06 / 08 / 2024

doğu terar mağdurları

doğu terar mağdurları

Terörün yakıp yıktığı Doğu ve Güneydoğu'da yapımına başlanan yeni evler ocaktan itibaren hak sahiplerine verilmeye başlanacak.

TOKİ mağdurlarından Murat Kurum çıkartması! 

TOKİ mağdurları AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum'u protesto etti. Mağdurlar Murat Kurum'a ''“Mağdurlar burada, Murat Kurum buraya” sloganıyla seslendi. İşte ayrıntılar...

TOKİ Tuzla mağdurlarından eylem!

TOKİ mağdurları, senelerdir tamamlanmayan konutları sebebiyle Kartal Soğanlık Gümüşsuyu Mahallesi'ndeki Toplu Konut İdaresi Başkanlığı inşaatının önünde bir araya gelerek eski bakan Murat Kurum’u protesto etti. 

Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Orta Doğu'da yaşanan İsrail ve Hamas arasındaki çatışma altın fiyatlarını arttırdı. Altın son 7 ayın en kazançlı haftasını yaşıyor.  Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Kripto para borsası Thodex'te mağdurların zararı toplam 258 milyon TL!

Kripto para borsası ‘Thodex’ üzerinden binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle Arnavutluk’ta yakalanıp Türkiye’ye iade edilen Faruk Fatih Özer’e ilişkin istenen ceza belli oldu. Sanığın 12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla kadar hapsini istenirken mağdurların zararının 258 milyon TL olduğu öğrenildi.

Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki Hyatt otelini açıyor! 130 odalı otel ve 160 rezidans geliyor!

Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki 202 yıllık Marashka binasını Hyatt oteli olarak bu hafta açıyor. Projede 160 konut, seçkin mağazalar, restoranlar, kafeler, kulüpler ve çocuk alanları da yer alıyor. İşte ayrıntılar...

Thodex mağdurları avukatı Kürşat Ergün'den uyarı!

400 bine yakın kişinin paralarının buhar olduğu kripto para borsası Thodex mağdurlarının avukatı Kürşat Ergün, söz konusu paraların Türkiye'de bulunmayabileceğini dile getirdi.

Konut mağdurları dikkat! Sevindirici haber geldi!

Acunkent mağdurlarının akılalmaz iddialarda bulunduğu proje için sevindirici haber geldi. İşte mahkemenin verdiği o karar...

İmar barışı mağdurları ne olacak?

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Peki imar barışı mağdurları ne olacak? İşte tüm merak edilenler...

Datça’da ruhsat mağdurları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye giriyor!

Muğla´nın Datça ilçesinde, belediye tarafından verilen inşaat ruhsatlarının iptal edilmesine karşın eylem düzenleyen mağdurlar, Belediye Başkanı Gürsel Uçar'a tepkiliydi. Uçar'ın konunun çözümü için yarın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkileriyle görüşeceği belirtildi.

Orka Holding, Avrupa ve Orta Doğu’da 8 yeni mağaza açacak!

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu yaptığı açıklamada yurt dışında anlaşmaları tamamlanan Avrupa ve Orta Doğu’daki 6 farklı ülkede 8 yeni mağaza açacaklarını söyledi.

Doğuş GYO'dan Gebze Center AVM kiracılarına müjdeli haber!

Doğuş GYO, Gebze Center AVM'de Haziran ayında mağazaların yeniden açılışına destek olmak adına yüzde 60 oranında kira indirimi uygulanmasına, Temmuz ayında kiracılarından yüzde 40 oranında kira indirimi uygulanmasına karar verildi.

Innovia 4 mağdurlarından yardım çığlığı!

Yarım kalan evlerine yıllardır kavuşamayan Innovia 4 mağdurları devletten yardım bekliyor. İstanbul’da toplam 100 bine yakın toplu konut mağduru olduğu tahmin ediliyor.

Doğuş GYO kapanan mağazalarından kira almayacak!

Doğuş GYO, Gebze Center AVM'deki mağazalarından ve Doğuş Center Maslak ve Doğuş Center Etiler gayrimenkullerinde,  yasal düzenlemeler nedeniyle kapanan iş yerlerinden kira almayacak.

doğu terar mağdurları Haberi

doğu terar mağdurları

Türkiye, bir yandan terörle mücadeleyi sürdürürken, diğer yandan terörden etkilenenlerin zararlarını gidermek için yoğun bir çalışma yapıyor. Bu kapsamda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesinde Doğu ve Güneydoğu’da başlayan konut seferberliği ocak ayında yeni bir aşamaya geçecek. Diyarbakır ve Şırnak’taki bazı binalar tamamlanarak, terörden evi yıkılanlara tahsis edilecek. 10 bini aşkın binanın yapımına başlanan bölgede, üç yılda 45 bin konutun inşa edilmesi hedefleniyor. Terör örgütünün bölgeyi savaş alanına çevirdiği sürecin ardından hükümet, Doğu ve Güneydoğu’da konut seferberliği başlatmıştı. Bu kapsamda, evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlar için konutlar inşa ediliyor. TOKİ tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında tamamlanacak konutlara hızla, evleri yıkılan vatandaşların yerleştirileceği kaydedildi.  


Diyarbakır'da bin konut

Diyarbakır-Sur bölgesinde yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında, Çölgüzeli ve Üçkuyular bölgesinde 4 bin konut yükselecek. Diyarbakır’daki konutlardan...