28 / 04 / 2024

Kripto para borsası Thodex'te mağdurların zararı toplam 258 milyon TL!

Kripto para borsası Thodex'te mağdurların zararı toplam 258 milyon TL!

Kripto para borsası ‘Thodex’ üzerinden binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle Arnavutluk’ta yakalanıp Türkiye’ye iade edilen Faruk Fatih Özer’e ilişkin istenen ceza belli oldu. Sanığın 12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla kadar hapsini istenirken mağdurların zararının 258 milyon TL olduğu öğrenildi.



İstanbul Anadolu 9’ncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Faruk Fatih Özer’in de arasında bulunduğu 5 tutuklu sanık duruşmada yer aldı. İki tutuklu sanığın Ses be Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandığı duruşmada taraf avukatları da yer aldı.

Duruşmada öncelikle duruşma savcısı esasa yönelik mütalaasını açıkladı. 22 sayfadan oluşan mütalaada öncelikle Thodex’in internet sitesinde, müşterilerine kripto-TL varlıklar arasında alım satım, kripto varlık cüzdanı hizmeti gibi çeşitli hizmetler sağladığı ifade edildi. 2020’de şirket hesaplarında TL yatırma işlemlerinde ciddi yükselişler olduğu aktarılan mütalaada, ünlülerin de reklam yüzü olduğu vurgulandı.

 Kripto para borsası Thodex te mağdurların zararı toplam 258 milyon TL!

52 KİLOSU ALTIN TOPLAM 356 MİLYON 980 BİN LİRA ZARAR

Sanıklar Faruk Fatih Özer, Güven Özer, Serap Özer ve bunun yanı sıra, diğer örgüt üyesi sanıkların müşteri hesaplarında bulunan nakit ve kripto varlıkları, kendi adlarına olan banka ve kripto hesaplara yatırdıkları belirtilen mütalaada, “Sonrası yurt dışında yerleşil kripto varlık hizmet sağlayıcı nezdinde bulunan hesaplara aktararak yurt dışına çıkarılması ve fiziki altın alımı vasıtasıyla nitelikli dolandırıcılık suçunun sağlanan mal varlığı değerinin kaynağını gizlemek ve meşru şekilde sağlandığı hususunda kanaat uyandırmak, bu değerlerin izini kaybettirmek amacıyla hareket ettikleri ve böylece sanıklarca 52 kilo altına çevrilen toplamda 356 milyon 980 bin suçtan oluşan mal varlığı değerini aklama suçlarını işledikleri anlaşılmış olup..” ifadeleri kullanıldı.

Peki, Faruk Fatih Özer ve diğer sanıklar için kaç yıl hapis cezası talep edildi? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön