03 / 05 / 2024

Diyarbakır su sorunu

Diyarbakır su sorunu

Diyarbakır'ın su sorunu çözüldü. DİSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri kenti uzun süre esir alacak susuzluğa, yoğun çalışma sonucu son verdi. Diyarbakırlı yurttaşlar gece geç saatlerde sularına kavuştu.

Diyarbakır'da bu ay sonuna kadar 242 deprem konutu tamamlanacak!

Diyarbakır'da depremzedeler için yapılan deprem konutlarının çalışmaları hızla sürüyor. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, bu ay sonuna kadar 242 deprem konutunun teslim edileceğini belirtti. 

Diyarbakır Kayapınar'da tapu sorunu büyüyor!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde gecekondu ve kaçak yapılaşmayı engellemek için yapılan imar revizyonları, Şehir Plancıları Odası’nın itirazları sonrasında durduruldu. Bölge sakinleri ise tapuları olmadığı için doğalgaz ve internetten faydalanamadıklarını söyledi.

Diyarbakır'da dudak uçuklatan dev operasyon! Parayı 'Bitcoin' yapmışlar!

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, dev bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda şüphelilerin parayı bitcoin yaptıkları belirtildi.

Diyarbakır Silvan için acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır ili Silvan ilçesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ Diyarbakır 178 dükkan ihalesi yarın!

Diyarbakır İli Bağlar İlçesi Alipınar Mahallesi Sur Toptancılar Sitesi Sanayi Projesi 178 Adet Dükkan ve 1 Adet Camii-Abdasthane , 1 Adet Nizamiye Binası ve 1 Adet Su Deposu İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ Diyarbakır 178 dükkan ihalesi 26 Temmuz'da!

Diyarbakır İli Bağlar İlçesi Alipınar Mahallesi Sur Toptancılar Sitesi Sanayi Projesi 178 Adet Dükkan ve 1 Adet Camii-Abdasthane , 1 Adet Nizamiye Binası ve 1 Adet Su Deposu İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 26 Temmuz tarihinde saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

Diyarbakır Bismil ve Çeltikli'de iskan sorunu çözülüyor!

TBMM'ye sunulan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile Diyarbakır Bismil ve Çeltikli'de yaşanan iskan sorununun çözülmesi öngörülüyor..

Diyarbakır'a 167 milyon liralık 5 yeni tesis!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Diyarbakır’da hayata geçirilecek olan 167 milyon liralık 5 yeni tesisin temel atma törenine katıldı.

Diyarbakır’da 70 kişinin ev sahibi olma hayali suya düştü!

Diyarbakır’da 70 vatandaş, kendilerine vakıf evleri satıldığını iddia etti. Vatandaşlar, dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Başlar Barajı'nın inşaatı tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'da inşa edilen Başlar Barajı'nın tamamlandığını açıkladı. Başlar Barajı'nın sulama maksatlı inşa edildiği belirtildi.

Diyarbakır'da tapu operasyonu!

Diyarbakır'da suç örgütüne yönelik operasyonda aralarında tapu müdür yardımcısının da bulunduğu 10 kişi yakalandı.

Diyarbakır'da 2019' kadar 6 baraj hizmete açılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, güneydoğu illerinde yatırımlarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek, Diyarbakır'da 2019 yılı sonuna kadar 6 büyük barajın hizmete açılacağını söyledi.

Diyarbakır Kocaköy'ün yol sorunu çözüldü!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kent merkezi ve kırsal ilçelerde yol yapım, asfalt, stabilize, sathi kaplama ve kilitli parke taşı çalışmalarına devam ediyor.

Diyarbakır su sorunu Haberi

Diyarbakır su sorunu


 DİSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri kenti uzun süre esir alacak susuzluğa, yoğun çalışma sonucu son verdi. Diyarbakırlı yurttaşlar gece geç saatlerde sularına kavuştu. 

Dicle Barajı'nda yer alan Pompa İstasyonu'na gelen enerji nakil hatlarına düşen yıldırımlar nedeniyle yaşanan olumsuzluk nedeniyle Diyarbakır dün gün boyu susuz kalmıştı. 

Yıldırım sonucu yer altı kabloları hasar görmüş ve elektrik direği devrilmişti. Enerji kesintisi nedeniyle Pompa İstasyonumdan İçme Suyu Arıtma Tesisi'ne su iletimi yapılamamış, dolayısıyla su üretimi de gerçekleşememişti. 

Arızayı belirtilen 24 saat'ten önce çözmek için çalışan DİSKİ Genel Müdürlüğü personeli gece geç saatlerde kente su verdi.


Öz...