03 / 05 / 2024

doğubayazıt sit alanları

doğubayazıt sit alanları

Ağrı İli, Doğubayazıt İlçesi'nde bulunan 5 bölgede yapılan incelemeler sonucunda 1.derece arkeolojik sit alanı kararı verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz tüketim desteğinin kimlere verildiği yani “Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

Doğalgaz yardımı nasıl başvuru yapılır? Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz yardımı nasıl başvuru yapılır? Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır? soruları destekten yararlanmak isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. İşte konuya dair detaylar!

Gümüş yatırımcıları heyecanla bekliyor! Gümüş 13 liraya doğru tırmanıyor!

Gümüş fiyatları, doların etkisi ile yükselmeye devam ediyor. Gümüşün ons fiyatı bugün 22,20 dolara kadar yükseldi. Gümüşün gram fiyatı ise 13 liraya doğru tırmanışta. İşte gümüşte son dakika gelişmeler..

Murat Kurum'dan sit alanları ranta açılıyor iddialarına yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sit alanları ranta açılıyor iddialarına yanıt verdi. İşte konuyla ilgili gelişmeler...

Doğubeyazıt Gayrimenkul Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Doğubeyazıt Gayrimenkul Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Eraslan tarafından kuruldu.

Doğubayazıt'ta 10.7 milyon TL'ye satılık 18 iş yeri!

Doğubayazıt Belediye Başkanlığı, Doğubayazıt Alışveriş Merkezi içerisinde yer alan iş yerlerini 10 milyon 674 bin 865 TL bedelle satışa çıkardı.

4 ilin sit alanları 'koruma alanı' olarak tescillendi!

Zonguldak, Denizli, Isparta ve Konya'da bulunan bazı doğal sit alanları, doğal koruma, sürdürülebililir koruma, kontrollü kullanım ve nitelikli doğal koruma alanı olarak tescillendi.

Güngör Erçil: Muğla'da doğal sit alanlarının statüsü düşürüldü!

Muğla Çevre Platformu Eş sözcüsü Güngör Erçil, doğal sit alanları belirlenirken hazırlanan bilimsel raporlar için “Gayrimenkul şirketinin hazırladığı raporlarla bütün Muğla’nın doğal sit alanları tespit ediliyor” dedi. Erçil, Muğla'da doğal sit alanlarının statüsünün düşürüldüğünü ileri sürdü.

Muğla Gökova'da sit alanlarının statüsünün değiştirildiği iddiası TBMM'de!

Muğla Gökova'da bazı sit alanlarının statüsünün değiştirildiği iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla'daki Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği iddialarına yalanlama!

Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muğla'daki "Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

İzmir'deki doğal sit alanları kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

İzmir İli, Çiğli, Menemen ve Foça ilçeleri dahilindeki bazı doğal sit alanlarının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 2941 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Beş kentteki doğal sit alanlarına ilişkin önemli karar!

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van, Bitlis, Amasya, Eskişehir ve Denizli'deki bazı doğal sit alanları, "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" ve "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edildi.

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

doğubayazıt sit alanları Haberi

doğubayazıt sit alanları

VAN KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR


04.02-49

Toplantı Tarihi ve No : 14/07/2015-67            

TOPLANTI YERİ: VAN

Karar Tarihi ve No : 14/07/2015-980                                                  

Ağrı İli, Doğubayazıt İlçesi, I52D25C Pafta, Buyuretti Köyü 101 Ada, 36 nolu Parsel ile Aşağı Tavla Köyü 101 ada, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, nolu parseller ile 104 ada, 11, 12 ve 13 nolu Parsellerde bulunan Buyuretti Kalesi yerleşimleri ve nekropollerinin tesciline ilişkin; Van Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 09/07/2015 tarih ve 319 sayılı uzman raporu okundu. Konuya ilişkin bilgi ve belgeler incelendi. Yapılan görüşmeler sonucunda;

Buyuretti Kalesi...