04 / 05 / 2024

İndirimin hası Migros'tan geldi! Raflar boşalmadan acele edin

İndirimin hası Migros'tan geldi! Raflar boşalmadan acele edin

Ayçiçeği tohumlarından elde edilen ayçiçek yağı, yemek pişirme ve fırınlamada kullanılan popüler bir bitkisel yağ türüdür. Dolayısı ile mutfakların vazgeçilmez ürünü olan ayçiçek yağına gelen zamalrın akabinden indirim üstüne indirim geliyor. Bir indirim de Migros'tan geldi.



 Ayçiçek yağının sağlığa yararları ve sakıncaları konusunda bazı tartışmalar olsa da, dengeli beslenmenin bir parçası olarak ölçülü kullanıldığında genellikle sağlıklı bir yağ olduğu kabul edilir.

Ayçiçek yağı, doymamış yağlar, özellikle "sağlıklı" yağlar olarak kabul edilen tekli doymamış ve çoklu doymamış yağlar bakımından yüksektir. Bu yağlar, kolesterol seviyelerini düşürmeye, vücuttaki iltihabı azaltmaya ve esansiyel yağ asitleri kaynağı sağlamaya yardımcı olabilir.

İndirimin hası Migros tan geldi! Raflar boşalmadan acele edin

Ancak tüm yağlar gibi ayçiçek yağı da yüksek kalorilidir ve ölçülü kullanılmalıdır. Her türlü yağın çok fazla tüketilmesi kilo alımına ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilir.

Bazı ayçiçek yağı markalarının, geride zararlı kalıntılar bırakabilen kimyasal çözücüler kullanılarak işlenebileceğini de belirtmek önemlidir. Bu nedenle, yüksek kaliteli, minimum düzeyde işlenmiş ayçiçek yağı veya zeytinyağı veya avokado yağı gibi diğer sağlıklı yağları tercih etmeniz önerilir.


Geri Dön