08 / 05 / 2024

Diyarbakır arsa anlaşmazlığı

Diyarbakır arsa anlaşmazlığı

Diyarbakır’da arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan kavgada 9 kişi yaralandı. 2'si ağır olan 9 kişi hastaneye kaldırıldı.

İstanbul Adliyelerinde kira davaları ne kadar sürüyor? Anlaşamayan ev sahiplerine ve kiracılara büyük şok!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan yüzde 25 zam sınırı ve tahliye talepli anlaşmazlıklar mahkemeleri de kilitlemiş durumda. Peki İstanbul Adliyelerinde kira davaları ne kadar sürüyor? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları için kira desteği önerisi: Yüzde 25 sınırı sona ermeli!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklarda sular durulmuyor. Türkiye Gazetesi Yazarı ve Başmüfettiş İsa Karakaş, ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları için kira desteği önerisini gündeme getirdi. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi ve kira anlaşmazlıklarında son durum ne? İstanbul’da kira anlaşmazlığı yüzde 80 davaya dönüşüyor!

Fahiş ev kiraları ve kiracının çıktığında bütçesine göre konut bulamama kaygısı büyük kentlerde kira anlaşmazlığını davaya dönüştürüyor. Hukukçular, arabuluculuk sistemiyle Anadolu’da kira dosyalarında uzlaşının yüzde 60’larda olduğunu, ancak büyük şehirde yüzde 20’ler seviyesinde olduğunu belirtti.

Kira anlaşmazlık davaları değerleme uzmanlarıyla çözüme kavuşacak

Yüksek kira artışlarının önüne geçmek için bir süredir uygulanan yüzde 25 zam sınırı uygulamasının 1 Temmuz’da sona ermesi bekleniyor. 1 Eylül 2023’ten bugüne kira davaları için uygulanan arabuluculuk dönemiyle anlaşmazlıklar hızla çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor. 

Nef Arsa 31. ofisini Diyarbakır'da açtı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Nef Arsa, Türkiye'nin her yerindeki arsa portföyünün tanıtım ve satış operasyonları yürütmek üzere Diyarbakır'da yer alan yeni satış ofisini hizmete açtı. 31. Ofisini açan Nef, arsa tarafında genişlemeyi sürdürecek. 

Diyarbakır'da 15 adet arsa ve arazi satılıyor: Yüzde 20 indirim ya da 8 taksit seçeneğiyle!

Diyarbakır Ergani Milli Emlak, Diyarbakır Ergani'de yer alan 15 adet arsa ve araziyi yüzde 20 indirim ya da 8 taksit seçeneğiyle satıyor. Peki Diyarbakır Ergani'deki arsa ve arazilerin büyüklükleri ne kadar? Fiyatları kaç TL? 

Kira anlaşmazlığı yüzde 133 zamla çözüldü: Arabulucuda anlaşma oranları artıyor!

Kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk zorunluluğu geçen ay yürürlüğe alındı ve uygulama başladı. Taraflar artık dava açmadan önce arabulucuya gidiyor. Arabuluculukta anlaşma oranları artıyor. Avukat Umut Metin, bir ev sahibi ile kiracının yüzde 133 zamda anlaştığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Kira anlaşmazlıklarında arabulucu dönemi bugün başladı! Arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında arabuluculuk dönemi bugünden itibaren başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, süreçle ilgili merak edilenleri dün açıkladı. Peki arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Ev sahibi ve kiracılar şimdi bu detaylara bakın! Yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir?

Konut kiralarında zam oranını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir? Ev sahibi kiracıya dava açabilir mi?

Mirasçılardan biri imza vermezse satış yapılır mı? Miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?

Mirasçılar belli durumlarda anlaşma sağlayamaz yani kanıda olamazlar ve bu durumda anlaşmazlıklar çıkar. Peki “Miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?” İşte detaylar!

Hisseli tapuda anlaşmazlık olursa ne olur? Hisseli gayrimenkule haciz gelirse tamamı satılır mı?

Hisseli tapu pek çok kişinin kafasında bazı soru işaretlerine neden olabiliyor. Bu sorularda genellikle alım, satım ve bu malların üzerinde bir anlaşmazlık olursa neler yapılacağına dair olmaktadır. İşte bu konudaki merak edilenler!

Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bu konunun her ayrıntısını bilmek istiyor. O yüzden “Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?” sorularına yanıt aramaktadır. İşte detaylar!

Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli arsa, hisseli tapular birden çok ortağın bulunduğu ve bu kişilerin tasarrufu altında olan mülkler, tapulardır. Peki bu hissedarlar bir anlaşmazlık yaşarsa ne olur? İşte bu sorunun yanıtı!

Diyarbakır arsa anlaşmazlığı Haberi

Diyarbakır arsa anlaşmazlığı

Diyarbakır’ Bağlar ilçesine bağlı Çiçekliyurt köyünde akraba olan Abdullah ve Mustafa A. arasında arazi kavgası yaşandı. Tartışmanın kısa sürede büyümesi sonrasında Abdullah A., yanında getirdiği silahı ateşledi. Olay sonrası 2'si ağır 9 kişi yaralandı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, bölgeye çok sayıda asker ve ambulans sevk edildi. Yaralılar, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Ekipler, zanlıların yakalanması için çalışma...