28 / 04 / 2024

Diplomasız mimar Fesih Gündoğar

Diplomasız mimar Fesih Gündoğar

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde işçi olarak çalışan, 6 çocuk babası, Fesih Gündoğar (43), tarihi surlar ile içindeki 5 bine yakın tarihi binasıyla Diyarbakır’ın maketini yaptı...

KYK yurdanda bir dilim karpuzun fiyatı dudak uçuklattı

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız, Mimar Sinan KYK Yurdu'nda öğrencilere verilen bir dilim karpuzun fiyatını paylaştı.

İş yeri kiralarında kiraya verene 'fesih hakkı' imkanı!

Yeni Borçlar Kanunu'na göre kiraya verene, onuncu yıl sonunda sebebe dayanmaksızın fesih hakkı tanınmıştı. Bu hak, 1 Temmuzdan sonra iş yeri kiraları için de geçerli oldu.  

Mimar Hakan Kıran’ın kızı Dilara Kıran ve Sinan Sevim evlendi!

Mimar Hakan Kıran’ın kızı Dilara Kıran ile Matra Motor’un üçüncü jenerasyon yöneticisi iş insanı Sinan Sevim, 7 Ağustos Cuma günü Kemer Golf and Country Club’da düzenlenen şık bir davetle evlendi.

Anthenea 'ilk yüzen eko-lüks süit otel' oldu!

“İlk yüzen eko-lüks süit otel” olan Anthenea, 1977 yapımı James Bond filminden esinlenerek, Fransız mimar Jean-Michel Ducancelle tarafından dizayn edildi. 

Mimar Esra Kestirengöz, Ahmet Eren'in yalısını hazırlıyor!

Holywood aktör ve aktrislerinin de bulunduğu birçok isme özel projeler yapan Mimar Esra Kestirengöz, Ahmet Eren'in Çengelköy'deki yol yalısını hazırlıyor...

Mimar Zeynep Yılmaz kızı Yasemin ile alışverişte!

Cemiyet hayatının önemli isimleri arasında yer alan mimar Zeynep Yılmaz, kızı Yasemin Ilıcalı ile beraber İstinyePark'da objektiflere takıldı.

Emekli Mimar Aliye Aköz’ün çöp evi!

Karaman'da 3. kattaki dairede tek başına yaşayan 68 yaşındaki Emekli Mimar Aliye Aköz’ün evi çöp eve dönüştü. Aköz'ün evine giren ekipler adeta şok yaşadı.

Mimar Zeynep Coşkun vefat etti! O da jetteydi!

Toyota Akkoyunlu'nun sahibi olan Orhan Coşkun'un kızı mimar Zeynep Coşkun da dün Başaran Holding'e ait olan düşen jetteydi...

Belgin Pekcan: Mimar gözünde projenin ruhunu anlamak önemli!

Mimarlık Haftası etkinliklerinin üçüncü gününde mimarlık, mühendislerle masaya yatırıldı.Belgin Pekcan,mimar gözünde o projenin ruhunu anlamaya çalıştıklarını söyledi.

Hülya Avşar kızı Zehra'nın mimar olmasını istiyor!

Hülya Avşar , kızı Zehra’nın mimar olmasını istediğini açıkladı. Avşar, Mimar olmasını çok istiyordum, bu savaşı kazanacağım" dedi.

Diplomasız inşaatçı çalıştırana ceza!

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın (İTSO) girişimiyle düzenlenen mesleki yeterlilik belgesi kursunu bitiren 82 kişi uygulamalı imtihana tabi tutuldu.

Doğan Kuban: Mimar Sinan'dan sonra herkes onu taklit etti!

Prof. Dr. Doğan Kuban “Osmanlı’nın iki tane mimari geleneği var. Birincisi cami, ikincisi ahşap mimarisi... Bizim en büyük şansımız Mimar Sinan’dı. Ardından gelen herkes onu kopyaladı” diyor.

Mimar Benim uygulaması yeni versiyonuyla yayında!

Sektörde bir ilk olarak hayata geçirilen Mimar Benim; son teknoloji fonksiyonları, yepyeni özellikleri, en trend renk ve kartelaları ile yaşam alanlarınızın rengini belirlemeyi sizler için çok daha kolay hale getiriyor.

Diplomasız mimar Fesih Gündoğar Haberi

Diplomasız mimar Fesih Gündoğar

İlkokulu 4’üncü sınıfa kadar okuyan Gündoğar, 18 yıl çalışıp 1939’un Diyarbakırı’nın maketini yaptı.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde işçi olarak çalışan, 6 çocuk babası, Fesih Gündoğar (43), tarihi surlar ile içindeki 5 bine yakın tarihi binasıyla Diyarbakır’ın maketini yaptı.


Suriçi maketini yaparak en büyük hayalini gerçekleştirdiğini belirten Gündoğar, yapılarda bazı eksiklikler bulunduğunu, bunları da bir yıla kadar tamamlayacağını söyledi.



“DESTEK GEREKİYOR”


Bundan sonraki amacının başta İstanbul’daki tarihi yapılar olmak üzere Çin Seddi, Mısır piramitleri ve dünyadaki önemli tarihi mekanların maketlerini yapmak olduğunu vurgulayan Fesih Gündoğar, “Tabii bunlar için de destek gerekiyor” diye konuştu.


1995’te yaptığı Mardinkapı Semti’ndeki tarihi ‘Deliller Hanı’ maketiyle dikkatleri üzerine çeken Gündoğar, belediyedeki atelyede tarihi yapıların maketlerini yapmayı sürdürüyor.


18 YIL ADIM ADIM GEZDİ


5 bin yıllık tarihî geçmişe sahip 82 burcun bulunduğu 5 kilometrelik...