02 / 05 / 2024

Doğalgazda fiyat artacak mı

Doğalgazda fiyat artacak mı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doların TL karşısındaki yükselişinin yüzde 17-18'ler civarına çıktığını belirterek, bunu doğalgaz fiyatlarına yansıtmayacaklarını söyledi.

BOTAŞ açıkladı! Doğalgazda mart tarifesinde değişiklik yapılmadı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı doğalgazın ve elektrik üretim amaçlı kullanılan doğalgazın satış tarifesinde bir değişiklik yapılmadığını duyurdu. 

Benzine bu gece yarısı tam bu kadar zam gelecek! Tabelalar peş peşe değişiyor: Yeni aya zamla girilecek!

Motorinin litre fiyatına önceki gece yapılan 1 lira 38 kuruşluk zammın ardından, bu gece de benzinin litre fiyatı artacak. Peki benzine ne kadar zam gelecek? Son dakika akaryakıt fiyatları ne kadar 31 Ocak 2024?

Doğalgazda şubat tarifesi belli oldu! Doğalgaz faturası şubatta ne kadar gelecek?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından şubat ayı itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı ile elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesi açıklandı.

Konutta faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektörü, krediye erişim zorluğu, yüksek faiz ve fahiş fiyatlarla yılı kapattı. Satışlardaki düşüş ve yükselen maliyetlere değinen sektör temsilcileri, “Faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor. Fonların önü açılırsa canlanma olur” dedi.

Türkiye'nin doğalgazda 2028 yılı hedefi 2 katından fazla olacak...

Türkiye'de, son senelerde doğalgaz arz güvenliği için sıvılaştırılmış doğal gaz terminalleri ile beraber Yüzer LNG Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Ünitelerini devreye sokulurken, depolama kapasitesini 2028 senesinin sonuna kadar mevcut 13,4 milyar metreküpe çıkması hedefleniyor. İşte haberin detayla

Yeni yılda iğneden ipliğe zam geliyor! Vergiler ve harçlar yüzde 58.5 zamlanacak!

2024’te yeniden değerleme zamları ile A’dan Z’ye her şeyin fiyatı artacak. Zamların artmasına ya da düşürülmesine yönelik bir karar çıkmazsa, vergiler ve harçlar yüzde 58.5 daha zamlanacak.

Doğalgazda daha az fatura ödemek mümkün mü? İşte doğalgaz ile ısınırken, daha az fatura ödemenin yolları!

Yükselen enerji fiyatları yüzünden kış aylarında tüketiciler yüksek doğalgaz faturaları ödemekten dertli. Ancak daha az fatura ödemek için bazı püf noktalarını ve nasıl tasarruflu kullanılacağını bilmek gerekiyor. İşte detaylar…

Otomotiv fiyatlarında büyük indirim! 1 Milyon TL altındaki modeller arasında Renault, Fiat, Dacia, Volkswagen, Citroen..

Yeni araç modellerinde fiyat indirimleri göze çarpmaya başladı. Bazı otomobil markaları doğrudan fiyat kesintisine giderken, bazıları da alıcılarına düşük faizli kredi seçenekleri sunuyor. İşte 1 milyon TL'yi geçmeyen tercih edilebilecek araçların güncel liste fiyatları...

Ağustos doğalgaz tarifesi belli oldu! Faturanız gelmeden hemen bakın

Doğalgazda ağustosta geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife belli oldu. 

TMO'dan son dakika buğday açıklaması geldi: Çiftçiler dikkat! Hasat zamanı alınmayan ürünlerin fiyatı artacak!

TMO tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve çiftçilere bazı uyarılarda bulunuldu. İşte TMO'dan yapılan o son dakika açıklaması...

Doğal gazda 1 ay faturasız dönem; 'Sıfır' yazacak

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santralı alanında gazetecilerle sohbet etti ve doğalgazda faturasız dönemin ayrıntılılarını paylaştı. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı onayladı! Elektrik faturalarında indirim yapılacak! Bakın ne kadardan hesaplanacak?

Yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesiyle elektrik ve doğalgazda indirim bugünden itibaren uygulanmaya başladı. Konutlarda kullanılan elektrikte 100 kilovatsaat başına 26 TL, sanayide ise 61 TL'lik bir düşüş yaşandı.

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri azalırken, Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 90 geriledi. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamasına rağmen Türkiye’de doğalgaz fiyatları gerilemeyerek sabit kaldı. Peki neden?

Doğalgazda fiyat artacak mı Haberi

Doğalgazda fiyat artacak mı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol ile basın toplantısı düzenledi.


Doğalgaz fiyatlarına ilişkin görüşlerini ifade eden Yıldız, doların TL karşısındaki yükselişinin yüzde 17-18'ler civarına çıktığını belirterek, "Bunu vatandaşa olduğu gibi yansıtmak demek, fiyatı yüzde 6 daha artırmak demek. Biz böyle bir şeye gitmeyeceğiz" dedi.


Dolar ile alıp TL ile sattıkları için aradaki farkın vatandaşın aleyhine gelişebilecek bir fark olduğunu anlatan Yıldız, buna müsaade etmeyeceklerini, kendi içlerinde bunu dengeleyeceklerini söyledi.


Doğalgaz fiyatlarında Türkiye'nin maliyeti açısından herhangi bir düşüş sağlanmadığını, ancak dolar bazında gazın fiyatının düştüğünü belirten Yıldız, "TL maliyeti açısından bu düşmedi. O yüzden biz bunu bir artış şeklinde vatandaşımıza yansıtamayız. Böyle bir kurgumuz yok" ifadelerini kullandı.


Yıldız, siyasi istikrarsızlığın kendi içinde bir birim oynamasının fiyatlara...