05 / 05 / 2024

doç Dr Lütfü Savaş

doç Dr Lütfü Savaş

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş kimdir? Lütfü Savaş, Antakya Belediye Başkanlığı görevine ne zaman seçildi? Lütfü Savaş bugüne kadar hangi görevlerde bulundu? İşte Lütfü Savaş...

Depreme dayanıklı binalar nasıl olmalı? Uzman isim iki kritik özelliği açıkladı! 

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. Abdulkerim İlgün, depremlerin afete dönüşmemesi ve binaların daha dayanıklı olması için alınabilecek önlemlerle ilgili bilgiler paylaştı.

O şehir ve çevresi dün 5.6 büyüklüğünde sallanmıştı: Uzmanından 6.6'lık deprem uyarısı! 

Doç. Dr. Bülent Özmen, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen ve çevre şehirlerden de hissedilen depremle ilgili konuştu ve 6.6'lık deprem uyarısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Barınma krizi nasıl çözülür? Doç. Dr. Melih Yeşilbağ tek tek açıkladı!

Doç. Dr. Melih Yeşilbağ son dönemlerde gündemden düşmeyen konut sektörü ile ilgili açıklamalar yaptı. Yeşilbağ konutun yatırım aracı olmaktan çıkarılması gerektiğini söyledi.

İstanbul'da 2030'a kadar büyük bir deprem olma olasılığı yüzde 62!

İstanbul Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Cansız deprem gerçeğini bir kez daha hatırlatarak, İstanbul depremi ve Kıbrıs adasındaki deprem riskine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Yedisu fayında 7.2 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Doç. Dr. Taylan Sançar, riskli yerleri bir bir açıkladı!

Dersim, uzmanların 7 üzerindeki büyüklükte deprem beklediği bölgeler arasında yer alıyor. Munzur Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taylan Sançar, konuyla ilgili konuştu ve riskli yerleri bir bir açıkladı.

Gemlik Körfezi'ndeki depremin sürpriz olmadığını açıklayan Doç. Dr. Irmak: Artçı depremler devam edecek!

Kocaeli Üniversitesi'nden (KOÜ) Doç. Dr. Serkan Irmak, Gemlik Körfezi'nde yaşanan depremlere '' Bizim burada karşılaştığımız hiçbir deprem sürpriz değil.'' diyerek, buna benzer büyüklükte çok sayıda depremin olduğunu belirtti.

Van Gölü'nün doğusu için son dakika deprem uyarısı: Muradiye, Çaldıran, Özalp ve Erciş riskte!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden (YYÜ) Doç. Dr. Hamdi Alkan, 1970 ile 2022 seneleri arasıdna Van Gölü ve civarında 14 bin 178 depremin kaydedildiğini belirtti ve riskli bölgeleri tek tek sıraladı. İşte detaylar...

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı!

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı. konuya ilişkin Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen değerlendirmelerde bulundu.

Doç. Dr. Şükrü Mete Tepegöz kimdir? Kariyerine ne zaman başladı?

Vakıf GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doç. Dr. Şükrü Mete Tepegöz kimdir? Şükrü Mete Tepegöz kariyerine ne zaman başladı?

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Ölü Coin sayısı yükseldi! Herkes kısa yoldan zengin olmak istiyor!

İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Yüksel, Kripto paraların ölü coin haline gelmesindeki nedenleri açıkladı! İşte Doç. Dr. Serhat Yüksel'in o açıklaması...

Kripto para yatırımcıları dikkat! Ölü coinlerin sayısında şok eden artış!

Doç. Dr. Serhat Yüksel yaptığı açıklamada ölü coinlerin kripto piyasasının kontrolsüz büyümesinden kaynaklandığını dile getirerek, ölü coinlerin miktarının azaltılabilmesine yönelik gerekli tedbirlerin alınmasının hayati önem arz ettiğini söyledi.

Doç. Dr. İnan Keskin'den Düzce depremi açıklaması!

Merkez üssü Düzce olan 5 büyüklüğündeki depremden sonra açıklama yapan Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnan Keskin "Zemin koşuluna uygun yapı inşa edilmeli" dedi.

doç Dr Lütfü Savaş Haberi

doç Dr Lütfü Savaş

Lütfü Savaş kimdir?

Doç. Dr. Lütfü Savaş 23.03.1965 tarihinde Antakya’da doğdu. İlk ve ortaöğretimini Antakya’da tamamladı. 1984 yılında Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi Doç. Dr. Lütfü Savaş aynı üniversiteden 1990 yılında "tıp doktoru” ünvanı alarak başarıyla mezun oldu. 

1990-1995 yılları arasında Kayseri-Develi ve Balıkesir-Burhaniye ilçelerinde pratisyen hekimlik yaptı. 1996 yılında İstanbul Okmeydanı Sosyal Sigortalar Hastanesinde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji bölümünde uzmanlık eğitimine başladı. 2000 yılında Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Adana Eğitim ve Araştırma Hastanesine öğretim üyesi olarak girdi. Fakülte hastanesinin kuruluş aşamasında önemli katkılar sağladı. 

2002 yılında deneyimlerini Hatay halkı ile paylaşmak üzere sevdalısı olduğu memleketine döndü. Mustafa Kemal Üniversitesi’ne donanımlı bir tıp fakültesi kazandırmak amacıyla fakültenin kuruluşunda önemli görevlerde bulundu. Aynı tarihlerde Araştırma Hastanesi’nde Kurucu Başhekim Yardımcılığı görevini başarıyla yürüttü....