15 / 05 / 2024

Diyarbakır Aktif Yaşam Merkezi son durum

Diyarbakır Aktif Yaşam Merkezi son durum

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda engellilerin kullanımına uygun şekilde 1012 metrekare alanda hayata geçirdiği Aktif Yaşam Merkezi tamamlanıyor.

Hülya Uğuz Yedievli'den Sürdürülebilir Yaşam Alanları, İnsan Odaklı Kentler kitabı!

Sürdürülebilir Yaşam Alanları Uzmanı ve Ekonomist Hülya Uğuz Yedievli’nin 2. kitabı olan Sürdürülebilir Yaşam Alanları, İnsan Odaklı Kentler çıktı...

İnşaat sektörü yaşamımızdaki değişikliklerden etkileniyor!

MESA Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu, EMEA bölgesindeki en büyük marka ve iş dünyası festivali Brand Week İstanbul’da “21. Yüzyılda Evimiz Neresi?” başlıklı panelde Fütürist Ufuk Tarhan ile buluştu. Boysanoğlu, “İnşaat sektörü de yaşamımızdaki değişikliklerden nasibini alıyor" dedi.

Türkiye Hazır Beton Birliği'nden Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi!

Türkiye Hazır Beton Birliği, yeni çevreci yaklaşımlar konusu ile ilgili olarak farkındalığı artırmak için “Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi” hazırladı.

Diyarbakır Hazro'ya millet bahçesi müjdesi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Hazro ilçesine 32 bin metrekare  büyüklüğünde millet bahçesi inşa edecek.

TOKİ'den Diyarbakır Üçkuyu'ya 444 konut ve 12 dükkan!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi 2.Etap 444 Konut ve 12 Dükkan İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 12 Aralık'ta gerçekleştirecek.

Diyarbakır Aktif Yaşam Merkezi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda engellilerin kullanımına uygun şekilde 1012 metrekare alanda hayata geçirdiği Aktif Yaşam Merkezi tamamlanıyor.

Samsun Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezi hızla yükseliyor!

Samsun İlkadım Belediyesi tarafından Haziran ayında temeli atılan Unkapanı Yeni Kültür ve Yaşam Merkezi'nin inşaatında sona geliniyor. 9 kattan oluşan proje bölgenin çehresini değiştirecek.

Başakşehir'e kültür ve yaşam kompleksi geliyor!

Başakşehir Belediyesi tarafından Fenertepe Mahallesi’ne kültür ve yaşam kompleksi yapılıyor. Proje kapsamında 450 kişi kapasitesine sahip amfi tiyatroda konser, tiyatro gibi çeşitli açık hava etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Rönesans Holding, ‘Gelecek İçin Sürdürülebilir Yaşam’ı destekliyor!

Dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhidi listesinde 38’inci sıraya yükselen Rönesans Holding, 25. yılında, ‘Gelecek İçin Sürdürülebilir Yaşam’ı destekliyor.

Diyarbakır Kadın Yaşam Merkezi açıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve eşi Hanımefendi Lütfiye Atilla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Eski Mardin Yolu üzerinde inşa edilen Kadın Yaşam Merkezi’ni açarak hizmete sundu.

Rönesans Holding sürdürülebilir yaşamı destekliyor!

Avrupa’nın en büyük 10’uncu inşaat şirketi olan ve dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhidi listesinde 38’inci sıraya yükselen Rönesans Holding, sürdürülebilir yaşamı destekliyor. 

Esenyurt Belediyesi'nden Van'a kültür ve yaşam merkezi!

Van'da İstanbul'un Esenyurt Belediyesinin "Kardeş Belediyecilik Projesi" kapsamında yaptıracağı kültür ve yaşam merkezi ile parkın temeli atıldı

Samsun Unkapanı'ya kültür ve yaşam merkezi geliyor!

Samsun Unkapanı'da değişim ve dönüşümün yaşanacak. İlkadım Belediyesi tarafından yıkılacak Unkapanu Kültür Merkezi'nin yerine yeni bir çok amaçlı kültür ve yaşam merkezi yapılacak.

Diyarbakır Aktif Yaşam Merkezi son durum Haberi

Diyarbakır Aktif Yaşam Merkezi son durum

Engelli vatandaşların sosyal yaşama katılımını sağlamak amacıyla farklı çalışmalara imza atan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Parkı içine hayata geçirdiği Aktif Yaşam Merkezi tamamlanma aşamasına geldi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, engelli vatandaşların kullanımına uygun şekilde toplam 1012 metrekare alan üzerine inşa edilen merkez tek kattan meydana geliyor. Mayıs 2018’de eski kafeteryanın yıkımı ile başlayan çalışmalar Kasım 2018 itibariyle tamamlanacak.

1012 metrekarelik kullanım alanı bulunan Aktif Yaşam Merkezi, içinde 5 atölye, 1 çocuk oyun odası, 1 kütüphane, 1 kafeterya ile birlikte hazırlık mutfağı, 1 idari oda, engellilerin kullanımına uygun kadın ve erkek WC’ler bulunuyor. Merkezin tamamlanıp hizmete girmesi ile beraber 194 metrekarelik kafeteryayı down sendromlu engelliler işletecek. Aktif Yaşam Merkez’i içinde oluşturulan 5 atölyede engelli vatandaşlara yönelik...