18 / 05 / 2024

dişli döşeme

dişli döşeme

İnşaat terimi olan döşeme nedir? Yanıtı, detayları ve döşeme çeşitleri için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Döşemealtı Belediyesi, Antalya'da arsa satacak! Yazlık bölgelerde arsa arayanlara müjde!

Antalya İli Döşemealtı Belediyesi Döşemeyol İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Antalya Döşemealtı'nda yer alan arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 17 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Döşemealtı Belediyesi'nden Antalya'da 3 taksitle imarlı arsa fırsatı! Bu tarihi kaçırmayın!

Antalya İli Döşemealtı Belediye Başkanlığı, Antalya Döşemealtı'nda yer alan 22 bin 450 metrekarelik arsayı satışa çıkardı.

Döşemealtı Belediyesi arsa ve arazi satacak! Antalya'da arsa ve arazi arayanlar dikkat!

Antalya İli Döşemealtı Belediye Başkanlığı Antalya Döşemealtı'nda sosyal tesis alanı, arsa ve arazi satacak.

Döşemealtı Belediyesi üç taksitle arsa satacak! Antalya'da arsa arayanlar dikkat!

Antalya İli Döşemealtı Belediye Başkanlığı, Antalya Döşemealtı Altınkale Mahallesi'nde yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor.

 OPPO Find N2 Flip duyuruldu! Galaxy Z Flip 4`e dişli rakip geldi! 17 Şubat 2023 fiyat listesi...

Samsung Galaxy Z Flip 4 ile yarışan katlanabilir akıllı telefon modeli OPPO Find N2 Flip dün resmen duyuruldu. İşte 17 Şubat 2023 tarihli fiyat listesi...

Döşemealtı Belediyesi Antalya'da arsa ve arazi satacak!

Antalya İli Döşemealtı Belediye Başkanlığı, Antalya Döşemealtı'nda yer alan arsa ve araziyi satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 23 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Dünyanın en değerli markası artık Apple değil! İşte Apple’ın pabucunu dama atan o şirket!

Birçoğumuzun elinde ya iPhone telefonu ya tableti ya da bilgisayarı bulunan ABD’li dünya teknoloji devi Apple, artık dünyanın en değerli markası değil. Peki Apple’ın pabucunu dama atan şirket hangisi? İşte yanıtı…

Sağlık sigortası, doğum ve diş tedavisini ödüyor mu?

Kamu hastanelerinde muayene günü bulmaktaki güçlükler ve hastaya ayrılabilen muayene süresinin kısa olması, özel hastanelerin ücretlerinin de zaman zaman bütçeyi zorlaması nedeniyle tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırma yoluna gidiliyor. Peki tamamlayıcı sağlık sigortası neleri kapsıyor? Doğum, diş

Kılıçoğulları Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri Ve Halı Kaplama İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kılıçoğulları Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri Ve Halı Kaplama İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da Ali Kılıç tarafından kuruldu.

Döşemealtı Belediyesi, Antalya'da turizm imarlı arsa satıyor: 95 milyon TL'ye!

Antalya İli Döşemealtı Belediye Başkanlığı, Antalya Döşemealtı'nda yer alan turizm alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. İşte detaylar...

Döşemealtı Belediyesi Antalya'da 2 arsa satıyor: 81.5 milyon TL'ye!

Antalya İli Döşemealtı Belediye Başkanlığı, Antalya Döşemealtı ilçesi Yağca ve Düzlerçamı Mahallelerinde yer alan 2 adet arsayı toplam 81 milyon 500 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Şaban Dişli Sakarya’daki çiftliğini 35.5 milyon TL'ye satıyor!

AKP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, memleketi Sakarya Geyve'de İlimbey Köyü’ndeki çiftliğini, 35.5 milyon TL'ye satıyor... 

Döşemealtı Belediyesi'nden 30 milyon TL'ye satılık arsa!

Antalya İli Döşemealtı Belediye Başkanlığı, Yağca Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 30 milyon TL olarak belirlendi. 

dişli döşeme Haberi

dişli döşeme

Döşeme nedir?

Döşeme, bir yapıyı katlara ayıran ve üzerinde yürünen; yükleri ve kendi ağırlığını taşıyarak mesnetlere nakleden yapı elemanları olarak ifade ediliyor. Döşemeler, birçok şekilde farklı malzemelerde yapılabiliyor. Peki döşeme nasıl yapılır diye merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Döşeme yapılışı..

Döşemelerin kalıplar, genellikle yapılacak hatıl yada kiriş kalıplarıyla ile birlikte hazırlanıyor. Döşeme altına destekleme yapılıyor. Bunun nedeni ise üzerine gelecek betonarme elamanın ağırlığını taşıması için yapılıyor. Çekme gerilimini önlemek için çekmeye çalışan kısmına çelik konuyor. Çelikler bir düz ve bir piliye olarak hazırlanıyor. Esas çeliklerin doğrultusuna dik konulan ve bağlanan dağıtma çelikleri yapılıyor.


Daha sonra kalıbı hazırlanmış döşemenin içine çelik donatısı yerleştiriliyor. Bu kalıbın içine beton dökülüyor.


Döşeme nasıl yapılır, yanıtladıktan sonra, döşeme çeşitlerine değinelim. Döşemeler yukarıda da belirttiğimiz gibi kullanıldığı malzemeye göre farklı çeşitler...