28 / 04 / 2024

Emeklilere özel  indirim desteği! Doğalgazda faturalara yansıyacak yeni hamle!

Emeklilere özel  indirim desteği! Doğalgazda faturalara yansıyacak yeni hamle!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2024 senesinin emekliler senesi olacağının açıklamasından sonra 16 milyon emekli için çalışmalar başladığı kaydedildi. 81 şehrin tamamında bütün emekliler için yeni adımlar atılıyor. Emeklilere özel doğalgaz ve elektrik faturalarında indirim uygulanacağı belirtildi



Emekliler uzun süredir geçim sıkıntısı çekiyor. En düşük emekli maaşının 10 bin TL'de kaldığı günümüzde emekli her defasında zam istediğini dile getiriyor. Artan enflasyon ile birlikte alım gücü yok olan emekliler seyyanen zam ve emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesini de istemektedir.  Emeklilerin seyyanen zam umudu için kapılar kapanırken yeni adımlar için çalışmalar başlayacak. Nisan ayı itibariyle emekliler için yeni dönemin başlayacağının sinyalleri verildi. Emeklilere verilecek destekler arasında kira, enerji, finans desteği de verilmektedir.

EMEKLİLERE FATURALARDA İNDİRİM

aydinlik.com.tr'de yer alan habere göre; Tek tek Bakanlıklarla görüşülüp emeklilere yönelik avantajlar için çalışmalar başlayacak. İlk olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile yapılacak protokoller sonrası emekliler için doğalgaz ve elektrik faturalarında indirim uygulanacak. Belediyelerle de çeşitli anlaşmalar yapılarak sosyal tesislerde emekliler için özel indirimler yapılacak. En düşük emekli maaşı alan emekliler başta olmak üzere kira yardımı da gündeme alınan bir diğer desteklerden biri oldu. Kamu kurumları ile ilgili olarak bankalar ile, özel sektörle protokoller yapılacak. Emeklilere birçok hizmette öncelik, ayrıcalık, indirim gibi imkanlar da sağlanmış olacak.

 Emeklilere özel  indirim desteği! Doğalgazda faturalara yansıyacak yeni hamle!

DOĞALGAZ NASIL OLUŞMAKTADIR?

Doğalgaz, ham petrolün gerçekleştiği kaynak olarak kayada meydana gelen  ve sıcaklığın 150 ºC'nin üzerine çıkması ile beraber oluşan ham petrolü oluşturan hidrokarbonların  da yine parçalanarak doğal gazı meydana getiren metan, etan gibi gazlara dönüşmesini sağlayan bir yapıdır.  Bu süreçte, ham petrolün sıcaklık artışı ile birlikte parçalanması ile meydana gelen doğal gaz, termojenik doğal gaz olarak isimlendirilir.

DOĞALGAZ NEDİR?

Bu soru kapsamında, doğalgaz; yüzde 95 metan, az miktarda da etan, propan atom, bütan ve karbondioksitten oluşan renksiz, kokusuz ve havadan hafif bir gazdır. Doğalgaz kokusuz bir gazdır. Bu nedenle olabilecek kaçakların farkedilebilmesi için özel olarak kokulandırılan bir gaz türüdür. 

Ev kiralamak üzere olanlar dikkat! Bunu yapanlar yandı! 

BOTAŞ açıkladı! Doğalgazda mart tarifesinde değişiklik yapılmadı

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Ekonomist Barış Soydan uyardı! Kredi kartı borcunuzu hemen ödeyin!

 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön