05 / 05 / 2024

Doğu akdeniz üniversitesi venedik bienali

Doğu akdeniz üniversitesi venedik bienali

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, ARCH300 stajının ikinci bölümü kapsamında İtalya’ya teknik gezi organize ederek 2014 Venedik Mimarlık Bienali ’ni ziyaret etti.

Doğu Akdeniz’den rekor somon ihracatı!

Doğu Karadeniz’in somon ihracatı istatistikleri açıklandı. Bu kapsamda, ocak-temmuz döneminde gerçekleştirilen Türk somonu ihracatı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 97 artışla beraber 91 milyon 428 bin 514 dolara ulaştı.

Doğuş Üniversitesi öğretim üyesi alıyor! Son başvuru tarihi 10 Mart 2023! İşte kadro dağılımı!

Akademisyenler ve Akademisyen adayları bu ilanları kaçırmasın! Doğuş Üniversitesi öğretim üyesi alıyor. İlanlara son başvuru tarihi ise 10 Mart 2023 olarak belirlendi. İşte kadro dağılımı ve gerekli şartlar…

Doğuş Üniversitesi öğretim görevlisi alıyor! Son başvuru tarihi 3 Şubat 2023!

Doğuş Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi alım ilanı yayımladı. İlanın son başvuru tarihi ise 3 Şubat 2023 olarak belirlendi.

Akdeniz Üniversitesi'nden deprem uyarısı!

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Deprem Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ramazan Özçelik, Akdeniz Bölgesi'nde yaşanan depremlere yönelik uyarılarda bulundu. 

Doğuş Üniversitesi'nin Acıbadem Kampüsü 203 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Kadıköy Acıbadem'de bulunan Doğuş Üniversitesi kampüsü satışa çıkarıldı. 4 Şubat'ta ihaleye çıkacak olan kampüs için 203 milyon TL bedel belirlendi. 

Doğu Anadolu Gözlemevi inşaatı 2021'de tamamlanacak!

Erzurum’da Atatürk Üniversitesi Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATASAM) bünyesindeki Doğu Anadolu Gözlemevi’nin inşaatının 2 yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Prof. Dr. Yeşilyaprak, ‘DAG’ın teleskobu Avrupa’da konumlanmış en büyük teleskoplardan biri olacak’ diye konuştu...

Doğu Anadolu Gözlemevi ne zaman açılacak?

Türkiye’nin en büyük yatırım araştırma projeleri arasında yer alan Erzurum Atatürk Üniversitesi bünyesindeki Doğu Anadolu Gözlemevi 2020'de hizmete açılacak.

Doğu Anadolu Gözlemevi’nin inşaatının yüzde 80’i tamamlandı!

Erzurum’da yapımına 2012 yılında başlanan, Atatürk Üniversitesi Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne (ATASAM) bağlı çalışacak Doğu Anadolu Gözlemevi’nin inşaatının yüzde 80’i tamamlandı

Doğu Akdeniz Terminali açıldı!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Doğu Akdeniz Terminali’nin açılış törenine katıldı.

İspanya'daki turizm yatırımlarının yüzde 18'i Doğuş Grubu'nun!

Akdeniz çanağının kuzeyinde yaptığı turizm yatırımlarını artıran Doğuş Grubu, tabiri caiz ise İspanya'nın “Kralı” oldu.

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi inşaatında sona gelindi!

Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi içinde inşaatı süren ve şu ana kadar 10 bin ton taş kullanılarak yapılan cami, tamamlandığında 25 bin kişiye hizmet verecek. Atik, cami kubbesinin 36 metre çapıyla önemli bir büyüklüğe sahip olduğunu aktardı.

SDÜ Doğu Kampüsü Cami bugün açıldı!

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Doğu Yerleşkesi'nde 2013 yılından beri ibadete açık olan Doğu Kampüsü Camii'nin resmi açılışı yapıldı.

Batman 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat-EMITT fuarına hazır!

Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat -EMITT fuarına hazır.

Doğu akdeniz üniversitesi venedik bienali Haberi

Doğu akdeniz üniversitesi venedik bienali


Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, ARCH300 stajının ikinci bölümü kapsamında İtalya’ya teknik gezi organize ederek 2014 Venedik Mimarlık Bienali’ni ziyaret etti. Dünyanın en önemli mimarlık etkinliklerinden biri olan Bienal, ilk olarak 1895 yılında “dekoratif sanatlar” başlığı altında yapılırken, 1907 yılından itibaren çeşitli ülkelerin pavyonlarını açması ile modern sanat akımlarını yansıtan sergilerle önemini artırdı. 

Dünyaca ünlü mimar RemKoolhasküratörlüğünde, “FUNDAMENTAL” ana başlığı altında toplanan ve 66 ülkenin katıldığı Bienal’de Kıbrıs ve Türkiye pavyonları da yer aldı. Venedik San Marco adasında, iki ayrı bölgede bulunan etkinlik alanları, şehrin tarihi dokusuna karşı saygısını korurken, aynı zamanda zıtlıklardan doğan uyumun birebir yaşanmasını da sağladı. 


VENEDİK’İN HEM DOĞAL, HEM DE KURGULANMIŞ DOĞASI KEŞFEDİLDİ 

DAÜ Mimarlık Bölümü, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerinin katıldığı teknik gezide, 2...