03 / 05 / 2024

Diyarbakır bismil köprüsü

Diyarbakır bismil köprüsü

Dicle Nehri üzerinde inşası süren Ilısu Barajı'nda 2014'ten itibaren su tutulmasıyla önemli kısmı göl altında kalacak olan tarihi Hasankeyf ilçesinin sakinleri için bölgeye uygun mimarisiyle yeni bir ilçe kuruluyor

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek tren için BAE ile kredi görüşmesi yapılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demir yolu projesi için BAE ile kredi görüşmesinin yapıldığına dikkat çekerek, proje ile ilgili bilgi verdi. 

1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

Türkiye’nin dev projesi 1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart'ta hizmete açılıyor. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

1915 Çanakkale Köprüsü 2 milyar 545 milyon avro yatırımla tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu merakla beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "1915 Çanakkale Köprüsü Projesi'ni 2 milyar 545 milyon avro yatırımla tamamladık." dedi.

Ülgür Gökhan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü açıklaması!

CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yapımını her fırsatta eleştirdiği 1915 Çanakkale Köprüsü’ndeki çalışmaları ilk defa değerlendirdi. Köprüye hayran kalan Gökhan, 333 metre yükseklikte çektirdiği fotoğrafı da paylaştı ve yapılan hizmeti tebrik etti.

Dev yatırımlara '1915 Çanakkale Köprüsü' vizesi!

Ocak 2017'de ihale edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sözcü Gazetesi köşe yazarlarından Çiğdem Toker bugünkü köşe yazısında Çanakkale Köprüsü'nün maliyeti ve yatırımlarını kaleme aldı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kedi yolu ışıklandırıldı!

Çanakkale Boğazı'nın Avrupa ve Asya yakalarını birleştirecek olan "1915 Çanakkale Köprüsü"nde süren ve iki bölümden meydana gelen "kedi yolu" ışıklandırıldı.

Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki araziler tarıma kazandırılıyor!

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada bulunan Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki kullanılmayan araziler tarıma kazandırılıyor.

Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'nün demiryolu kısmını hizmete açtı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'nün demiryolu kısmını hizmete açtı. Kırım Köprüsü üzerinden yaklaşık olarak 14 milyon kişinin geçmesi bekleniyor.

1915 Çanakkale Köprüsü ve Büyük İstanbul Tüneli görücüye çıkıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı'nda görücüye çıkıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün Asya ayağı batırıldı!

İki ayak aralığı Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılıyla anlamlandırılarak 2023 metre olacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü için Avrupa ve Anadolu yakalarında çalışmalar devam ediyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün Lapseki kesonu batırıldı!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün Lapseki kesonu bugün yapılan törenle denize batırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, '1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandığında ülkemizin Trakya ve Batı Anadolu Bölgesi'nde ekonomik anlamda büyük ivmelenmeyi sağlayacak' dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün son hali görüntülendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen yıl 18 Mart'ta temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nin inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor. Projedeki son durum havadan görüntülendi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün rüzgara dayanıklılığı ölçüldü!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün rüzgara dayanıklılığı Çin'in Southwest Jiaotong Üniversitesi'nde ölçüldü. Projenin Tam Model Rüzgar Tüneli testine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan da katıldı.

Diyarbakır bismil köprüsü Haberi

Diyarbakır bismil köprüsü

Dicle Nehri üzerinde inşası süren Ilısu Barajı'nda 2014'ten itibaren su tutulmasıyla önemli kısmı göl altında kalacak olan tarihi Hasankeyf ilçesinin sakinleri için bölgeye uygun mimarisiyle yeni bir ilçe kuruluyor. 

     Dicle Nehri'nin Batman Çayı ile birleştikten sonra daha bir görkemli akıp kireç taşından kayaları aşındırarak derinden aktığı bir yerde, dik kayalık üzerinde kartal yuvası görünümlü kalesi, minaresiyle dikkati çeken Errızk Camii, Zeynelbey Türbesi ile milattan önce 7 bin yıllarına dayanan kalıntılar ve mağaralarıyla tarih hazinesi olan Hasankeyf, Ilısu Barajı'nda 2014 yılından itibaren su tutulmasıyla baraj gölü altında kalmaya başlayacak. Ancak Hasankeyf Kalesi'nin üst kısmı ile yukarı kale bölgesi su kodunun üstünde kalacak. 

     Baraj gölünde su yükselmeden önce Hasankeyf sakinlerinin taşınacağı yeni Hasankeyf'in inşaatı ise sessiz sedasız yükseliyor. Dicle...