29 / 04 / 2024

doğuda konut satışları

doğuda konut satışları

Türkiye’de konut satışlarının hızlı düşüşünü Hakkari, Şırnak, Kilis, Bingöl, Siirt ve Batman gibi iller engelledi. Bu illerde yılın ilk 6 ayında bir önceki yılın ilk 6 ayına göre ciddi artışlar yaşandı...

Konut satışları düşüyor, fiyatlar da gerileyecek mi? Uzman isim açıkladı: Ev alacaklar harekete geçmeli mi?

Türkiye’de Nisan'da konut satışlarında önemli bir gerileme kaydedildi. Gayrimenkul Danışmanı Nilüfer Kas, konutta hareketliliğin yaşanmasının beklediği tarih ile gelecek günlerdeki konut fiyatı beklentilerine ilişkin açıklama yaptı. Peki ev almak için şu an doğru zaman mı?

Karadeniz'de konut satışlarındaki artış şaşırttı!

Türkiye'de bulunan Karadeniz Bölgesi pandemi nedeniyle konut satışlarında yükseliş yaşadı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine bakıldığında 2021 senesinin, Doğu Karadeniz Bölgesi taşınmazlarının satışlarında yüzde 44 oranında yükseliş yaşandığı görüldü. 

Dubai'de konut satışları 8 yılın zirvesinde!

Orta Doğu'nun cazibe merkezleri arasında yer alan Dubai'de konut satışları 8 yılın zirvesine ulaştı...

Konut satışlarındaki KDV iadesinde hangi düzenlemeler yapıldı?

Maliye, şirket ortaklarına ve ilişkili kişilere yapılan konut satışlarından doğan KDV iadelerine ilişkin yeni bir düzenleme yaptı. KDV iadesinin önündeki engeller kaldırıldı. İşte detaylar...

Haziran ayında konut satışları neden düştü?

İstanbul’da 2019'un ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre 18 bin negatif farkla 91 bin 561 konut satıldı. Gayrimenkul Broker’ı Kemal Keskin; Haziran ayı verileri doğrultusunda ilk 6 aylık konut satışlarını değerlendirdi.

Doğu Karadeniz'de konut satışları yüzde 49 azaldı!

Türkiye’de 2019 yılı Haziran ayında satılan konut sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 48,6 düşerek 61 bin 355 oldu. Doğu Karadeniz'de ise konut satışları yüzde 48,9 azalarak bin 698 oldu.

Doğu Karadeniz'de konut satışları Aralık'ta yüzde 19 arttı!

Doğu Karadeniz bölgesinde Aralık 2018'de konut satışları, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19 artış kaydetti.

Reasürans desteği maketten konut satışlarını hızlandıracak!

Yurt içi reasürans kapasitesini artırmak için Türk Reasürans Anonim Şirketi kurulması için hazırlıklar yapılıyor. Doğa Sigorta CEO’su Kırmızı, reasürans desteğinin gelmesiyle maketten konut satışlarının hızlanacağını söyledi...

Doğu Karadeniz’de konut satışları yüzde 24,8 azaldı!

TUİK Bölge Müdürlüğü’nden elde edilen bilgiye göre, 2018 Kasım ayında konut satışları Doğu Karadeniz’de yüzde 24,8 azalış ile 2 bin 255’e geriledi.

Doğu Karadeniz'de konut satışları Ekim'de yüzde 40 arttı!

TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Doğu Karadeniz’de Ekim ayında konut satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 39,4 artış gösterdi.

Rize'de konut satışları arttı!

2017 yılı Mayıs ayında Doğu Karadeniz'de satılan konut sayısı geçen yılın aynı ayma göre yüzde yüzde 2,2 artış ile 2 bin 588 oldu. Rize ise konut satışlarında geçtiğimiz yıla göre yüzde 57,8 arttı.

Doğu Karadeniz’de konut satışları yüzde 22,3 arttı!

TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü’nün TÜİK veri tabanından derlediği bilgilere göre, Doğu Karadeniz’de konut satışları yüzde 22,3 oranında artarak 3 bin 532 oldu.

Ordu'da konut satışları yüzde 5,3 düştü!

Doğu Karadeniz'de konut satışında yüzde 11 artış olduğu belirtildi ancak bu artış Ordu'ya yansımadı. Ordu'da konut satışları yüzde 5,3 oranında düşüş ile 735'e düştü.

doğuda konut satışları Haberi

doğuda konut satışları

Türkiye’de konut satışlarının hızlı düşüşünü Hakkari, Şırnak, Kilis, Bingöl, Siirt ve Batman gibi iller engelledi. Bu illerde yılın ilk 6 ayında bir önceki yılın ilk 6 ayına göre ciddi artışlar yaşandı. Konut satışlarını en çok artıran il Hakkari oldu. Söz konusu ilde bu yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 435’lik artışla 123 konut satıldı. Hakkari’yi 156,25’lik artışla Şırnak, yüzde 38,80’lik artışla Kilis ve yüzde 38,21’lik artışla Bingöl izledi.  


Ağrılılar konut almayı bıraktı


Satışlar ilk 6 ayda Türkiye genelinde yüzde 7,77, Haziran ayında ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3, 61 azaldı. Konut satışlarının en sert düştüğü iller ise Ağrı, Kırıkkale, Bitlis ve Amasya oldu. Büyükşehirler de sınıfta kaldı. Ankara büyükşehirler içinde satışın en çok...