03 / 05 / 2024

doğuda konut sektörü ne durumda

doğuda konut sektörü ne durumda

Terör nedeniyle doğudaki konut fiyatlarının düştüğünü belirten Onursal Gayrimenkul Başkanı Onur Öngün “Fiyatlar artacak, kimse evini satmasın” çağrısında bulundu.

Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 25 Mart 2021'de değiştirilerek yürürlüğe alınan yeni Otopark Yönetmeliği inşaat sektörünü doğrudan etkiledi. Peki Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri anlattı...

Konut sektöründe 2019 nasıl geçiyor?

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin,konut sektöründe gelinen son noktayı değerlendirdi. Yetgin, “Bu süreç, ders alma ve daha çok çalışarak geleceğe hazırlanma dönemidir'' diye konuştu.

Konut sektörü 2019'dan umutlu!

Döviz kurundaki dalgalanmalar ve faiz oranlarının artışından olumsuz etkilenen konut sektörünün temsilcileri, yılın sonuna doğru yaşanan hareketliliğin 2019 yılı boyunca devam edeceğini düşünüyor.

Konut sektörü dinamizmini kaybetmez!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, Mariş Cumartesi Buluşmaları etkinliğine katıldı. Etkinlikte konuşan Yetgin, ''Konut sektörü dinamizmini kaybetmez'' ifadelerini kullandı.

Konut sektöründeki hareketlilik mobilyaya da katkı sağladı!

MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, evlilik sezonunun uzamasıyla ve okul sezonun açılmasıyla hareketlenen konut sektörünün ihtiyaç gereği mobilya sektörünün de gelişimine katkı sağladığını söyledi.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

Banka faizleri konut sektörünü etkiliyor!

Emlakçılar konut alım satımındaki durgunluğun önümüzdeki aylarda da devam etmesinden korkuyorlar. Vatandaşların nakit para sıkıntısı yaşaması ve banka faizlerini yükselmesi, konut sektörün de yaşanan olumsuzlukların sebepleri arasında yer alıyor.

Halk konut sektörüne neden yöneldi?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazısı olan Oktay Taş bugünkü köşe yazısında neden halk konut sektörüne neden yöneldi. İşte Taş'ın o yazı...

Kocaeli Başiskele bölgesi konut sektöründe yoğun talep görüyor!

Konut sektörünün gözde ilçelerinden biri olan Başiskele son günlerde yoğun talep görüyor. Bu nedenle de inşaat firmaları gözlerini bu bölgeye çevirdi.

2015'te piyasa şampiyonu 'Konut Sektörü' / Tevfik Güngör

'Konuta talep giderek artıyor. Çünkü ekonominin mevcut şartlarında konut kazandırıyor...' Dünya gazetesinde Tevfik Güngör mahlasıyla yazan Prof.Dr.Güngör Uras, konut sektörünü masaya yatırdı...

Yamaç İnşaat gelecek dönem için konut sektörüne odaklandı!

İnşaat sektöründe anahtar teslim işler yapan Yamaç İnşaat, çalışmalarını beşer yıllık hedefler doğrultusunda sürdürüyor. Ziya Yamaç, gelecek dönem için konut sektörüne odaklandıklarını söyledi.

doğuda konut sektörü ne durumda Haberi

doğuda konut sektörü ne durumda

Son dönemde Diyarbakır, Şırnak, Mardin ve Hakkari’de artan terör olayları nedeniyle binlerce vatandaş bölgeden taşınmak zorunda kalırken, uzmanlar bölge halkını gayrimenkullerini satmamaları konusunda uyardı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşananları sadece askeri açıdan değerlendirmenin doğru olmayacağını dile getiren sektör temsilcileri, özellikle 2008 yılından itibaren bölgeye yapılan yatırımlarla değeri artan gayrimenkullerin yeni dönemde terör örgütünün rant kapısı olabileceğine dikkati çekti. Terör nedeniyle fiyatı düşen gayrimenkullerin baskı yöntemiyle örgüt yakınları tarafından satın alındığı belirtildi. Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, olayların yaşandığı bölgelerde halkın mülklerini satmasının PKK’ya yarayacağını  söyledi. Öngün, enerji yatırımları başta olmak üzere bölgeye yönelik yatırımların gelecekte de artacağını ifade ederek “İşte bu nedenle terör örgütü bölgenin hem bugün kaybetmesine neden oluyor hem de geleceğini çalıyor. Bölge halkından...