06 / 05 / 2024

Diyarbakır Çaldıran devlet hastanesi

Diyarbakır Çaldıran devlet hastanesi

Diyarbakır Çaldıran'a 100 yataklı devlet hastanesi inşa edilecek. Hastanenin, 88 dönümlük hazine arazisine yapılması planlanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

Van Çaldıran Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan, Van'ın Çaldıran ilçesinde inşa edilen yeni Devlet Hastanesinin açılacağı tarihe ilişkin soru önergesi verdi.

Diyarbakır'da kripto para çetesi çökertildi!

Son zamanlarda ülke gündeminin ilk sıralarında yer alan kripto para dolandırıcılığında Diyarbakır öne çıkan şehirler arasında yer aldı. Hafta sonu kentte yapılan operasyonda vurgun yapan çete çökertildi. 

Çaldıran Ovası kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Van ili, Çandıra İlçesi sınırları içerisinde bulunan Çaldıran Ovası potansiyel doğal sit alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Diyarbakır'a millet bahçesi müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Diyarbakır'a millet bahçesi müjdesi verdi. Karaismailoğlu, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün de bulunduğu 45 bin metrekarelik alanı Millet Bahçesi'ne ilave etme kararı aldık.

Diyarbakır Silvan için acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır ili Silvan ilçesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anadolubank Diyarbakır şubesi açıldı!

Anadolubank yer aldığı şehirlerde şube açarak büyümeye devam ediyor. Banka yeni şubesini Diyarbakır'da hizmete açtı...

Diyarbakır Sur'a 10 yeni butik otel inşa ediliyor!

Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonların ardından terörden temizlenen Sur ilçesinde, devlet eliyle yürütülen çalışmalarla turizme yönelik projeler inşa ediliyor.

Tarihi Diyarbakır evleri turizme kazandırılıyor!

Yıllara meydan okuyan ve görünümleriyle büyük beğeni toplayan tarihi Diyarbakır evleri devlet desteğiyle restore edilerek turizme kazandırılıyor.

Çaldıran Devlet Hastanesi'nde inşaat başladı!

Van’ı Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, inşaat çalışmaları devam eden Çaldıran Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Diyarbakır Hanımlar Lokali ve Spor Merkezi açıldı!

Kentteki çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, içinde kütüphane, spor merkezi, anasınıfı, oyun odası, kuaför ve el sanatları atölyelerinin yer aldığı ‘Hanımlar Lokali ve Spor Merkezi’ni açtı.

Diyarbakır Kurtalan arası 2 saate indi!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 5. Bölge Müdürlüğü, son durak Kurtalan’da raylar ve traversler yenilendi. Yapılan yenileme çalışmaları ile daha önce 4-5 saat süren Diyarbakır Kurtalan arasının 2 saate indiği belirtildi.

Diyarbakır Üçkuyu TOKİ başvuruları bugün başlıyor!

Diyarbakır Üçkuyu TOKİ başvuruları bugün başlıyor. 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerin yer aldığı projede 428 adet konut bulunuyor. 

Diyarbakır Çaldıran devlet hastanesi Haberi

Diyarbakır Çaldıran devlet hastanesi

Diyarbakır Çaldıran'a 100 yataklı devlet hastanesi yapılacak. Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünden gelen heyet hastane alanında incelemelerde bulundu.


Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü'nden gelen ekipler,  ilçede yapılacak olan devlet hastanesi için çalışma başlattı.  Hastanenin, Vanyolu Caddesi üzerinde bulunan 25 yataklı devlet hastanesinin yanındaki 88 dönümlük hazine arazisine yapılması planlanıyor. Yeni hastanenin bünyesinde otopark, lojman ve çok amaçlı tesisler bulunacak.


İncelemelerde bulunan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar, proje ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dündar, "Çaldıran ilçemizde 1996 yılında yılan hikayesine dönüşerek 25 yataklı bir hastane yapılmış. Bir süre sonra ilçe hastanesini devlet hastanesine dönüştürmüşler. Ancak nüfus yoğunluğunun kalabalık olduğu ilçelerden biri olan Çaldıran ilçemiz için bu yetersiz kalmaktadır. Çaldıran Kaymakamlığı...