03 / 05 / 2024

Diyarbakır tarihi köprü

Diyarbakır tarihi köprü

Diyarbakır'daki tarihi köprü yıkım tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Ovalı Mahallesi'nde bulunan tarihi taş köprü Koke Tepesi çevresinde bulunan mermer ocakları molozlarının çevreye dökülmesi nedeniyle tehdit altında.

Diyarbakır surlarının etrafındaki kaçak yapılar yıkılıyor! 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tarihi surlara yapışık kaçak yapıların yıkımı için kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Diyarbakır surları çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Diyarbakır'da tarihi surlarının çevresindeki sur koruma bandı içerisinde kalan ve kamulaştırma işlemi tamamlanan 41 yapı için yıkım çalışmaları başladı.

800 yıllık köprünün üzerine iş makinası çıkardılar: Büyük taşlar vardı!

Sivas Divriği'deki Kız Köprüsü’nün onarımını yapan müteahhit, 800 yıllık tarihi köprünün üstüne iş makinası çıkardı. Firma "Büyük taşlar vardı, o nedenle iş makinasıyla çalışmak zorundayız" savunması yaparken, arkeolog Nezih Başgelen “İş makinası ile restorasyon olmaz” şeklinde açıklama yaptı.

Çatalca İhsaniye'de 50 yıldır beklenen köprünün yapımı başladı!

Çatalca İhsaniye mahalllesinde 50 yıldır istediği köprünün yapılmasını sağlayan Belediye Başkanı Mesut Üner, köprünün yapım aşamalarıyla yakından ilgileniyor. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ayakları tamam!

Çanakkale Boğazı’nın ’gerdanlığı’ niteliğinde olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışmalar, sürüyor. Köprünün ayakları tamamlandı, dev ayaklarda son blok yarın kuleye törenle koyulacak...

Rize'deki tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü yıkıldı!

Rize'nin Çayeli ilçesinde bulunan tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü aniden çöktü. Yöre halkı tarihi köprünün yeniden yapılmasını istedi.

Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'nün demiryolu kısmını hizmete açtı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'nün demiryolu kısmını hizmete açtı. Kırım Köprüsü üzerinden yaklaşık olarak 14 milyon kişinin geçmesi bekleniyor.

Diyarbakır ve Mardin arasındaki köprü 24 yıldır tamamlanmayı bekliyor!

Bismil ile Savur ilçeleri arasında yapılan köprüye 24 yıldır yol bağlanmıyor. 10 hükümet gören köprüye isim bile verilmedi. Köylüler ise yetkililerden köprünün neden bitmediği ile ilgili bir cevap bekliyor.

Tarihi köprülerin restorasyonuna KGM imzası!

Karayolları Genel Müdürlüğü 2019 yılında 50 tarihi köprünün restorasyon proje ve uygulama çalışmalarını bitirmeyi planlıyor....

Tarihi Diyarbakır evleri turizme kazandırılıyor!

Yıllara meydan okuyan ve görünümleriyle büyük beğeni toplayan tarihi Diyarbakır evleri devlet desteğiyle restore edilerek turizme kazandırılıyor.

Tarihi Uzunköprü için koruma talebi!

Edirne'nin Uzunköprü'de bulunan UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde bulunan, dünyanın en uzun taş köprülerinden Uzunköprü'nün kanatlarında ve tabanında çatlaklar oluştu. Uzunköprü Kent Konseyi Başkanı Mehmet Akbal, tarihi köprünün yıkılma riskiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Trabzon’da binalar yıkılınca bin 500 yıllık köprü ortaya çıktı!

Trabzon’da devam eden kentsel dönüşüm yıkımlarında bin 500 yıllık köprü bulundu. Tarihi köprünün akıbetinin ne olacağı ise merak konusu oldu...

Sivas'ta 40 yıldır beklenen köprü açıldı!

Sivas’ta Karşıyaka Mahallesi halkının 40 yıldır hayali olan köprü düzenlenen törenle halkın kullanımına açıldı...

Diyarbakır tarihi köprü Haberi

Diyarbakır tarihi köprü


Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Ovalı  Mahallesi'nde bulunan tarihi taş köprü  Koke Tepesi çevresinde bulunan mermer ocakları molozlarının çevreye dökülmesi nedeniyle tehdit altında. Ne zaman kimler tarafından yapıldığı bilinmeyen tarihi köprü, en son 80 yıl kadar önce kaba bir onarımdan geçirildi. Tarihi köprü, bakım yapılmaması durumunda yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. 


Mezra sakinleri, Tarihi Taş Köprü ve eski yerleşim yeri olan Gıre Koké Bölgesi'nin "sit alanı" kapsamında olması nedeniyle bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını istedi.



Dicle...