05 / 05 / 2024

Diyarbakır-Mazıdağı Demiryolu ihalesi

Diyarbakır-Mazıdağı Demiryolu ihalesi

CDD'nin Diyarbakır-Mazıdağı Demiryolu İltisak Hattı Yapım İşi için yaptığı ihale meclis gündemine taşındı. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Diyarbakır Fiskaya’da kentsel dönüşüm uzlaşmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, riskli alan ilan edilen Fiskaya'da kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. 

Diyarbakır Sur'da 52.5 milyon TL'ye icradan satılık tarla!

Diyarbakır İcra Dairesi Diyarbakır Sur'da yer alan tarlayı 52 milyon 530 bin TL bedelle icradan satışa çıkardı.

Diyarbakır Sur'da 16.9 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Sur Belediyesi, Diyarbakır Sur'da yer alan 2 adet arsayı 16 milyon 898 bin 282 TL bedelle satışa çıkardı.

Diyarbakır Sur'da kaçak yapılar ortadan kaldırıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sur ilçesinde yer alan millet bahçesi üzerindeki kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da 1 milyar 150 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Diyarbakır Kayapınar'da 1 milyar 150 milyon TL bedelle arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi gerçekleştirecek.

Diyarbakır Sur'da millet bahçesinin temeli atıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, Millet Bahçesi, Cam Seyir Terası, Bilgi Evi, Kapalı Semt Pazarı ve Tarımsal Amaçlı Havuz gibi projelerin bulunduğu toplu temel atma töreni yapıldı.

Diyarbakır Şehir Hastanesi'nin ihalesi yapıldı!

Diyarbakır halkının uzun süredir beklediği 1000 yataklı şehir hastanesinin ihalesi gerçekleşti. 

TOKİ Diyarbakır'da 2 yeni okul inşa edecek! İhalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır'da 2 yeni okul inşa edecek. Projelerin ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Diyarbakır Sur'da inşası tamamlanan yapılar hak sahiplerine teslim ediliyor!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin Diyarbakır Sur'daki çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Sur 'daki hak sahiplerinin yüzde 90'ına ulaştık, bunların da yüzde 87'siyle uzlaştık." şeklinde konuştu...

Diyarbakır Sur'da anahtar teslimleri başladı!

Diyarbakır’da düzenlenen operasyon sonrasında Sur'da inşa edilen konutlar hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. 

Diyarbakır Sur'da tamamlanan konutların anahtar teslimi başladı!

Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonlarla terörden temizlenerek yeniden yaşam başlatılan Sur'da bitirilen konutların anahtar teslimi başlatıldı.

Diyarbakır Sur'da ticari alanların satılmasına tepki!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve Diyarbakır Ticaret Borsası yazılı bir açıklamada bulunarak, Sur'daki ticari alanların tek tek ihale ile satılması halinde kısa sürede atıl duruma düşeceklerini ifade etti.

Diyarbakır Sur'da 700 bin TL'ye turistik villa satışı!

Diyarbakır Sur'da 5 yıl önce başlatılan kentsel dönüşümde, sivil mimari örneklerinin yıkılarak yerine yapılan betonarme yapılar 'lüks' ibaresiyle satılıyor.

Diyarbakır-Mazıdağı Demiryolu ihalesi Haberi

Diyarbakır-Mazıdağı Demiryolu ihalesi

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, TCDD'nin Diyarbakır-Mazıdağı Demiryolu İltisak Hattı Yapım İşi için yaptığı ihaleye ilişkin soru önergesi hazırladı. Tarhan sorularını Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a sordu.

Tarhan önergesinde "TCDD’nin ‘Diyarbakır-Mazıdağı (Mardin) Demiryolu İltisak Hattı Yapım İşi’ başlığıyla çıktığı ihale, Mazıdağı’ndaki entegre gübre tesisine özel 53 kilometrelik demiryolu hattının yapımını kapsamaktadır. Uzunluğu 53.8 km olan demiryolunun yaklaşık maliyeti 384 milyon 733 bin TL olarak duyurulmuş. Eylül sonundaki ihalede en düşük teklif, ‘380 milyon 615 bin TL’ ile Ederay-İmaj- Metaleks ortaklığından gelmiş. Bu teklifi, 489 milyon 637 milyon TL ile Cengiz İnşaat izlemiştir. Bir ay süren değerlendirme sonrasında, en düşük teklif geçersiz bulunarak elenmiş. TCDD, en düşük tekliften 109 milyon TL daha pahalı teklif veren Cengiz İnşaat’ı...