20 / 05 / 2024

doğalgaz yönetmeliği 2015

doğalgaz yönetmeliği 2015

Doğalgaz piyasası lisans yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 19 Mart 2015 tarihinde 29300 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte doğalgaz yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik esasları..

Doğalgaz fatura desteği ile ilgili flaş gelişme! 1.150 lira hesaplara yatacak!

Devlet tarafından ısınma desteği adı altında kömür yardımından sonra 2022 yılı ile birlikte doğalgaz faturası desteği de eklendi. Doğalgaz faturası destek ödemelerinin ne zaman verileceği ihtiyaç sahipleri tarafından merak ediliyor. Peki, 2022 doğalgaz faturası desteği ne zaman verilecek?

Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 25 Mart 2021'de değiştirilerek yürürlüğe alınan yeni Otopark Yönetmeliği inşaat sektörünü doğrudan etkiledi. Peki Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri anlattı...

Uludağ Üniversitesi'nde Bina Deprem Yönetmeliği anlatıldı!

Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, Karabük Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencilerine 2019 yılında yürürlüğe girecek olan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği hakkında açıklamalar yaptı. 

Yeni imar yönetmeliği uzlaşı bekliyor!

Yeni imar yönetmeliği sektörde farklı görüşleri de ortaya çıkardı. Yönetmeliğin bu haliyle uygulanışının zor olacağını savunanlar olduğu gibi doğru adım atıldığını savunanlar da oldu.

Her şehrin planı, imar yönetmeliği ayrı ayrı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki "Her şehrin planı, imar yönetmeliği ayrı ayrı olacak. Sivas Şarkışla'nın imar planıyla İstanbul'unki bir olmaz. Bitlis'teki imar planı yönetmeliğiyle İstanbul bir olmaz. Doğru değil bunlar. Şimdi 6 aylık süreyi uzattık." dedi.

Yüksek Katlı Yönetmeliği’nin olmaması büyük eksiklik!

Jeofizik Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Türkiye'de yüksek binaların yönetmeliği olmadığını belirtti. Oğuz Gündoğdu Yüksek Katlı Yönetmeliği’nin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği büyük avantajlar sağlıyor!

28 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği, Mortgage kredisi kullanan vatandaşlara yeni hak ve büyük avantajlar sağlıyor.

Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği bugün yürürlüğe girdi!

28 Mayıs 2015 tarihinde 29369 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği 28 Kasım 2015 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. İşte yapılan düzenlemeler...

Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

22 Mayıs 2015 tarihinde yayınlanan ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a dayanılarak hazırlanan, Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği 22.11.2015 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiş bulunuyor.

Organize sanayi bölgeleri yer seçimi yönetmeliği!

Organize sanayi bölgeleri yer seçimi yönetmeliği 18 Kasım 2015 tarihinde 29536 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, organize sanayi bölgelerinin yer seçimi işlemlerine ilişkin usul ve esasları düzenliyor..

Yapı malzemeleri yönetmeliği kapsamında uygulanacak teknik şartnamelerin yayımlanması tebliği!

Yapı malzemeleri yönetmeliği kapsamında uygulanacak teknik şartnamelerin yayımlanması hakkında tebliğ 17 Kasım 2015 tarihinde 29535 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ esasları...

İmar yönetmeliği geçici 6. madde 2017 yılına ertelendi!

14 Kasım 2015 tarihinde 29532 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile İmar yönetmeliği geçici 6. madde için yeni bir erteleme yapıldı. Yeni tarih 1 Ocak 2017 yılı oldu. Peki, İmar yönetmeliği geçici 6. madde ne diyor?

Döner sermaye işletmesi yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Döner sermaye işletmesi yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği 6 Kasım 2015 tarihinde 29524 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, yönetmelikte hangi hükümler değişti? İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler..

doğalgaz yönetmeliği 2015 Haberi

doğalgaz yönetmeliği 2015

Doğalgaz yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Doğalgaz piyasası lisans yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 19 Mart 2015 tarihinde 29300 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Doğalgaz yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik esasları şu şekilde;


YÖNETMELİK


DOĞAL GAZ PİYASASI LİSANS YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 7/9/2002 tarihli ve 24869 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“Lisanslar hiçbir surette devredilemez. Ancak, tüzel kişilerin birleşmesi neticesinde hükmi şahsiyeti sona eren tüzel kişi veya kişilerin sahip olduğu lisanslar külli halefiyet yoluyla devralan tüzel kişiye geçer. Kurum tarafından 43 üncü madde kapsamında yapılacak inceleme neticesinde, devralan tüzel kişinin lisans sahibi olmasına engel bir durum olmadığına Kurul tarafından karar verilmesi halinde, ilgili lisanslar devralan tüzel kişi adına tadil...