05 / 05 / 2024

Diyarbakır Çeltik hasar gören binalar

Diyarbakır Çeltik hasar gören binalar

60 gün içerisinde Diyarbakır Valiliğince yaptırılacak teknik tespit raporuna göre hak sahiplerine yapılacak olan yazılı bildirim tarihini izleyen günden itibaren 180 gün içerisinde, varsa açtıkları davadan feragat ederek müracaat edenlerin konut ve işletme binaları yıkılarak yerlerine yenileri yapıl

Diyarbakır'da 16 bin 466 depremzedeye kira yardımı yapılıyor!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde evleri hasar gören 2 bin 387 depremzedeye geçici konaklama imkanı sunulurken, 16 bin 466 depremzedeye ise kira yardımı yapılıyor.

Yenişehir Belediyesi Diyarbakır'da taksitle arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Diyarbakır İli Yenişehir Belediye Başkanlığı, Diyarbakır, Yenişehir, Dokuzçeltik Mahallesi'nde yer alan 4 adet arsayı satışa çıkardı.

Diyarbakır'da 30 binada hasar tespit edildi, 2 katlı bina boşaltıldı!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde belediye ekiplerince yapılan incelemede 30 binada hasar tespit edildi. Yıkılma tehlikesi bulunan 2 katlı bir bina tahliye edildi.

Diyarbakır'da yıkım kararı verilen bina boşaltıldı!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde duvarlarında hasar meydana gelen 6 katlı binanın yıkılmasına karar verildi. Karar sonrası boşaltılan binada oturanlar otele yerleştirildi.

Diyarbakır Çeltik'te hasar gören yapılar yeniden inşa edilecek!

60 gün içerisinde Diyarbakır Valiliğince yaptırılacak teknik tespit raporuna göre hak sahiplerine yapılacak olan yazılı bildirim tarihini izleyen günden itibaren 180 gün içerisinde, varsa açtıkları davadan feragat ederek müracaat edenlerin konut ve işletme binaları yıkılarak yerlerine yenileri yapıl

TOKİ’den Diyarbakır’a 5 bin 746 konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresince terörden dolayı ağır hasar gören Diyarbakır'da 5 bin 746 konut inşa edildi.

Diyabakır'da hasar gören 6 bina için yıkım kararı!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ek binasına yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ağır hasar gören 6 bina için daha yıkım kararı çıkartıldı.

Diyarbakır Sur'da ilk etabın inşaatı başlıyor!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde tahrip olan ve yıkılan binalar kentsel dönüşüm projesi kapsamında yeniden yapılıyor. Ağır hasar gören binalar yıkılırken, enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Yeni konutlar geleneksel Diyarbakır evi tarzında, avlulu ve teraslı olacak şekilde tasarlandı.

Diyarbakır Suriçi'nin restorasyonu Çevre ve Şehircilik'ten!

Diyarbakır’ın Suriçi bölgesi bundan tam 54 yıl önce bugün (7 Ekim 1964’te) ‘müze mevkii’ ilan edilmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı, son dönemde yaşanan çatışmalar nedeniyle büyük hasar gören Diyarbakır Sur’daki restorasyon çalışmalarını anlattı.

Diyarbakır'da hasar gören okul sayısı 100'ün üstünde!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Diyarbakır'da hasar gören okul sayısı 100'ün üzerindedir. Bazı okullar tamamen yıkılmıştır." açıklamasında bulundu.

Diyarbakır'da 4 bin konut yenilenecek!

Diyarbakır Valiliği'nin aldığı tedbir kararıyla, operasyon sonrasında sokak çatışmalarında hasar gören tarihi yapılar dışındaki sivil mekânlar onarılmayıp bedelleri hak sahiplerine ödenerek kentsel dönüşüm kapsamında hızla yıkımı sağlanacak.

Diyarbakır Silvan'daki okullar onarılıyor!

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 12 gün uygulanan sokağa çıkma yasağı sırasında hasar gören okullarda bakım ve onarım çalışmaları başlatıldı. Onarıma alınan okullarda bir yandan eğitim-öğretim devam ediliyor.

Diyarbakır, gecekondu ve yıkık dökük binalardan arındırılıyor!

Büyükşehir Belediyesi, TOKİ, Diyarbakır Valiliği ve Sur Belediyesi tarafından yürütülen bu dönüşüm süreci kapsamında yıktırılan bir çeltik fabrikasının aslında 600 yıllık Hamza Bey Camii olduğu ortaya çıktı

Diyarbakır Çeltik hasar gören binalar Haberi

Diyarbakır Çeltik hasar gören binalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan "7144 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

- Bismil'in Çeltikli Mahallesi için düzenleme

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kanunla, Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Çeltikli Mahallesi'nde hak sahibi olarak kabul edilerek kendilerine 2003 ve 2004 tarihlerinde taşınmaz verilen, ancak konutları ve işletme binalarının zemin hareketlerinden dolayı hasar gördüğü teknik raporlarla tespit edilen hak sahibi ailelere ilişkin de düzenlemeler yapıldı.

Bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 60 gün içerisinde Diyarbakır Valiliğince yaptırılacak teknik tespit raporuna göre hak sahiplerine yapılacak olan yazılı bildirim tarihini izleyen günden itibaren 180 gün içerisinde, varsa açtıkları davadan feragat ederek müracaat edenlerin konut ve işletme binaları yıkılarak yerlerine yenileri inşa edilecek. Bu süre sonrasındaki müracaatlar dikkate alınmayacak...