02 / 05 / 2024

Emekli Mimar Aliye Aköz’ün çöp evi!

Emekli Mimar Aliye Aköz’ün çöp evi!

Karaman'da 3. kattaki dairede tek başına yaşayan 68 yaşındaki Emekli Mimar Aliye Aköz’ün evi çöp eve dönüştü. Aköz'ün evine giren ekipler adeta şok yaşadı.



Karaman'ın Fenari Mahallesi Kemal Kaynaş Caddesi'nde 3 katlı bir binanın 3'üncü katında yaşayan Emekli Mimar Aliye Aköz’ün evine giren ekipler adeta şok yaşadı.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, ihbar üzerine 68 yaşındaki emekli mimarın evine giden Karaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Aliye Aköz’ün evinin odalarının çöplerle dolu olduğunu gördü.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, evde  temizlik çalışması yaparken, evden 8 kamyon çöp çıkartıldı. 

İhbarı yapan bina sakinlerinden İsmet Erkılıçoğlu, Aköz’ün sürekli sokaktan eve çöp taşıdığını söyledi. Evin 5 yıl önce de temizlendiğini söyleyen Erkılıçoğlu, "A.A'nın psikolojik rahatsızlıkları olduğunu duyduk. O yüzden fazla  karışmak istemedik ama koku dayanılmaz olduğu için şikayet etmek zorunda kaldık.  Daha önce ev 2013 yılında temizlenmiş. Tekrar toplamaya başlamış ve 5 yıl  içerisinde bu hale getirmiş evi. Apartman boşluğunda kedi ve köpek besliyor.  Bizim de çocuklarımız var, sağlığımızdan endişe ediyoruz" dedi.

Evden 8  kamyon çöp çıkartıldığını açıklayan Karaman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü  Musa Kılıçvur ise "Evin durumu çok kötüydü. 8 kamyon çöp  çıkarıldı. Ev temizlendi ve ilaçlandı" ifadelerini kullandı.


Geri Dön