01 / 05 / 2024

Doğan Hasol türkiye mimarisi son durum

Doğan Hasol türkiye mimarisi son durum

Doğan Hasol, Mimarlığa Katkı Ödülü aldı, “Mimarlar Dik Durur!”un beşinci baskısını çıkardı, CHP İl Başkanı Murat Karayalçın’ın danışmanı oldu. Hasol’la mimarimizin bugününü konuştuk.

Dünyada en yüksek beşinci gıda enflasyonu Türkiye'de! TÜİK verilerine göre; bakın kimleri kimleri geride bırakmışız!

Dünya Bankası'nın "Gıda Güvenliği" raporu şubat ayı sonuçlarına göre, Lübnan'da en yüksek gıda enflasyonu yaşanırken, Türkiye dünya genelinde beşinci sırada yer almaktadır. Raporda ayrıca, küresel gıda enflasyonunun hala yüksek seviyelerde devam ettiğine vurgu yapılmaktadır.

Türkiye’de meydana gelen tüm depremleri ayrıntılı bir şekilde takip edebileceğiniz ‘Sismik Harita’ paylaşıldı!

6 Mart’ta yaşanan depremler sonrasında herkes nerede deprem olduğunu ve olacağını merak ediyor. Bu doğrultuda hem Türkiye’deki hem de çevresindeki tüm depremleri takip edebileceğiniz Sismik Harita yayınlandı.

Bu kış doğalgaz kesintisi olacak mı? Türkiye'yi neler bekliyor?

Avrupa'da doğal gaz fiyatları 300 euroyu aştı. Avrupa gaz kesintilerine karşı önlem üstüne önlem açıklarken Türkiye'de de en çok merak edilen şey yaklaşan kış mevsiminde doğal gaza ne kadar zam geleceği ve kesinti yaşanıp yaşanmayacağı.

Doğal gazda Türkiye merkez ülke olacak!

Türkiye'nin 7 enerji nakil hattı bulunuyor ve petrol ve doğal gaz rezervlerinin neredeyse yüzde 60'ına denk gelen bir coğrafi alanda yer alıyor bu yüzden enerji de merkez ülke olabilme ihtimali bulunuyor. Doç. Dr. Levent Yılmaz "Türkiye bir geçiş rotası değil. Net bir şekilde ticaret merkezi olarak

Keçiören Yükseltepe'deki Mehmet Doğan Kütüphanesi açıldı!

Keçiören Yükseltepe'ye Mehmet Doğan Kütüphanesi yapıldı. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler briket evlere yerleştiriliyor!

Suriye'den Esad rejimi ve destekçilerinin ağır bombardımanlarından kaçan ve Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ile inşasına hız verilen briket evlere yerleştiriliyor. 

Doğuş Grubu Türkiye'ye 7.5 milyar dolarlık yatırım yaptı!

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ferit Şahenk, son 10 yılda yaptıkları 9 milyar dolarlık yatırımın 7.5 milyarını Türkiye’de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Doğuş Grubu Türkiye'deki ilk mağazasını açtı!

Perakende sektöründe önemli yatırımlara imza atan Doğuş Grubu, 1997 yılında Emporio Armani ve Gucci markalarının franchise haklarını almış ve bu markaların Türkiye'deki ilk mağazalarını Nişantaşı'nda tarihi Maçka Palas binasında açmıştı.

Hilti Türkiye mağaza sayısını ikiye katlıyor!

Global inşaat endüstrisinin jenerik markası Hilti, 10 ülkenin bağlı olduğu bölgesel üs Türkiye’deki mağaza sayısını 2016 yılında ikiye katlamaya hazırlanıyor. Üç yeni mağaza açan Hilti Türkiye, “Hilti Center" mağazalarının sayısını dokuza çıkardı.

Hilti Türkiye'den 3 yeni mağaza!

Hilti, 10 ülkenin bağlı olduğu bölgesel üs Türkiye’deki mağaza sayısını 2016 yılında ikiye katlamaya hazırlanıyor. İzmir, Malatya ve Konya’da üç yeni mağaza açan Hilti Türkiye, böylelikle “Hilti Center” adı verilen mağazalarının sayısını dokuza çıkardı

Türkiye'de inşaat harcamaları yüzde 7 arttı!

TOKİ Başkan Yardımcısı Er , "2015 yılında inşaat harcamalarında dünyada yüzde 4 oranında bir artış yaşanırken Türkiye'de bu oranın yüzde 7'ye ulaştığını kaydeden Er, "İnşaat sektörünün milli gelir içindeki payı yüzde beş nokta altıdır. " dedi.

Doka, İran'da büyümek için Türkiye'ye yatırım yapacak!

Avusturyalı Doka, İran’da büyümek için Türkiye’de yatırıma hazırlanıyor. Ambargo sonrasındaki potansiyeli karşılamak için doğru adresin Türkiye olduğunu söyleyen Özatay, “Birçok küresel şirket benzer strateji içinde” dedi

Ideal Standard Jado Jes ile doğanın tüm zarafeti banyolarda!

Dünya devi Ideal Standard'ın banyo gereçlerindeki lüks segment markası JADO, ilhamını Aleo veranın akışkan formundan aldığı JES Serisi ile doğanın tüm zarafetini banyolara taşıyor.

Doğan Hasol türkiye mimarisi son durum Haberi

Doğan Hasol türkiye mimarisi son durum

Türkiye’nin önde gelen mimarlarından Doğan Hasol geçen ay İstanbul Serbest Mimarlar Derneği tarafından verilen “2014 Mimarlığa Katkı Ödülü”nün sahibi oldu. Kitaplarından “Mimarlar Dik Durur!”un (Yem Yayınları) elden geçirilmiş ve 30 yeni anı eklenmiş beşinci baskısı çıktı. CHP İstanbul İl Başkanlığı’na atanan Murat Karayalçın da imar-planlama danışmanı olarak onu seçti. Hasol’la önce Point Otel Barbaros’un helikopter terasında buluşup “tepeden aziz İstanbul”a baktık, sonra bu gelişmeleri ve İstanbul’un yeni yapılaşmasını konuştuk.


Bir gün bu öyküleri yazacağınızı biliyor muydunuz?

Hayır. Mimarlar hep çok değişik insanlarla temastadır. Bu nedenle renkli bir yaşamları olur. Benim de yaşadıklarım, anlatılanlar, okuduklarım var. Bunlara bakınca keyifli bir kitabın ortaya çıkabileceğini düşündüm.


Bunca deneyim ve başarıdan sonra gelen ödüllerin hâlâ heyecanlandıran bir yanı var mı?

Ben aferinlere önem veririm. Nehir söyleşi kitabımın...