06 / 05 / 2024

Diyarbakır emekli konutlarına yoğun ilgi

Diyarbakır emekli konutlarına yoğun ilgi

Diyarbakır'daki emekliler, Başbakanlık Toplu Konut idaresi Başkanlığı'nın (TOKİ), başta emekliler olmak üzere düşük gelirliler için 250 TL taksitle satışa sunduğu konutlara yoğun ilgi gösteriyor.

Elazığ-Diyarbakır arasına hızlı tren geliyor!

Türkiye'de ulaştırma alanında çalışmalar tüm hızı ile sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Elazığ-Diyarbakır arasına hızlı tren müjdesini verdi. 

TOKİ Diyarbakır deprem konutları kuraları bugün çekiliyor! AFAD Diyarbakır kura sonuçları 3+1 isim listesi 20 Şubat 2024

Diyarbakır deprem konutları kura çekilişi için nefesler tutuldu. Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Diyarbakır'da hayata geçirilen konutların kura çekimi bugün yapılacak. İşte AFAD Diyarbakır kura sonuçları 3+1...

Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına yakında başlanacağı açıklandı. Çalışmaların 3 ayda tamamlanması planlanıyor. 

İnşaat sektörü, Diyarbakır’daki 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı'na hazırlanıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü Diyarbakır’daki 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı'na hazırlanıyor...

Diyarbakır Yenişehir'de 33 hak sahibine konutları teslim edildi!

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki iki mahallede 44 hektarlık alandaki 943 yapıda 5 etap şeklinde start verilen kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, 33 hak sahibine TOKİ tarafından inşa edilen konutların anahtarları teslim edildi. 

Diyarbakır Sur'da tamamlanan konutların anahtar teslimi başladı!

Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonlarla terörden temizlenerek yeniden yaşam başlatılan Sur'da bitirilen konutların anahtar teslimi başlatıldı.

Şırnak'ta terör mağdurları konutlarına kavuştu!

Terör mağdurları için Bahçelievler Mahallesi'nde yapılan 539 konutun kura çekimi gerçekleştirildi. 539 aile konutlarına kavuştu...

TOKİ konutlarına başka ilden başvuru yapılır mı?

Dar ve orta gelirli vatandaşlar için konutlar üreten TOKİ binlerce kişiyi ev sahibi yapıyor. TOKİ konutlara başvuru yapmak isteyen binlerce vatandaş ''TOKİ konutlarına başka ilden başvuru yapılır mı?'' sorusunun cevabını araştırıyor.

Diyarbakır'a 160 milyon liralık altyapı yatırımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destek ve himayelerinde Diyarbakır'a havalimanına ilave pist, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve atıksu arıtma tesisi yapımı olmak üzere 160 milyon liralık altyapı yatırımı kazandırıldı.

Çevre ve Şehircilik'in Diyarbakır’daki konutları kurayla satışta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait Diyarbakır Yenişehir Üçkuyu’daki 637 adet konut kura ile satışa çıktı. Fiyatlar 176 bin TL'den başlıyor..

TOKİ Kırşehir Boztepe Konutları'na yoğun ilgi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Boztepe Belediyesi tarafından Kırşehir Boztepe Konutları'na vatndaşlar yoğun ilgi gösterdi. 112 kişinin başvuru yapması bekleniyor.

TOKİ Kırşehir Özbağ Konutları'na 900 kişi başvurdu!

Yüzlerce vatandaş, Özbağ'a 2. etabın açılmasını bekliyor. Kırşehir'in Özbağ ilçesinde TOKİ tarafından yapılacak olan Tarım Konutları'na rekor oranda müracaat olurken; sayının 900 olması nedeniyle 1. etap başvuruları tamamlandı.

TOKİ Diyarbakır konutlarının 320'si tamamlanmak üzere!

TOKİ Başkanı Turan, "Diyarbakır'da inşası devam eden 4 bin 500'ün üzerindeki konutun 320'sini aralık ayının ikinci haftasına bitirip, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına teslim edeceğiz." dedi.

Diyarbakır emekli konutlarına yoğun ilgi Haberi

Diyarbakır emekli konutlarına yoğun ilgi

Diyarbakır'daki emekliler, Başbakanlık Toplu Konut idaresi Başkanlığı'nın (TOKİ), başta emekliler olmak üzere düşük gelirliler için 250 TL taksitle satışa sunduğu konutlara yoğun ilgi gösteriyor. Emekliler Derneği Diyarbakır Şube Sekreteri Cumali Bozkurt, derneklerinin 4 bin 500 üyesinin bulunduğunu belirterek, "Son zamanlarda genel merkezimiz ile TOKİ arasında yayılan anlaşmada, hükümet üyelerimize ucuz konut yapılması için bir taahhütte bulunmuş. Başbakanımızda televizyonda gerekli açıklamaları yaptı. Üyeler bunu duyduktan sonra şubemizde kayıt için daha çok yoğunluk oluşturdu. Biz şimdi burada işlemleri yapıyoruz, ön kayıt işlemleri yapıyoruz. İleriki zamanda TOKİ ile ilgili belgeler bize geldikten sonra o formları gerekli açıklamaları tekrar üyelerimize açıklayacağız. Şu anda işlemler devam ediyor" dedi.  Diyarbakır'da konut almak için şimdiye kadar bin 500 kişinin başvuruda bulunduğuna dikkat çeken Bozkurt, "Valiliğe dilekçemizi...