21 / 05 / 2024

Doğaltaştan elde edilen gelir ne kadar arttı

Doğaltaştan elde edilen gelir ne kadar arttı

Türkiye maden ihracatında en büyük paya sahip olan doğal taş sektörü, yılın ilk 6 aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre, ihraç edilen miktar bazında düşüşe rağmen ihracat gelirini 1 milyar doların üzerine taşıdı.

Miras yoluyla elde edilen tarlalar artık kiralanabilecek!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla elde edilen tarla, toprak ve bağ gibi taşınmazlara dair önemli bir duyuru yaptı. Bu gelişme milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiriyor. Gizligider'in açıklamalarına göre tarla 2 yıl boyunca ekilmezse kiralanacak.

İndirimin hası Migros'tan geldi! Raflar boşalmadan acele edin

Ayçiçeği tohumlarından elde edilen ayçiçek yağı, yemek pişirme ve fırınlamada kullanılan popüler bir bitkisel yağ türüdür. Dolayısı ile mutfakların vazgeçilmez ürünü olan ayçiçek yağına gelen zamalrın akabinden indirim üstüne indirim geliyor. Bir indirim de Migros'tan geldi.

Şubat'ta 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi yapıldı! Elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı! 

Türkiye genelinde geçtiğimiz şubat ayında 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi yapıldı. Bu işlemlerden elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı...

Son 20 senede özelleştirilen gayrimenkullerden elde edilen gelir TBMM gündeminde!

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, özelleştirilen gayrimenkullerden elde edilen gelirlere ilişkin soru önergesi verdi. 

Türkiye en çok kripto para kazancı elde edilen 6'ncı ülke oldu! Yatırımlar katlandı! 

Kripto paradan en fazla kar elde edilen 6. ülke 4.5 milyar dolarla Türkiye olurken, tüm ülkelerde elde edilen kar tutarı 162.7 milyar dolar olarak açıklandı.

Kira geliri elde edenler dikkat! İşte merak edilen her şey!

Geçtiğimiz sene elde edilen konut kira gelirlerinin 7 bin TL'si gelir vergisinden istisna sayılacak. İstisnayı geçen gelirini beyan etmeyen veya eksik bildirenin bu hakkı kayboluyor. 2022 yılı için geçerli sayılacak konut istisna tutarı da 9 bin 500 TL olacak.

Doğuş GYO, Gebze Center AVM'den 2021'de ne kadar kira geliri elde etti?

Doğuş GYO portföyündeki Gebze Center AVM'den 2021 yılı sonunda elde edilen toplam kira gelirleri 46,9 milyon TL oldu.

Şener Şen'in doğduğu iddia edilen ev tehlike saçıyor!

Türk sinemasının usta isimlerinden Şener Şen'in Adana'da dünyaya geldiği iddia edilen ev yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Metruk binadan düşen ahşap parçaları çevre halkını tedirgin ediyor. 

Kira geliri vergisinde hangi giderler indiriliyor?

Kira gelirinin vergilendirilmesinde, elde edilen gelirin safi tutarı 2 farklı şekilde belirlenir. Peki kira geliri nasıl vergilendirilir? Kiraya verilen gayrimenkullerden zarar doğabilir mi? İşte detaylar...

Elazığ’da 750 yapı tasarlandı: Elde edilen gelir dönüşüme harcanacak!

Geçtiğimiz sene büyük bir depremle sarsılan Elazığ’da Türkiye’ye ‘umut’ olacak bir sosyal sorumluluk projesi için düğmeye basıldı. Konutlardan elde edilen gelir, şehrin kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanılacak.

Gebze Center AVM'nin 2020 yılı kira ekspertiz bedeli 48,6 milyon TL oldu!

Doğuş GYO'nun portföyünde yer alan Gebze Center AVM'nin ortalama doluluk baz alınarak hesaplanan kira ekspertiz bedeli toplamları KDV hariç 48,6 milyon TL, 2020 yılı sonunda elde edilen toplam kira gelirleri ise KDV hariç 34,4 milyon TL oldu. 

İş GYO 2020'de 2 AVM ve 2 çarşıdan 31.2 milyon TL kira geliri elde etti!

İş GYO'nun ekspertiz kira bedelinin altında kira geliri elde edilen iki alışveriş merkezi ve iki çarşının 2020 yılı için ortalama dolulukları baz alınarak hesaplanan kira ekspertiz bedeli toplamları KDV hariç 42,8 milyon TL, 2020 yılı sonunda elde edilen toplam kira gelirleri ise KDV hariç 31,2 mily

Hazine'ye ait taşınmazlardan elde edilen gelirler TBMM'de!

Son 5 yılda Adana'daki ve son 18 yılda ülke genelindeki Hazine'ye ait taşınmazların satışından ve kiralanmasından elde edilen gelirler meclis gündemine taşındı. Bağımsız Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Doğaltaştan elde edilen gelir ne kadar arttı Haberi

Doğaltaştan elde edilen gelir ne kadar arttı


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlene bilgiye göre, doğal taş ihracatındaki artış, pazardaki daralmaya rağmen bu yılın ilk 6 ayında sürdü. 


Türkiye maden ihracatında en büyük paya sahip olan doğal taş sektörü, yılın ilk 6 aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre, ihraç edilen miktar bazında düşüşe rağmen gelir bazında yüzde 6.2'lık artışla ihracat gelirini 1 milyar doların üzerine taşıdı. 


Geçen yıl ocak-haziran döneminde 4 milyon 8 bin 665 ton doğal taş satışıyla 1 milyar 38 bin 216 bin 673 dolar tutarında ihracat gerçekleştiren sektör, bu yıl aynı dönemde ihraç edilen ürün miktarı 3 milyon 798 bin 68 tona gerilese de ihracat rakamını geçen yıla oranla yüzde 6.2 artışla 1 milyar 102 milyon 848 bin 972 dolara taşımayı başardı.  


En fazla...