01 / 05 / 2024

doğudaki sigortalı konut sayısı

doğudaki sigortalı konut sayısı

Yılbaşına kadar sigortalılık oranı yüzde 3’leri bile geçmeyen; başta Nusaybin olmak üzere Çukurca, Yüksekova, Şırnak, Sur’daki konutların neredeyse yüzde 90’ı sigortalanmış.

Deprem sigortalı konut sayısı yüzde 58 arttı!

Konutu depreme karşı güvence altına alan zorunlu deprem sigortası oranı Türkiye genelinde yüzde 58 olurken, sigortalı konut sayısı 11,5 milyonu geçti.

Türkiye’de sigortalı konut sayısı 11 milyon 649 bin oldu! Zorunlu afet sigortası yolda!

Sigorta oranları 2021 yılında ivme kazanarak yüzde 60'a kadar yükselmişti.  Ayrıca DASK, Kahramanmaraş depremleri için bugüne kadar 35 milyar lira ödendiğini duyurdu.

EPDK'dan son dakika doğalgaz kararı! Konut tüketicileri dikkat! Yeni yılla beraber resmen uygulanacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, yeni yılla beraber doğalgaz piyasasında, serbest tüketici olma sınırında değişikliğe gidilecek.

Depremlerin ardından sigortaya talep katlandı! Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 800 bin arttı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı 11 milyon 759 bin adedi geçerken, sigortalılık oranı yüzde 54'ten yüzde 58,7'ye çıktı.

TOKİ Konya Doğanhisar 2022 projesi 11 soruda tüm detaylarıyla! Yüzde 10 peşinat!

TOKİ Konya Doğanhisar 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Doğanhisar'da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Doğanhisar'da  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 11 soruda TOKİ Konya Doğanhisar sosyal konut projesi...

Doğal gaz faturaları bu kış 2 bin lira gelecek!

Doğal gazda konut abonelerine Haziran ayından sonra bir zam da 1 Eylül’de geldi. Peki 1 Eylül’de doğal gaza gelen zam faturalara nasıl yansıyacak?

İstanbullulara deprem şoku! Acilen seferberlik başlatılmalı!

İstanbul'da binlerce can kaybına ve milyarlarca dolar ekonomik zarara yol açan depremin ardından 23 yıl geçmesine rağmen deprem sigortalı konut sayısı istenilen seviyelere ulaşamadı. 1,6 milyon konutun deprem sigortası bulunmuyor. İşte uzman isimlerin dikkat çeken uyarıları...

Sigortalı konut sayısı 10,5 milyona ulaştı!

TSB Başkanı Atilla Benli 2020 senesinde meydana gelen depremler sonrası sigorta sektöründe yaşanan hareketliliği değerlendirdi. Benli,  şu anki sigortalı konut sayısının 10,5 milyona ulaştığını açıkladı.

Her 2 konuttan 1'i deprem sigortalı!

DASK Genel Koordinatörü Erdal Turgut, 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümüne ilişkin açıklama yaptı. Türkiye'de konutların yüzde 58’nin sigortalandığını aktaran Turgut, zorunlu deprem sigortalı konut sayısının 10 milyonu geçtiğini belirtti.

Zorunlu deprem sigortalı konut sayısı 10 milyonu geçti!

Zorunlu deprem sigortalı konut sayısının son bir yılda yüzde 5,3 artış gösterdiğini dile getiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Yaşayan poliçe sayısı 10 milyon 17 bine, sigortalılık oranı ise yüzde 56,7 ye ulaştı" şeklinde konuştu.

Türkiye'de DASK'lılık oranı yüzde 56'ya ulaştı!

Türkiye genelinde Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 10 milyona yaklaşırken, sigortalılık oranı ise yüzde 56 oldu.

Murat Kurum'dan Doğankent'e konut müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Doğankent'te afetzedelere yönelik olarak "İnşallah 1 yıl geçmeden de yeni dükkanlarınıza, yeni konutlarınıza geçebileceğiniz inşaatlarınız bitmiş, artık orada daha sağlam, daha güvenli yerlerde oturmuş olacaksınız." diye konuştu.

Murat Kurum'dan Dereli ve Doğankent'e konut müjdesi!

Mağdur Çevre ve Şehircilik Bakan Murat Kurum, "200 tane Dereli'de, 150 tane de Doğankent’te yeni konutların inşasına hızlı bir şekilde başlayarak vatandaşlarımızı bu sağlam, güvenli alanlara taşımış olacağız." diye konuştu.

doğudaki sigortalı konut sayısı Haberi

doğudaki sigortalı konut sayısı

YILLARDIR Doğu ve Güneydoğu’da, terör sigortası satarken temkinli hareket eden, bu nedenle de sürekli eleştirilen sigortacılar, en büyük darbeyi terör sigortasından yedi. Nedeni ise son aylarda özellikle operasyon bölgelerinde yoğun satılan konut sigortaları. Öyle ki, bu yıl başına kadar sigortalılık oranı yüzde 3’leri bile geçmeyen; başta Nusaybin olmak üzere Çukurca, Yüksekova, Şırnak, Sur’daki konutların neredeyse yüzde 90’ı sigortalanmış. İşin en ilginç tarafı ise tüm sigortaların, operasyonlardan bir gün önce yaptırılması ve sigorta şirketlerinin genel merkezlerinin bu durumun farkına varamaması. Bölgeden gelen toplu hasar ihbarları karşısında şaşıran sigortacılar, yaptıkları araştırmada; içinde sigorta acentelerinin de olduğu bazı grupların yönlendirmesi ile operasyon öncesi konutların toplu olarak sigortalandığını, hatta camilerden, ‘yarın operasyon başlıyor sigortanızı yaptırın’ şeklinde sürekli anonslar yapıldığını öğrenmişler. 


ÜÇ SİGORTA YAPTIRMIŞ

Sigorta şirketlerinin...