15 / 05 / 2024

Diyarbakır Kurtalan arası

Diyarbakır Kurtalan arası

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 5. Bölge Müdürlüğü, son durak Kurtalan’da raylar ve traversler yenilendi. Yapılan yenileme çalışmaları ile daha önce 4-5 saat süren Diyarbakır Kurtalan arasının 2 saate indiği belirtildi.

Elazığ-Diyarbakır arasına hızlı tren geliyor!

Türkiye'de ulaştırma alanında çalışmalar tüm hızı ile sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Elazığ-Diyarbakır arasına hızlı tren müjdesini verdi. 

Diyarbakır'da kripto para çetesi çökertildi!

Son zamanlarda ülke gündeminin ilk sıralarında yer alan kripto para dolandırıcılığında Diyarbakır öne çıkan şehirler arasında yer aldı. Hafta sonu kentte yapılan operasyonda vurgun yapan çete çökertildi. 

Diyarbakır'daki tarihi Borsa Han kamulaştırılarak restore edilecek!

Diyarbakır Sur'daki 19. yüzyıl Osmanlı eserleri arasında yer alan Borsa Han, kamulaştırılarak restore edilecek.

Diyarbakır’ın yoksul mahallesi Ben U Sen’de yıkım!

Diyarbakır’da UNESCO listesinde yer alan surların diplerinde yer alan evler yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. 40 ile 100 bin TL arasında fiyat biçilen Ben U Sen Mahallesi’nde yaşayanlar yetkililere seslerini duyurmak istiyor.

Diyarbakır'da site sakini ve yöneticisi arasında bıçaklı kavga: 3 ölü 1 yaralı!

Diyarbakır'da bulunan bir sitede yönetici ve site sakini arasında bıçaklı kavga çıktı. Kavgada site yöneticisi hayatını kaybetti.

Diyarbakır'da arazi anlaşmazlığı kavgası: 3 ölü, 2 yaralı!

Diyarbakır Lice'de iki aile arasında arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan silahlı kavgada 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Diyarbakır'da arazi kavgası: 5 yaralı!

Diyarbakır Ergani'de amca çocukları arasında çıkan kavgada 1'i ağır 5 kişi yaralandı...

Diyarbakır’da ev fiyatları yüzde 300 zamlandı!

Diyarbakır’da Kurban Bayramı öncesi bin 500 ile bin 600 TL arasında kiralanan daireler, tayin ve üniversite öğrencilerinin geleceği süreçle beraber fırsatçılarça yüzde 300’e kadar zam yapıldı.

Diyarbakır'da arazi anlaşmazlığı kavgasında 8 zanlı tutuklandı!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Fatih Mahallesi'nde 3 Haziran gecesi aileler arasında arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 2'si ağır 11 kişinin de yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 8 zanlı hakkında tutuklama kararı verildi...

Diyarbakır'da arazi kavgası: 3 ölü 7 yaralı!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle 2 aile arasında silahlı kavga çıktı...

Diyarbakır'da arazi kavgası: 8 yaralı!

Diyarbakır'da arazi anlaşmazlığı sonucunda 2 aile arasında kavga çıktı. Olay sonucunda 8 kişi yaralandı.

Diyarbakır yeniden inşa edildi!

Bir dönem terörle anılan Diyarbakır, kötü günlerini geride bıraktı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Huzuru sağladık, 2015-2018 arasında yüzde 50 büyüdük. Şimdi hedef 2 yılda 25 bin kişiye istihdam sağlamak” dedi.

TOKİ Diyarbakır Üçkuyu 720 konut projesinde teslimler başlıyor!

TOKİ Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu 720 Konut Projesinde hak sahipleri 24 Haziran – 1 Temmuz 2019 tarihleri arasında konutlarını teslim alacak...

Diyarbakır Kurtalan arası Haberi

Diyarbakır Kurtalan arası

Yarım asırlık demiryolundaki ahşap traversler, raylar ve diğer malzemeler değiştirilerek, yolun günümüz teknolojisiyle uygun hale getirildi. Demiryolunun yenilenmesi ile birlikte ticaretin yüksek rakamlara çıkarılmasının hedeflendiği bildirildi. 

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre yol yenileme çalışmalarında malzemelerin tamamının yerli üretim olduğu ve yeni sistem demiryolu ile tren hız kapasitesi arttığı gibi Kurtalan -Diyarbakır arasındaki 4-5 saatlik mesafenin 2 saate ineceği açıklandı. 

Eski demiryolu sisteminde maksimum 50 kilometre hız yapılırken, yeni rayların döşenmesi ile birlikte 90 kilometre hıza çıkıldığı vurgulandı. Mesafenin kısaltılması konusunda yüzde 50’lik bir karın olduğu,...