02 / 05 / 2024

diyarbakır hafif raylı son durum

diyarbakır hafif raylı son durum

Diyarbakır halkının uzun süredir beklediği ve kentte toplu taşımayı rahatlatacak proje için ihale gerçekleşti. 

Diyarbakır Hafif Raylı Sistem Projesi 2023'te hizmete açılacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentteki hafif raylı sistem projesini 2023 yılında hizmete açacak. 

Diyarbakır hafif raylı sistemleri için ihale yapıldı!

Diyarbakır halkının uzun süredir beklediği ve kentte toplu taşımayı rahatlatacak proje için ihale gerçekleşti. 

Ekrem Yüce'den Sakarya'ya hafif raylı sistem müjdesi!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada “Şartlar oluşursa hafif raylı sistemleri Sakarya’yla buluşturmaya hazırız” dedi.

MESİAD: Mersin'e metro yerine hafif raylı sistem yapılmalı!

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, kentin en büyük problemlerinden biri olan ulaşım sorununun çözülmesinin hızlandırılması gerektiğini, metro yerine hafif raylı sistemin yapılması önerisinde bulundu…

Mansur Yavaş'tan Başkent'e hafif raylı sistem sözü!

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş yaptığı açıklamada "Ankara'da ilk yapacağımız işlerden birisi hafif raylı sistemin bir ucunun Yenikent'e, diğer ucunun Elmadağ'a kadar getirilmesi olacaktır" dedi.

Şanlıurfa'ya hafif raylı sistem müjdesi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Hafif Raylı Ulaşım Projesi için EurAsia Strategies ve Çin Firması CAMC Mühendislik yetkilileri ile görüştü.

Samsun hafif raylı sistem hattı 36,2 kilometreye çıkıyor!

Samsun hafif raylı sistem hattı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) kampüs hattının tamamlanmasıyla birlikte 36,2 kilometreye çıkacak. Yaklaşık 130 milyon liralık yatırımın yüzde 87’lik kısmı tamamlandı.

Dağkapı-Hastane Raylı Sistem Hattı Diyarbakır'ı sevindirdi!

Başbakan Yıldırım'ın onayı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığının "Dağkapı-Hastane Raylı Sistem Hattı" projesinin 2016 Yılı Yatırım Programı'na alınması Diyarbakır'da sevinçle karşılandı.

Diyarbakır'daki raylı tramvay sistemi projesi onaylandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’nın girişimleri sonucu, şehir trafiğini rahatlatacak raylı tramvay sistemi projesi onaylandı.

Antalya'da hafif raylı sisteme 900 milyon liralık yatırım yapıldı!

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı ve 51 ülkenin katılım sözleşmesi imzaladığı EXPO 2016 Antalya kapsamında sadece hafif raylı sistem için yaklaşık 900 milyon liralık yatırım yapıldı

Metro ve hafif raylı sistemlere 1.7 milyon TL yatırım yapılacak!

Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye genelindeki metro ve hafif raylı sistem projeleri için 2015’te toplamda 1 milyar 734 milyon 92 bin TL harcayacağını duyurdu. Bakanlık, yılın ikinci yarısında projeler için ihaleye çıkacak.

Manisa'nın 2015 programında hafif raylı sistem yer alıyor!

Manisa İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında, Şehzadeler Kaymakamlığı toplantı salonunda yapıldı. Fuat Uzun, "Hafif Raylı Sistem Projesi 2015 yılı stratejik programımızda görünüyor." dedi..

Adana Karataş'a hafif raylı sistem geliyor!

Karataş Belediye Meclisi 20015 yılının ilk toplantısını yaptı. Toplantıda ilçeye hafif raylı sistem yaptırılması görüşüldü. Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal'ın başkanlığında toplanan belediye meclisinde önemli projeler görüşüldü ve karara bağlandı.

diyarbakır hafif raylı son durum Haberi

diyarbakır hafif raylı son durum

Diyarbakır'da kent sakinlerinin uzun yıllardır beklediği ve kent trafiğini rahatlatacak hafif raylı sistem için proje ihalesi yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Vali Münir Karaloğlu'nun kentin toplu taşıma ve ulaşım konforunun üst seviye çıkarılması amacıyla verdiği talimat doğrultusunda Ulaşım Master Planı yeniden düzenlendi. 2040 yılının hedef olarak hazırlandığı master planda, Türkiye'deki birçok büyükşehirde olan hafif raylı sistemin kent için önemine vurgu yapıldı. 

Sonrasında  Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımayı rahatlatacak, kent sakinlerine konforlu, güvenli ve ucuz toplum taşıma hizmeti sağlamak amacıyla raylı sistemin hayata geçirilmesi için harekete geçti. Ulaşım Daire Başkanlığı bu kapsamda hafif raylı sistemin projelendirilme ihalesini gerçekleştirdi.

Raylı sistem; projelendirme, yapım ve araç alımı olarak üç aşamada hayata geçirilecek.

2023'te hizmete sunulması planlanıyor 

Dağkapı ile Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi arasında inşa...