05 / 05 / 2024

Diyarbakır meydanı

Diyarbakır meydanı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenişehir ilçesinde 3 bin 360 metrekarelik alan modern bir meydana dönüştürülüyor.

Diyarbakır Gökdeleni'nin yıkımına başlandı!

Diyarbakır'da Dağkapı Meydanı'nın ıslah edileceği proje kapsamında, inşa edildiği 50 sene önce kentin ilk "gökdeleni" olarak nitelendirilen eski orduevi binasının yıkım çalışmaları başladı.

Diyarbakır Dağkapı meydanına kentsel yenileme projesi!

Diyarbakır'daki Dağkapı Meydanı, 'kentsel yenileme projesi' ile yenişlenecek. Proje kapsamında Dilan sineması kültür merkezi haline getirilecek...

Tarihi Diyarbakır evleri turizme kazandırılıyor!

Yıllara meydan okuyan ve görünümleriyle büyük beğeni toplayan tarihi Diyarbakır evleri devlet desteğiyle restore edilerek turizme kazandırılıyor.

Diyarbakır'a yeni modern meydan!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenişehir ilçesinde 3 bin 360 metrekarelik alan modern bir meydana dönüştürülüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yeni kent meydanı inşa ediyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sosyal, kültürel ve ticari amaçlarla kullanması için Kayapınar ilçesinde yepyeni bir kent meydanı inşa edecek.

Diyarbakır Lice’ye kent meydanı inşa ediliyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Lice ilçesine Kent Meydanı inşa ediyor. 5 bin 700 metrekare alanı kapsayan Kent Meydanı, yıl sonuna kadar tamamlanıp halkın hizmetine açılacak.

Diyarbakır'da toplantı ve yürüyüş alanları belirlendi!

Diyarbakır Valiliği 2015 yılı toplantı ve gösteri yürüyüşü yerleri ve güzergahlarını açıkladı. Valilik yer olarak İstasyon Meydanı, Nevruz Alanı ve TÜYAP Fuar Merkezi alanını belirledi.

Mehdi Eker: Diyarbakır'a 103 tesis kurulacak!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'a kurulacak olan Türkiye'nin ilk organize hayvancılık bölgesinde altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirterek, '103 tesis kurulacak. Bunlar için ilana çıktık. 31 Ağustos son tarih' dedi

Diyarbakır'da icradan 1 milyon 162 bin TL'ye 2 dükkan ve 3 konut!

Diyarbakır 5. İcra Müdürlüğü, Diyarbakır İli, Merkez İlçesi, Kayapınar Mahallesi, 114 ada 10 nolu parselde yer alan Hamzaoğulları Sitesi içerisinde 2 dükkan ve 3 konutu satışa sunuyor

Diyarbakır'da belediye 3,2 milyon TL'den arsa satıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Aziziye Mahallesi'ndeki 18 bin 823,38 metrekarelik kapalı alanın satılması işini 3 milyon 263 bin 940,96 TL muhammen bedel ile ihaleye çıkardı. Belediyenin ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı

Diyarbakır'ın kültür envanteri belgelendi!

Diyarbakır'da 33 cami, 10 kilise, bir havra, 14 türbe, 40 çeşme, 10 hamam, 4 han, 4 tarihÜ® çarşı, 5 medrese, 9 okul, 5 köprü, 3 değirmen, 13 köşk, 430 ev, 21 arkeolojik yapı tespit edildi

Ninova Park AVM Diyarbakır'da 19 Ağustos'ta açılacak!

Diyarbakır'ın en büyük ve ilk prestijli alışveriş merkezi olacak Ninovapark, 19 Ağustos 2011 Salı günü açılıyor.  Kalenderler İnşaat tarafından yapımına geçen yıl başlanan AVM'nin kiralama işlerini Inside Danışmanlık gerçekleştiriyor

Diyarbakır'da 850 bin liraya lüks daire!

Doğu'nun Paris'i Diyarbakır'da lüks dairelerin fiyatları 850 bin lirayı gördü. Yiğit İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Önder Yiğit, "Yakında 1 milyon liraları konuşuruz. Havuzlu, spor sahaları olan, içinde sosyal tesisleri olan küçük siteler hızla artıyor" d

Diyarbakır meydanı Haberi

Diyarbakır meydanı

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesine yeni bir meydan kazandırıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, hayata geçirilen projeler ile kentin çehresi güzel bir görünüme kavuşturuldu. Alt ve üst yapıya yönelik çalışmaların yanı sıra uygulanan projelerle kent yeni yeşil alana kavuştu.

Çalışmalar kapsamında Ofis semtindeki Bilgi Evi önünde bulunan meydan yeniden düzenleniyor. Daha önce köhne olan alandaki betonarme yapılar ve mobilyalar boşaltıldı.

Yüzlerce ağaç ve binlerce mevsimlik çiçeğin dikileceği meydanda, 3 dönence, 2 asma germe gölgelendirme, oturma grupları ve kitap okuma bankları bulunacak. 

Meydana, saksı içinde ağaçlandırmada 61 leylandi, 217 altuni top mazı ve 32 süs kirazı, 210 yayılıcı dağ muşmulası, 50 gold taflan, 245 mini sarmaşık, 150 farklı gül ve 520 kartopu dikimi yapılacak. 

Vatandaşlardan Şehmus Emil, AA muhabirine,...