28 / 04 / 2024

Diyarbakır Silvan Barajında son durum

Diyarbakır Silvan Barajında son durum

Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütü ne yaparsa yapsın Silvan Barajı'nın da yapılacağını, toprakların suyla buluşacağını belirtti..

Diyarbakır'daki Atatürk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a ziyareti sırasında konakladığı Pamuk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış. 

Diyarbakır Bağlar Dönüşüm Projesi kapsamında ilk bina yıkıldı!

Merakla beklenen Diyarbakır Bağlar Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da tarihi kalıntıların üzerine bina inşa edildi!

Diyarbakır Silvan'da Eyyübiler dönemine ait tarihi hamam ve şehir kalıntıları üzerine bina yapıldığı ortaya çıktı. 

Diyarbakır Silvan Barajı'nın gövde dolgusu yarın tamamlanacak!

Diyarbakır'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Silvan Projesi kapsamında hayata geçirilen Silvan Barajı'nın gövde dolgusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tamamlanacak...

Diyarbakır'da site sakini ve yöneticisi arasında bıçaklı kavga: 3 ölü 1 yaralı!

Diyarbakır'da bulunan bir sitede yönetici ve site sakini arasında bıçaklı kavga çıktı. Kavgada site yöneticisi hayatını kaybetti.

Diyarbakır Külliyesi 'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Diyarbakır’daki Merkez Cami ve Külliyesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, külliye inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Diyarbakır Silvan için acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır ili Silvan ilçesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Diyarbakır'da arazi anlaşmazlığı kavgasında 8 zanlı tutuklandı!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Fatih Mahallesi'nde 3 Haziran gecesi aileler arasında arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 2'si ağır 11 kişinin de yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 8 zanlı hakkında tutuklama kararı verildi...

Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı...

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik!

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Kamulaştırma Sahasına Mücavir Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında, Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük sulama barajı olma özelliğini taşıyacak olan Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

MÜSİAD, Diyarbakır'da cami açıyor!

MÜSİAD, Diyarbakır Silvan Jandarma Komando Alay Komutanlığı’nda Mehmetçiğin kullanımı için camii hayata geçirdi. Camiinin açılışı 12 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Silvan Barajı'nın yüzde 56'sı tamam!

Diyarbakır Silvan Barajı'nda yüzde 56'lık fiziki gerçekleşme sağlandı. Barajda iki yıl içinde su tutulması hedefleniyor...

Diyarbakır Silvan Barajında son durum Haberi

Diyarbakır Silvan Barajında son durum

Başbakan Binali Yıldırım, "15 Temmuz FETÖ kanlı darbe girişimini bastıran bu millet, şunu iyi gördü, FETÖ, PKK'nın değirmenine su taşıyor. PKK da FETÖ'nün değirmenine su taşıyor. Bunların akıl hocası aynıdır. Birisi Pensilvanya'dan emir alıyor diğeri Kandil'den emir alıyor." dedi.


Başbakan Yıldırım, Diyarbakır Valiliği önünde düzenlenen toplu temel atma töreninde konuştu.


Tarih, medeniyet, ilim ve kardeşlik şehri Diyarbakır'ı ve gençleri selamlayan Yıldırım, Diyarbakır'ın, Hevsel Bahçeleri, surları, sarayları, camileri, havraları, hanları, hamamları ile Türkiye'nin güzelliklerine sahip en güzel köşelerinden biri olduğunu belirtti.


Diyarbakır'ın aynı zamanda Mekke ve Medine'den sonra en çok sahabe kabrinin bulunduğu şehir olduğuna işaret eden Yıldırım, "Diyarbakır, Peygamberimizin mübarek simasını görmüş, ona yoldaşlık yapmış 41 sahabeye de ev sahipliği yapmaktadır. Bu güzel şehrimizde yatan peygamberleri, sahabeyi kiramı, rahmetle minnetle yad ediyorum....