09 / 05 / 2024

diyarbakır kazı çalışmaları

diyarbakır kazı çalışmaları

Diyarbakır Ergani ilçesinde güvenlik gerekçesiyle ara verilen Çayönü'ndeki arkeolojik kazılara, 24 yıl aradan sonra tekrar başlanacağı bildirildi.

Kanal İstanbul'da kazı çalışmaları başlıyor!

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çılgın proje olarak isimlendirilen Kanal İstanbul'da kazı çalışmalarının kısa süre içerisinde başlayacağını dile getirdi.

İzmir-Afyonkarahisar-Ankara YHT projesinde kazı çalışmaları başladı!

Uşak'ın Eşme ilçesinde İzmir-Afyonkarahisar-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Eşme-Salihli kesiminde kazı çalışmaları başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazı Başlangıç Töreni'ne katıldı.

Giresun Dereli'de konut inşası için temel kazı çalışmaları başladı!

Giresun Dereli'de sel felaketi sonrasında büyük zarar gören vatandaşlar için inşa edilecek iş yerleri ve konutların inşası için temel kazı çalışmaları başladı. 

Eğribel Tüneli'nde kazı çalışmaları tamamlandı!

Giresun Valisi Enver Ünlü yaptığı açıklamada Giresun'un, iç bölgelerdeki ilçeleri ve Sivas ile ulaşımının sağlandığı güzergahta yer alan Eğribel Geçidi'nde inşa edilen tünelin kazı çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Amasya Badal Tüneli'nin kazı çalışmaları tamamlandı! 

Amasya Merzifon'da inşa edilen Badal Tüneli'nde yürütülen kazı çalışmalarında sona gelindi. Amasya Valisi Osman Varol, "Tünelin kazı çalışması tamamlandı, ışık göründü" dedi...

Sakarya Demokrasi Meydanı’ndaki kazı çalışmaları tamamlanıyor!

Demokrasi Meydanı’nda devam eden yenileme çalışmalarını yerinde denetleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Kazı çalışmalarımızın yüzde 90’ını tamamladık. Yeni projeyle meydandaki kot farkını ortadan kaldıracağız.” dedi.

Atabey İskelesi'ndeki kazı ve dolgu çalışmaları tamamlanıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Atabey feribot iskelesindeki çevre düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında dolgu ve kazı çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlandı.

Diyarbakır Stadı'nın yüzde 92'si tamam!

Diyarbakır'da çalışmaları tam gaz devam eden stadyumum yüzde 92'si tamamlandı. 33 bin seyirci kapasiteli olacak stat aynı zamanda engelli dostu da olacak.

Kop Tüneli'nde kazı çalışmalarının yüzde 46'sı tamam!

Kop Tüneli'ndeki kazı işleminin yüzde 46'sı tamamlandı. 13 metre uzunluğa sahip olan tünelin çalışmaları 5 yıl önce başladı.

Sakarya'da kent yenileme çalışmaları başladı!

Serdivan’ın yeni merkezi 54. Cadde Projesinde kazı çalışmaları başladı. Sakarya'da kent yenileme çalışmaları sürüyor.

Selçuklu Av Köşkü'ndeki kazı çalışmalarında su sarnıcı bulundu!

Antalya Kemer'de Selçuklu Av Köşkü'nde yeniden başlanılan kazı çalışmalarında, su sarnıcı ve kanalizasyon sistemi ortaya çıkarıldı.

Hatay'da kaldırım çalışmaları başladı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Daire Başkanlığı ekipleri il genelinde kaldırım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Samsun'da kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Samsun Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Hacınabi Mahallesi Özgir Sokak’ta devam eden kaldırım çalışmalarını yerinde inceledi.

diyarbakır kazı çalışmaları Haberi

diyarbakır kazı çalışmaları

Kazı çalışmaları için Diyarbakır'a gelen Çanakkale Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aslı Erim Özdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığından kazılar için gerekli ödeneğin çıktığını söyledi. Özdoğan, 12 kişilik ekibiyle Ergani'ye geldiklerini ve başlayacakları kazı çalışmalarının yaklaşık iki ay süreceğini belirtti. Çayönü'ndeki ilk kazı çalışmalarının İstanbul Üniversitesinden Dr. Halet Çambel başkanlığında 1968 yılında başladığını ve bu kazı çalışmalarına 1978 yılında öğrenciyken katıldığını anımsatan Özdoğan, "1991 yılı sonuna kadar belirli aralıklarla kazı çalışmaları yürütülüyordu. O süreçte yaşanan güvenlik sorunları nedeniyle ara verilen kazı çalışmalarına yeniden başlayacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığınca çıkartılan 50 bin liralık ödenek kısıtlı ama şartları zorlayarak gelecek yıl başlayacağımız ve uzun soluklu sürecek projenin bir bakıma ön hazırlığını yapacağız" dedi. Özdoğan, Kültür Bakanlığı Müzeler...