı olup olmadığını gösteren 7 detay!

Eviniz depreme dayanıklı mı? Bir evin depreme dayanıklı olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte bir evin depreme dayanıklı olup olmadığını gösteren 7 detay...

Hisseli tapuya sahip olabilirsiniz! Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Hisseli tapu genellikle miras yolu ile mirasçılara bırakılmaktadır. Bazı vatandaşlar hisseli tapuya sahip olduklarını bilmeyebilir. Peki Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte detaylar!

Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Hisseli tapuya dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de “Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır?” sorusudur. İşte detaylar!

Tapunun gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Tapunun gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır? sorusu tapu alacak kişilerin merak ettiği soruların başında geliyor. İşte detaylar!

diploma olmadığı takdirde şantiye işçileri Haberi

diploma olmadığı takdirde şantiye işçileri

Gerekli halde bildirim yapmayan hekim ya da uzman belgesini kaybedecek. Şantiye şefi olmak için tekniker, teknik öğretmen, mühendis ya da mimarlık diploması aranacak. Tasarıda, işçi haklarını gerilettiği için sendikalarca eleştirilen “uzaktan çalışma” da iş mevzuatına eklendi. Tasarıya göre, işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı, iş sağlığı ile ilgili eksiklikleri işverene yazılı bildirecek. Eksikliklerin acil durdurma gerektirmesi, yangın, göçme, patlama, kimyasal sızıntı riski içermesine rağmen işveren gerekli tedbiri almazsa hekim ve uzman Çalışma Bakanlığı’na ihbarda bulunacak. Bu durumda bildirim yapmayan hekim ve uzmanın belgesi 3 ay, tekrarında 6 ay askıya alınacak.


A yerine B sınıfı uzman

İş güvenliği konusundaki yazılı talimatları uygulamayan işçiler, işten atılacabilecek. Güvenli olmayan işyerindeki iş durdurma kararının uygulanmasında polis ve Jandarma kullanılabilecek. Çok tehlikeli sınıfta bulunan ve kamudan...