27 / 05 / 2024

doğu bayazıt ishakpaşa sarayı

doğu bayazıt ishakpaşa sarayı

Türkiye’nin önemli tarihi eserlerinden biri olan İshak Paşa Sarayı’nın üstünün şeffaf bir çatı ile kaplanması, ziyaretçileri şaşırtıyor. İçine ışık girmesi mekanın daha kullanılabilir olması için çatı değiştirildi ve cam yapıldı.

Ulaştırma Bakanı açıkladı: Turistik Doğu Ekspresi'ne alternatif iki yeni tren hattı geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının gözdeleri arasında yer alan "Turistik Doğu Ekspresi"ne alternatif iki yeni tren hattı geldiğini duyurdu. 

Türk müteahhitler Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle biliniyor!

Ankara’nın kalbinde yükselen Metafor Ankara projesi ile sektörün güçlü oyuncularından View Yapı’nın yakın zamanda yönetim kurulu başkanı olan Ali İmran Bozdoğan, Türk müteahhitlerin Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle bilindiklerini belirtti ve sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür’den deprem uyarısı: Doğu Anadolu bayağı sıkıştı

Prof. Dr. Naci Görür, Van'da meydana gelen 4.7'lik depremi değerlendirdi. Sosyal medya üzerinden bir açıklamada bulunan Görür, "Doğu Anadolu bayağı sıkıştı" ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

Prof. Dr. Celal Şengör resmen uyardı: Türkiye ciddi bir deprem tehdidi altında! Ege ve Doğu Anadolu'yu işaret etti!

Prof. Dr. Celal Şengör, Türkiye’nin farklı bölgelerinin deprem riski altında olduğuna dikkat çekti ve yaptığı açıklamada Ege ve Doğu Anadolu'yu işaret etti. İşte Şengör'ün o açıklamaları...

Migros'ta Çaykur, Doğuş ve Karali çaya yüzde 30'a varan indirim! 30 eylül 2022 fiyat listesi

Migros Market çay ürünlerinin kampanyasını duyurdu. Migros'ta Çaykur, Doğuş ve Karali çaya yüzde 30'a varan indirim fırsatı tüketiciye sunuldu. Peki Migros'ta çay fiyatları ne kadar kaç TL? İşte fiyat listesi...

Keçiören Yükseltepe'deki Mehmet Doğan Kütüphanesi açıldı!

Keçiören Yükseltepe'ye Mehmet Doğan Kütüphanesi yapıldı. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Doğuş GYO'nun sermaye oranı yüzde 0,1660'a düştü!

Doğuş GYO'nun paylarının fiili dolaşım oranı yüzde 5,3003'e ulaştı. Bu işlemle birlikte satışına karar verilen payların toplam sermaye oranı yüzde 0,1660'a düştü. 

Doğuş GYO'nun sermaye oranı yüzde 0,3269'a düştü!

Doğuş GYO'nun paylarının fiili dolaşım oranı yüzde 5,1394'e ulaştı. Bu işlemle birlikte satışına karar verilen payların toplam sermaye oranı yüzde 0,3269'a düştü. 

Türkiye, İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te konut inşa etme adımını şiddetle kınadı!

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te toplam 2 bin 572 konutluk ilave yasa dışı yerleşim birimi inşası yolunda attığı adımı şiddetle kınadığını belirtti.

Doğuş GYO'nun sermaye oranı yüzde 0,3439'a düştü!

Doğuş GYO'nun paylarının fiili dolaşım oranı yüzde 5,1188'e ulaştı. Bu işlemle birlikte satışına karar verilen payların toplam sermaye oranı yüzde  0,3439'a düştü. 

Doğuş GYO DRT Bağımsız Denetim şirketiyle anlaştı!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 2020 yılı için DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş ile anlaştı...

Doğuş GYO, Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ile anlaştı!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 13 Aralık 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde "Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş." ile anlaştı...

Doğuş Tanıtım Hizmetleri ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğuş Tanıtım Hizmetleri ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Emin Gök tarafından kuruldu.

doğu bayazıt ishakpaşa sarayı Haberi

doğu bayazıt ishakpaşa sarayı

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Tarihi İshak Paşa Sarayı’nın üstünün camla kaplı olması tepki topluyor. Sarayın don ve güneş ışınlarına karşı koruması için cam çatının 2011 yılından önce Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından yapıldığını ifade eden Van Rölöve ve Anıtlar Kurulu Müdürü Taner Öter, “Saray 2011 yılında bize devredildiğinde çatı yapılmıştı. Koruma özel camdır, kaldırılabilir. Daha önce metal çatı vardı. O kaldırıldı. İçine ışık girmesi mekanın daha kullanılabilir olması için çatı değiştirildi ve cam yapıldı. 

Hata değil iddiası

Bu bir hata ve yanlış değildir. Çatı yapmasanız bu sefer içine kar ve yağmur suyu yağdığı için ’buna önlem alınmıyor’ deniliyor. Bunun Avrupa’da da birçok örneği var. Örnek olarak British Museum’u verebilirsiniz. Çok modern çatı örtüsü var. Oradaki koruma amaçlı değildir, kalıcıdır, ama bizdeki...