28 / 04 / 2024

Doğal gaz faturaları bu kış 2 bin lira gelecek!

Doğal gaz faturaları bu kış 2 bin lira gelecek!

Doğal gazda konut abonelerine Haziran ayından sonra bir zam da 1 Eylül’de geldi. Peki 1 Eylül’de doğal gaza gelen zam faturalara nasıl yansıyacak?



Haziran ayının ardından doğalgaza bir zam da 1 Eylül itibariyle geldi. Böylece son bir yılda doğal gazda fiyat yüzde 111 yükselmiş oldu.

Kış aylarına az bir zaman kala doğalgaza gelen son zamlarla birlikte geçen sene bin TL olarak gelen faturalar bu sene başka bir zam gelmez ise tam olarak 2.113 TL olacak.

BOTAŞ açıkladığı eylül ayı zamlı doğalgaz tarifesine göre, haziran ayı başında yüzde 30 zam yapılan doğal gaz konut abonelerine eylül ayında yüzde 20 daha geldi.

SANAYİ ABONELERİNE ZAM

Elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın satış fiyatı yüzde 49.5, sanayide kullanılan doğal gazın satış fiyatı ise yüzde 50.8 oranında arttı.

FATURALAR NE KADAR YÜKSELECEK?

Fiyat artışı sonrası vatandaşın en büyük sorunu bu kış evlerin nasıl ısıtılacağı oldu. Konutlar için kullanılan doğal gaza Haziran ve Eylül aylarında gelen zamların ardından faturalar baya kabaracak.

FATURALAR KABARIYOR

Eylül ayı zammıyla birlikte konutlarda tüketilen doğal gaz, geçen yıla göre toplamda yüzde 111 zamlanmış oldu. Buna göre; geçen yıl 1.000 lira gelen doğal gaz faturası, başka bir zam gelmezse bu kış 2.113 liraya çıkacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön