05 / 05 / 2024

Doğu Ergil kentsel dönüşüm

Doğu Ergil kentsel dönüşüm

Bugün Gazetesi yazarlarından Doğu Ergil bugünkü köşe yazısında geçtiğimiz günlerde bir gazetecinin ona sorduğu; "Kentsel dönüşüm hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyiz?" sorusuna köşe yazısında yanıt verdi...

Antalya Doğu Garajı Projesi referandumla kabul edildi!

"Güneş Doğudan Yükseliyor" sloganı ile hayata geçirilen Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi için gidilen sandıktan yüzde 93,21 "Evet" oyu çıktı.

Antalya Doğu Garajı projesi halkın onayına sunuluyor!

Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, önemli projeleri halkın onayına sunmaya devam ediyor. Antalya’da ‘Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi’ için pazar günü referanduma gidiliyor.

Antalya Doğu Garajı projesinin referandumu 31 Temmuz'da!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, maliyeti 100 bini bulan ‘Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi’nin 31 Temmuz Pazar günü halk oylamasına sunulacağını belirtti.

Erzurum'daki kentsel dönüşüm Doğu Anadolu'ya rol model oldu!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentte yaptığı değişim ve dönüşümle Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki yöneticilere rol modeli oldu. Başkan Sekmen, Dadaşlar diyarında yaptığı hizmetlerle Erzurum’u yeniden Doğu’nun Paris’i yaptı.

TOKİ Doğu ve Güneydoğu'da kentsel dönüşüm yapacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklayacağı, "Eylem Planı" kapsamında TOKİ daha yaşanabilir konutların inşası ile Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki illerde de kentsel dönüşüm çalışmaları yapacak.

Doğu ve Güneydoğu'da kentsel dönüşüm yapılacak!

Doğu ve Güneydoğu'da binalar, yerleşim yerleri büyük zarar gördü. Bu durum vatandaşları son derece rahatsız ederken, AKP'den kentsel dönüşüm açıklaması geldi.

Doğu Beyazıt'ta kentsel dönüşüm şart!

Doğu Beyazıt'ın sağlam bir yapıya kavuşması için devletin kabul ettiği kentsel dönüşüme geçilmesini isteyen vatandaşlar, mevcut düzensiz yayılmanın önlenmesini istediler.

Erzurum kentsel dönüşümde Doğu Anadolu'ya örnek!

Erzurumluların en ekonomik bir şekilde ev sahibi olmaları için yoğun çaba harcayan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,"Erzurum kentsel dönüşümde Doğu Anadolu Bölgesi’nde adeta model oldu" dedi.

Doğu Ergil kentsel dönüşüm hakkındaki görüşlerini belirtti!

Bugün Gazetesi yazarlarından Doğu Ergil bugünkü köşe yazısında geçtiğimiz günlerde bir gazetecinin ona sorduğu; "Kentsel dönüşüm hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyiz?" sorusuna köşe yazısında yanıt verdi...

MİSLAND, kentsel dönüşümle Doğu'da yatırımlar yapacak!

MİS HOLDİNG’in, 100 milyon dolarlık MİSLAND Kompleksi Doğu Anadolu’nun kaderini belirleyen bir yatırım haline geldi… “MİSLAND, kentsel dönüşüm vizyonuyla Doğu’nun makus talihini değiştirecek projeler üretiyor”

Dumankaya Doğu Kampüs'te 51 bin liradan başlayan fiyatlarla!

Tuzla Aydınlı bölgesinde inşa edilen Dumankaya Kampüs projesi Doğu ve Batı olarak iki etaptan meydana geliyor. Projede lansman öncesi avantajlı fiyatlar devam ediyor

Doğuşkent Sitesi'nde 175 bin TL'ye daire ve Esenler'de 1 milyon TL'ye 3 arsa icradan!

T.C. Bakırköy 8. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, İstanbul Maltepe'deki Doğuşkent Sitesi'ndeki daireyi 175 bin TL'den ve Esenler'deki 3 arsayı toplam 1 milyon 21 bin 350 TL'le ayrı ayrı satışa çıkardı. Satış, 04 Mayıs 2012 Cuma günü gerçekleştirilece

Doğuş GYO, 7 milyon 676 bin lira kazanç payı dağıtacak!

Doğuş GYO, 2011 yılı için 7.676.029 lira kar payı dağıtacağını açıkladı

Doğu Ergil kentsel dönüşüm Haberi

Doğu Ergil kentsel dönüşüm

Geçende bir gazeteci bana aşağıdaki "Kentsel dönüşüm hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyiz? Kültürel çıtası yüksek, daha duyarlı ve daha merhametli şehirler kurabilmek için gerekli olan yaşam imarı nasıl olmalıdır?" Konuyu sizinle paylaşacak kadar ilginç buldum. Verdiğim yanıt şöyle: Kentsel dönüşüm, 1950'lerden beri göçü yönetememiş bir toplumun yaygın gecekondu yerleşimlerini sonlandırıp daha yüksek kalitede toplu konutlar yapma ihtiyacından kaynaklanmıştır. Birde tabii deprem tehdidi altındaki ülkemizin yapı stokunun üçte birinin yönetmeliklere ve gerekli standartlara uygun olmamasının neden olacağı can kaybını en aza indirmek isteği yetkilileri harekete geçirmiştir. İyi de adama sorarlar: "Kardeşim, başta niçin bunca milli servetin yok olmasına neden olacak imar izinlerini verdin?" Bloklarla kentli olunmaz Kentsel dönüşüm, eğer köyden gelen ve bir gecede kente konan geniş nüfus kesitlerinin kentlileşmesini sağlayacaksa...