02 / 05 / 2024

doğalgaz kullanma zorunluluğu

doğalgaz kullanma zorunluluğu

Apartmanlarda kış aylarında kullanılan ısınma sistemleri kömür ve doğalgaz olarak karşımıza çıkıyor. Kimi apartmanlarda doğalgaz kullanımı zorunlu tutuluyor. Peki, yasal olarak doğalgaz kullanmak zorunlu mu?

Türkiye'de doğalgaz ithalatı geçen kasım ayında yüzde oranında 7,5 yükseldi...

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı, geçen sene kasım ayında bir önceki senenin aynı ayına oranla yüzde 7,5 yükselerek 4 milyar 433 milyon 830 bin metreküp olduğu açıklandı.

Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

Ortadoğu'da İsrail-Filistin arasında yaşanan savaş pek çok emtianın fiyatının artmasına neden oldu. Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

Dikkat! Doğalgaz ve elektrik borçları siliniyor, bu illerde yaşayanlar başvuruyu kaçırmayın.

Elektrik ve doğalgaz fatura borçları, afetzedelerin bulunduğu illerde kamu kurumları tarafından feragat edilecek. İşte, borcu silinecek illerle ilgili bilgiler...

Doğalgaz faturası kabarık gelenlerin başına talih kuşu kondu! 31 Mayıs’a kadar vaktiniz var!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen doğalgaz faturalarına ilişkin gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Doğalgaz faturası ödeyen milyonlarca insanı ilgilendiren çok önemli gelişme açıklandı.

Faturasını kapan soluğu PTT’de alıyor! 2500 TL doğalgaz desteğini sakın kaçırmayın! İşte şartlar!

Doğalgaz fatura desteği, ödemeden yararlanmak isteyen vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında geliyor. İşte doğalgaz desteğine dair detaylar!

Doğalgaz yardımı çıktığını nasıl anlarız? E-devlet üzerinden doğalgaz yardımı nasıl yapılır?

Doğalgaz desteği hakkında şu sıralarda sıkça sorular gelmektedir. Özellikle başvuru yapan vatandaşların sorduğu, sorular geniş yer kaplamaktadır.

Doğalgaz yardımı ne zaman verilecek? 2022 doğalgaz yardımı ne zaman? Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak?

Doğalgaz yardımının ne zaman yatıracağı sorusu şu sıralarda sıklıkla araştırılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konu ile ilgili açıklama yaptı. İşte doğalgaz yardımına dair merak edilenler!

Doğalgaz yardımı tamamlandı ne demek?

Doğalgaz yardımına dair sorular sıklaşmaya başladı. Soğukların bastırmaya başladığı şu günlerde vatandaşlar, doğalgaz yardımına dair detayları araştırıyor.

Doğalgaz nasıl daha az yakar? Doğalgaz nasıl yakılmalıdır?

Doğalgaz faturaları nasıl düşürülür, Doğalgaz nasıl daha az yakar, Doğalgaz nasıl yakılmalıdır? Bu sorular havaların soğuması ile birlikte şu aralar sıklıkla soruluyor. İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğalgaz merkezi açıklaması: Talimatı verdik! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan dönüşü uçakta gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Türkiye'de doğalgaz merkezi" önerisi konusunda değerlendirmelerde bulundu. İşte ayrıntılar...

Kıbrıs açıklarından doğalgaz müjdesi geldi! Kimse beklemiyordu! İşte detaylar!

Kıbrıs açıklarındaki aidiyeti tartışmalı Cronos-1 sahasında önemli miktarda doğalgaz bulunduğu açıklandı. İşte detaylar!

Parklara yürüyüş ve koşu yolu zorunluluğu getirildi! İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! 

“Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile beraber parklara yürüyüş ve koşu yolu yapılması, doğalgaz tesisatı ve tadilat ruhsatı için yeni kurallar gündeme geldi. İşte ayrıntılar ve yönetmeliğin tüm detayları...

Avrupa anlaştı, doğalgaz piyasasını altüst edecek karar çıktı

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, bir süredir gündeme getirdikleri doğalgaz tüketimini yüzde 15 azaltma kararında Rusya’dan akışın kesintiye uğraması ihtimalini baz alarak anlaştı. Alınan kararın Rusya’yı ve akabinde Rusya’dan alınan gazın fiyatlarını etkilemesi bekleniyor.

doğalgaz kullanma zorunluluğu Haberi

doğalgaz kullanma zorunluluğu

Doğalgaz kullanmak zorunlu mu?

Apartmanlarda kış aylarında kullanılan ısınma sistemleri kömür ve doğalgaz olarak karşımıza çıkıyor. Kömür ile ısınmanın sağlanabilmesi için apartmanın baca sistemine sahip olması gerekiyor.


Ancak yeni inşa edilen yapılarda baca sistemi bulunmuyor. Bu nedenle bu binalarda doğalgaz kullanılıyor. Peki, baca sistemi bulunan eski bir binada doğalgaz kullanmak zorunlu mu? Doğalgazlı bir apartmanda soba kullanımı yasaklanabilir mi?


Doğalgaz kullanımı kimi belediyeler tarafından zorunlu tutulabiliyor. Apartmanda doğalgaz hatlı sistemin yer alması ve maliklerin de bu sistemin kullanılması, baca sisteminin kullanılmamasına dair aldığı karar doğrultusunda soba kullanılamıyor.


Yasağa rağmen sobanın kullanılması halinde, malike birtakım yaptırımlar uygulanıyor. 


Bu kapsamında bazı belediye ve valilikler de birçok uygulama geliştiriyor. Apartmanda doğalgaz kullanımının sağlanması, kömür kullamının kaldırılması için yargıtay kararları da bulunuyor.


Apartmandaki diğer malikler tarafından belediyeye şikayette bulunulması...