03 / 05 / 2024

diyarbakır demir yolları çalışmaları diyarbakır demir yolları çalışmaları son durum

diyarbakır demir yolları çalışmaları diyarbakır demir yolları çalışmaları son durum

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, son baharda hafif raylı sistem projesinin ilk etabının başlayacağını belirtirken, Ofis semti ile Bağlar bölgesini ayıran demiryollarının kent dışına alınması için ise çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Adil Karaismailoğlu: Son 18 yılda demir yollarına 169,2 milyar lira yatırım yaptık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada, "Son 18 yılda demir yollarına 169,2 milyar lira yatırım yaptık" dedi.

Diyarbakır Çermik Kentsel Tasarım Projesi görüşüldü!

Çermik Termal Turizm Planı ve Kentsel Tasarım Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı. Diyarbakır Çermik ilçesi Kaymakamı Nazlı Demir, “Sahip olduğumuz doğal ve kültürel değerlerin hak ettiği değeri görmesiyle Çermik orta vadede önemli bir cazibe merkezi haline gelecek." diye konuştu...

Ulaştırmada aslan payı neden demir yollarının?

Ulaştırma yatırımlarında en yüksek pay demir yollarına ayrıldı. Siyasetçi ve uzmanlara göre, Türkiye son yıllarda, ekonomiye, ticarete, teknolojiye olan katkısı nedeniyle demir yollarına büyük önem verdi...

Diyarbakır Batıkent'e köprülü kavşak yapılıyor!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Batıkent semtinde Devlet Demir Yolları tarafından başlatılan köprülü kavşak ve hemzenin Ekim'de tamamlanması bekleniyor. Kavşağın tamamlanmasıyla kent trafiği rahatlayacak.

Diyarbakır Silvan'da sıcak asfalt çalışması!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Silvan'ın kırsal mahalle ve grup mahalle yollarında 142 kilometre sathi kaplama ve stabilize yol çalışmalarını bitirme aşamasına getirirken, ilçe merkezinde iki gündür sıcak asfalt çalışması yürütüyor.

Diyarbakır Ferit Köşk Mahallesi’nin yolları yenileniyor!

Kent merkezindeki asfaltlama ve bakım onarım çalışmalarında şimdiye kadar 117 bin ton asfalt kullanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, asfalt çalışmalarını Ferit Köşk Mahallesi’nde tamamlayarak Ahmet Arif Caddesi’ne geçti. Belediyenin okul bahçelerini asfaltlama çalışmaları da devam ediyor.

Diyarbakır'da kırsal mahalle yolları asfaltlanıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı çalışma programı doğrultusunda, Yenişehir’in kırsal mahalle yollarında işin yüzde 80’ini, Kayapınar’ın kırsal mahalle yollarında işin yüzde 50’isini tamamladı.

Diyarbakır Yenişehir'e 155 milyon liralık yatırım!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezi ve kırsal ilçe grup mahalle yollarında asfalt çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Diyarbakır'a 155 milyon TL'lik yol yatırımı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı bütçesinin en büyük payını 155 milyon lirayla yol yapım, asfalt, kaldırım ve bisiklet yolları çalışmalarına ayırdı.

Diyarbakır Ergani'deki 30 metrelik yeni imar yolu tamamlandı!

Kırsal ilçelerin mahalle yollarında yıl boyunca 1150 km yol çalışması yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ergani’de bu yıl 90 kilometre yol çalışması yürüttü, 3 kilometre uzunluğundaki 30 metrelik yeni imar yolunu tamamlayarak hizmete açtı.

Diyarbakır Stadı, UEFA ve FIFA standartlarına uygun!

Gelecek yıl hizmete girmesi beklenen 33 bin seyirci kapasiteli stat, 126 milyon 632 bin liraya mal olacak. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir: "Diyarbakır'a yakışan bir stadyum yapılıyor" dedi.

Diyarbakır Çermik'teki tarihi Paşa Hamamı restore edilecek!

Diyarbakır Çermik'teki tarihi Paşa Hamamı'nın aslına uygun restore edilmesi için çalışmalara başlandı. Çermik Kaymakamı Remzi Demir, Çermik Melike Belkıs kaplıcaları bünyesinde bulunan hamamın aslına uygun restore edileceğini belirtti.

Diyarbakır Paşa Hamamı restore ediliyor!

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde bulunan tarihi Paşa Hamamı’nın aslına uygun restore edilmesi için çalışmalara başlandı.Demir, ilçenin tarihi ve turistik mekanları ile ilgili çalışmaların sürdüğüne de dikkat çekti.

diyarbakır demir yolları çalışmaları diyarbakır demir yolları çalışmaları son durum Haberi

diyarbakır demir yolları çalışmaları diyarbakır demir yolları çalışmaları son durum

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Diyarbakır'ın UNESCO'ya alınması durumunda ise yılda 1 milyon turistin geleceğini, ancak şuan kentin alt yapısının buna elvermediğini kaydetti. 

Tigris Haber Gazetesine konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, ulaşım, eş başkanlık sistemi, Trabzon-Diyarbakır kardeşlik projesi başta olmak üzere birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. 

Kente yaşanan ulaşım sorununun çözümü için ciddi çalışmalarının olduğunu belirten Eş Başkan Anlı, "Kentin en önemli sorunlarından birisi ne yazık ki, Sur dışına çıktıktan sonra belli bir göç dalgası ile kent gelişimi ile kentin doğal imarı da kontrolden çıkmış durumda. 

Özellikle bağlar bölgesinde aşırı bir nüfus yoğunluğu var. Tabi bunların birkaç nedeni var. Kentin topokrafîk yapısından kaynaklı Dicle Nehri, karşısında Üniversitesi, yan tarafta hemen Askeriye ve öbür tarafta da hemen havaalanı....