02 / 05 / 2024

doğal kaynakların ne kadarı tükendi

doğal kaynakların ne kadarı tükendi

WWF’in stratejik ortağı Küresel Ayak İzi Ağı (Global Footprint Network, GFN) tarafından her yıl açıklanan Dünya Limit Aşım Günü, insanlığın doğal kaynaklara olan talebinin, doğanın bir yıl içinde sunduğu miktarın üzerine çıktığı gün olarak tanımlanıyor.

Filyos Vadisi’nde doğal gaz için 50 dönüm araziye el konuldu!

Karadeniz doğal gazının karadaki adresi olan Filyos Vadisi'ndeki bölge sakinleri, arazilerine hukuksuz olarak el konulduğuna dikkat çekti. İşte yaşananlar...

Dolar 29 liraya tırmanıyor! Bugün dolar alış satış fiyatı ne kadar? 23 Kasım Perşembe dolar ne kadar oldu?

Dolar/TL kurunda sınırlı yükseliş devam ediyor. Haftanın dördüncü işlem gününde dolar kuru 29 lira rekoruna doğru tırmanıyor. Peki dolar alış satış fiyatı bugün ne kadar oldu? Dolar kaç lira? 23 Kasım 2023 dolar/TL kuru.

Doğal gazda zamsız faturasız dönem! Rakam 13 milyar TL'ye ulaştı

Doğal gaz faturası konusunda önemli bir açıklama geldi. Nisan ayından itibaren 19.8 milyon aboneye doğal gaz faturası gönderilmezken, bu tarihten bu yana 2.7 milyar metreküp doğal gazın bedeli olan 13.4 milyar lira Hazine tarafından ödendi. Ayrıca, Eylül ayında doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağ

Yükselen Doğal Gaz İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yükselen Doğal Gaz İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Cihan Öztürk tarafından kuruldu.

Doğal gaz indiriminde flaş gelişme! Tarih verildi

Bedava doğal gaz için yeni gelişme yaşandı. Doğal gaz indiriminin ne zaman biteceği açıklandı. İşte merak edilen tüm detaylar...

Afet planınız hazır mı? Doğal afetlere ne kadar hazırsınız?

Son yıllarda dünya ve ülkemiz genelinde artan doğal afetler, insanların güvenliğini tehdit ediyor. Bu nedenle, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak hayati önem taşıyor. Afet planı yapmak, halkın bu konuda hazırlıklı olmasına yardımcı olur.

Doğal gaz faturaları aylık 150 lira düşecek! İşte tüm detaylar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu doğal gaz müjdesinin detayları netleşti. Her ay 25 metreküplük doğal gazın ücretsiz verilmesiyle faturalalarda 150 lira, yılda ise toplam 1800 liralık bir indirim olabilecek. İşte tüm ayrıntılar...

Harrem'den Anneler Günü için doğal hediyeler! Fiyatları ne kadar? 

Yaklaşan Anneler Günü’nde, annelerimize ne kadar değerli olduklarını hatırlatmanın en güzel örneklerinden bir tanesi de doğal ürünler hediye etmek.

3 yılda doğal gaza ne kadar zam geldi? Duyanın aklı başından gitti!

Karadeniz doğal gazının ilk defa kamuoyuna duyurulduğu 2020’den bugüne kadar konutta gaz tarifesinin 3.5 kat, sanayide ise 6 kat yükseldiği ifade edildi.

Doğal gaz yardımı ne zaman yatacak? Şubat ayı doğalgaz yardımı ne zaman yatacak?

Doğalgaz yardımlarının ne zaman yatacağı merakla soruluyor. Şubat ayında yapılacak ödemeler pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. İşte detaylar!

Onaylanan hesaplara 2500 TL yatacak! Doğal gaz destek ödemeleri PTT'ye ne zaman yapılacak? 

Doğal gaz destek ödemelerinden faydalananlar Şubat ayı doğal gaz destek ödemeleri ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki, Şubat ayı ödemeleri yapıldı mı? İşte detaylar...

Doğal gazda fiyatların ne zaman düşeceği açıklandı! İşte çok merak edilen o tarih!

Geçtiğimiz sene başından bu yana dünya ekonomisini tarihte görülmemiş şekilde sarsan doğal gazdan bu kez de bir tahmin geldi. Dünyanın en büyük kredi derecelendirme kuruluşlarından Fitch, gaz fiyatlarındaki düşüş için tarih bildirdi.

Fatura yardım ödemeleri yattı mı? Aralık ayı 2500 TL doğal gaz yardım ödemeleri ne zaman yatacak? TCKN ile PTT'den...

Doğalgaz faturasını ödemekte zorluk çeken vatandaşlar doğalgaz destek ödemelerinin detaylarını merak ediyor. Peki, Fatura yardım ödemeleri yattı mı? Aralık ayı 2500 TL doğal gaz yardım ödemeleri ne zaman yatacak?

doğal kaynakların ne kadarı tükendi Haberi

doğal kaynakların ne kadarı tükendi


WWF’in stratejik ortağı Küresel Ayak İzi Ağı (Global Footprint Network, GFN) tarafından her yıl açıklanan Dünya Limit Aşım Günü, insanlığın doğal kaynaklara olan talebinin, doğanın bir yıl içinde sunduğu miktarın üzerine çıktığı gün olarak tanımlanıyor. 


2000 yılında 1 Ekim ayına düşen Limit Aşım Günü, tüketim ve nüfus artışıyla birlikte her yıl daha öne geliyor. Limit Aşım Günü’nün bu sene 19 Ağustos’a kaymış olması gidişatın endişe verici olduğunun somut bir göstergesi. 


Dünya nüfusu bugün 7 milyar insana ulaşıyor. Daha şimdiden, bir sene içinde tüketmemiz gereken kaynakları sekiz aydan az bir sürede tüketmiş durumdayız. Dünya nüfusunun 2050 yılında 9 milyar olması bekleniyor. Nufüs arttıkça, doğal kaynaklar üzerindeki baskı daha da artacak. Sürdürülebilir bir dünya için düşünce ve yaşam şeklimizi değiştirmemiz kaçınılmaz. Nerede, nasıl...