06 / 05 / 2024

Diyarbakır Stadyumu temel atma töreni ne zaman

Diyarbakır Stadyumu temel atma töreni ne zaman

Diyarbakır'da inşaatı devam eden 33 bin kişilik stadın bugün yapılacağı açıklanan temel atma töreni ertelendi. Atatürk Stadı'nın ise lig bittikten hemen sonra yıktırılacağı belirtiliyor.

Diyarbakır Sur'da millet bahçesinin temeli atıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, Millet Bahçesi, Cam Seyir Terası, Bilgi Evi, Kapalı Semt Pazarı ve Tarımsal Amaçlı Havuz gibi projelerin bulunduğu toplu temel atma töreni yapıldı.

Diyarbakır'a 167 milyon liralık 5 yeni tesis!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Diyarbakır’da hayata geçirilecek olan 167 milyon liralık 5 yeni tesisin temel atma törenine katıldı.

Diyarbakır Büyükşehir bütçesinin yüzde 78’i yatırıma harcandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında 15 bin kilometrekarelik hizmet ağında 13 kırsal, 4 merkez ilçe ve 1042 köyde temel hizmetlerini aralıksız sürdürerek, bütçesinin yüzde 78’ini yatırım, mal ve hizmet giderlerine ayırdı.

Diyarbakır Stadyumu ne zaman tamamlanacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesisler Dairesi Başkanı Salih Kaplan, Diyarbakır'da inşaatı devam eden stadyumda incelemede bulundu. Kaplan, stat inşaatını gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Diyarbakır'a Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi inşa edilecek!

Diyarbakır için hayati önem taşıyan Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi için başlatılan yol çalışmalarının yüzde 90’ı tamamlanarak, temel atmaya hazır hale getirildi, tesis 2017'de faaliyete geçecek.

Diyarbakır Arena Stadı 2016'da tamamlanacak!

Toki tarafından ihale edilen ve inşaatı Yıldızlar inşaat tarafından sürdürülen Diyarbakır'da 33 bin kişilik stadyumunda çalışmalar sürüyor. Temel çalışmalarının tamamlandığı stadyumun 2016 yılının 7. ayında tamamlanması öngörülüyor.

Diyarbakır Entegre Katı Atık Tesisi'nin temelleri atıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir ve 10 ilçe belediyesinin katı atık sorununu çözecek Entegre Katı Atık Tesisi'nin temel atma töreni öncesinde yapım ve müşavirlik işi başlama toplantısı düzenleyerek, projeyi tanıttı.

Diyarbakır Kız Öğrenci Yurdu'nun temeli atıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kız öğrencilerin yaşadığı barınma sorununu gidermek amacıyla 272 kişilik kız öğrenci yurdunun temelini attı. Yaklaşık 5.5 milyon liraya mal olacak yurdun temel atma töreni büyük bir katılım ile gerçekleşti.

Diyarbakır Stadyumu'nun temel atma töreni ertelendi!

Diyarbakır'da inşaatı devam eden 33 bin kişilik stadın bugün yapılacağı açıklanan temel atma töreni ertelendi. Atatürk Stadı'nın ise lig bittikten hemen sonra yıktırılacağı belirtiliyor.

Diyarbakır Din Kültür Merkezi inşaatı 30 Nisan'da başlayacak!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından projelendirilen Din Kültür Merkezi’nin temel atma töreni 30 Nisan’da yapılacak.

Diyarbakır Din Kültür Merkezi'nin temeli 30 Nisan'da atılacak!

Diyarbakır Din Kültür Merkezi’nin temel atma töreni 30 Nisan’da yapılacak. İnşaat alanının bin 860 metrekareden oluştuğu, imar planı doğrultusunda merkezin yüzde 60’ının yeşil alan olarak tasarlandığını öğrenildi.

Diyarbakır Stadyumu'nun yapımına bu yıl başlanacak!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'ne iadeyi ziyarette bulundu. Gazetecilerle bir araya gelen Vali Aksoy, Diyarbakırlı sporseverlere yeni yapılacak stat ile ilgili müjdeli haberi verdi.

Diyarbakır'da 3 bin 185 kilometrelik yolda çalışma yapıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, son yasa ile kendisine bağlanan 13 yeni ilçe ile merkezdeki 4 ilçenin kırsal alanındaki 3185 kilometrelik yolda sathi kaplama, bakım onarım, yama, reglaj, temel alt malzeme ile yol yapımı gibi çalışmalar yaptı....

Diyarbakır Stadyumu temel atma töreni ne zaman Haberi

Diyarbakır Stadyumu temel atma töreni ne zaman

SEÇİM ÖNCESİNDE Mİ YAPILACAK? 


Diyarbakır-Şanlıurfa yolu Talaytepe bölgesinde inşaatı devam eden 33 bin kişilik stat ve spor kompleksi için belirlenen temel atma töreni tarihi yine ertelendi. Gençlik ve Spor Bakam Akif Çağatay Kılıç, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımı ile saat 14.00'da yapılacağı belirtilen temel atma töreni bakanların programlarında yapılan değişiklik gerekçe gösterilerek ertelendi. Temel atma töreninin 7 Haziran seçimleri öncesinde yapılacağı belirtiliyor. 


YAZ DÖNEMİNDE HIZLANACAK 


Bu arada inşaatı devam eden statlar arasında yapılan proje yarışmasında örnek gösterilen stadın inşaatı ise devam ediyor. Zemin etüdünün tamanlanmasından sonra başlayan inşaat çalışmalarında iş makineleri ve uzman ekip aralıksız şekilde çalışma yürütüyor. 85 kişilik personel ekibi ile devam eden çalışmaların yaz döneminde daha da hızlandırılacağı konuşuluyor. 


ULAŞIM SORUNU OLMAYACAK 


33 bin...