12 / 05 / 2024

doğaya dost binalar

doğaya dost binalar

Dünyada pek çok ülkede yaygın olan yeşil binalar Türkiye’de de gün geçtikçe önem kazanmaya başladı. Konutta yeni trend olarak karşımıza çıkan ekolojik binalar sadece çevreye değil cebe de dost…

Apartmandan çıkan, doğaya koştu!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün etkisiyle doğaya ilgi daha da arttı. Birçok kişi apartman dairelerinden çıkıp doğaya akın ettiler...

Pandemiden kaçan ünlüler doğaya akın etti!

Magazin dünyasının ünlü isimleri koronavirüs pandemisinde kalabalık şehirlerden kaçarak doğayla iç içe yaşamı tercih etti. Birçok ünlü isim sakin kasabalardan arsa veya ev satın aldı.

Mehmet Nuri Ersoy: Ege'ye 2 mega proje geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, "Çeşme ve Didim bölgesinde iki büyük proje üzerinde çalışıyoruz. Bu projeler doğaya saygılı, geri dönüşüme duyarlı, yatay mimari uygulanmış" dedi...

Şua İnşaat, Elite Concept ile doğaya dost akıllı ev konsepti sunuyor!

Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hedefine katkıda bulunmak için tüm projelerini sürdürülebilirlik anlayışıyla hayata geçiren Şua İnşaat, Elite Concept ile doğaya dost akıllı ev konsepti sunuyor. Elite Concept'te yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu sağlanıyor. 

Limak’ın Yeşil Dönüşüm Ormanları şimdi de Bursa’da kök salacak!

Limak Enerji’nin fatura ve abonelik işlemlerinde kullanılan kağıtların doğaya yeniden kazandırılması ve tüketilen kağıt miktarını dengelemek için başlattığı Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesi, Çanakkale’den sonra Bursa’da da hayata geçirilecek...

Büyükçekmece ve Arnavutköy'deki tarım alanları moloz çöplüğüne döndü!

Mega kent İstanbul'da 14 hafriyat döküm sahası var fakat bazı inşaat şirketleri para ödememek için molozları, döküm alanına değil adeta doğaya bırakıyor. Bunlara son örnek Büyükçekmece ve Arnavutköy.

Engin Hepileri ve Beyza Şekerci İzmir'de ev yaptırdı!

Engin Hepileri ve Beyza Şekerci çifti şehrin stresinden kurtulmak için doğaya kaçtı. Ünlü çift, İzmir'de tek katlı bir taş ev yaptırdı. 

Evlerde bahar havası: Küçük detaylar büyük sonuçlar!

Şimdi baharı evlere davet etme zamanı. Bunun için evi baştan dekore etmeye de gerek yok üstelik. Küçük dokunuşlarla, evlerimizde ışığa, doğaya daha çok yer açan, enerjisi yüksek bambaşka bir atmosfer yaratabiliriz.

Enerjiyi doğru kullanan binalar daha değerli olacak!

VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Alkin yaptığı açıklamada "Bundan birkaç sene sonra enerjiyi doğru kullanan binalar daha değerli olacak. Enerjiyi kötü kullanan binalar, tercih edilmeyen binalar olacak." diye konuştu.

Gamze Özçelik köy hayatını seçti!

Şehrin gürültüsünden bunalan ünlüler çareyi doğaya sığınmakta buluyor. Eski oyuncu Gamze Özçelik, soba başında çekildiği fotoğrafını "Köy hayatını seçti" notuyla paylaştı.

Büyük şehirlerden köylere göç trendi!

Ünlüler arasında büyük şehirlerden köylere göç trendi hızla yayılıyor. İşte doğaya kesin dönüş yapan kendilerine yeni hayatlar kuran o ünlüler.

Ünlü dansçı Burçin Orhon köye yerleşti!

Şehrin gürültüsünden sıkılan ünlüler çareyi doğaya sığınmakta buluyor. Ünlü dansçılarından Burçin Orhon, köye yerleşti.

Doğada bin 500 TL'ye ev inşa etti!

Metropol şehir hayatından sıkılanlar kendini doğaya atıyor. Şehir hayatından koparak kendilerini doğada yeni bir inşa eden Elif ve 3.5 yaşındaki kızı Cana Işık evi için bin 500 TL harcadı.

doğaya dost binalar Haberi

doğaya dost binalar

Küresel ısınmayla birlikte hayatımıza girmeye başlayan “çevre dostu”  kavramı tüm sektörde olduğu gibi konut sektöründe de kendini göstermeye başladı. Dünyada pek çok örneğine rastlanan enerji tasarruflu binalar, Türkiye’de de gün geçtikçe önem kazanıyor. Konut üreticileri yeni projelerinde çevreci ve ekolojik özelliklerle ön plana çıkıyor. Standart yollarla inşa edilen binalara göre çevreye olan etkileri minimuma indirilmiş yeşil bina konsepti, binanın inşa edildiği alanda sürdürülebilirlikten başlayarak; doğal ışıktan maksimum faydalanma, efektif iklimlendirme, artırılmış iç ortam kalitesi,  çevre dostu malzeme kullanımına özen gösterme gibi pek çok etkinliği içine alıyor. Çevreye olduğu kadar cebe de dost olan yeşil binalar, sudan, enerjiye kadar birçok konuda enereji tasarrufu sağlıyor. İşte çevresine ve sakinlerine değer katarak yükselen konut projeleri…